Reklama

Reklama

Tajný život včel

  • USA The Secret Life of Bees (více)
Trailer

Queen Latifah a Dakota Fanning vévodí hvězdnému hereckému obsazení amerického dramatu o rodině, nezávislosti a síle lásky, který byl natočen podle uznávaného bestselleru. Čtrnáctiletá Lily Owensová (Dakota Fanning), ve snaze uniknout tvrdému, věčně rozzlobenému otci a vyrovnat se s tragickou smrtí své matky, uteče s afroamerickou chůvou, hospodyní a jedinou přítelkyní Rosaleen (Jennifer Hudson) do Tiburonu v Jižní Karolíně. Tam jí poskytnou přístřeší tři nezávislé sestry Boatwrightovy (Queen Latifah, Alicia Keys a Sophie Okoned), které se samy starají o rodinné včelařství. Lily u nich konečně poznává život naplněný láskou, je zahrnována nečekanou laskavostí a hlubokou spiritualitou jedinečně nadaných žen a s každou z nich si vytváří pevné pouto. Někdy totiž člověk musí nejdřív domov opustit, aby ho mohl skutečně nalézt. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

.......................nádherné........................prepojenie života včiel a ľudí......a ich niekedy krutý osud.......a porovnanie včiel- nosníc a ich života so životom ľudí a ich bremena, ktoré musia uniesť a keď je to bremeno príliš veľké končí (počase) ich smrťou.......čo.je tu nádherne metaforicky nielen vyslovené ale aj zobrazené.....................nestáva sa často aby počas celého plynutia filmu na mňa pôsobila taká neskutočná energia a čaro ako z tohoto snímku........................................nádherné............... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nejde zde ani tak o včely, jako o lásku a pomoc lidem v nouzi. Přesněji řečeno, jde o pomoc malé holčičce, která se rozhodne utéct před svými vzpomínkami nešťastného dětství. Uchýlení se u černošských chovatelek včel se nezdá jako dobrý nápad, obvzvláště v době rasistických nepokojů 60. let. A je to právě láska, která se ukáže jako nejlepší pomocnice... Skvělé sladké drama! Zajímavosti: Tolik včel na jednom místě a jen jedno ďobnutí. Odnesla to Alicia Keys. Že by zpívala falešně? :-) 75% ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Úvodní nápad se způsobem smrti matky je velice neotřelý a měl u mne našlápnuto na 5*. Pak už vyprávění malinko slevuje z nastavené laťky, jednotlivé sekvence jsou již méně originální, ale i tak se na to dívá moc pěkně. Herci jsou výteční a amtosféra v domě plném černošských ženských je skoro k závidění. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Včely obrátily celý můj život vzhůru nohama. Byly mi seslány. Objevily se jako anděl Gabriel před Pannou Marií “….. Každičká bytost chce být milována. Lily není výjimkou. Prožívá nelehké dětství, dotýká se jí rasová nesnášenlivost a TAM v růžovém domě (s až pohádkovými bytostmi) nachází naději, lásku a snad i pravdu. D.Fanning asi nikdy nebude hvězdou Prcičkových komedií. A zřejmě ji mine obdiv ,,tohoto“ publika. Když sleduji její cestu k hluboce ukrytým citům, či důvěře k mateřské lásce, myslím, že je to dobře. Výborné herecké obsazení, kde hlavně z Q.Latifah vyzařuje takový pocit dobra a klidu, kterým nakazila i mě. PŘÍBĚH***** HUMOR* AKCE ne NAPĚTÍ *** ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Celkom slusna drama zo zaujimavym obsadenim. Chvilkami to bolo trosku nudne, ale Dakota je prilis talentovana herecka a tak trosku sa cudujem, ze ju nevidim v kine castejsie, pretoze tento film celkom dobre potiahla spolu s Queen Latifah a ostatnymi hereckami. 3 hviezdicky tiez nemozem dat, lebo ma vdaka rodinnej teme a rasovej neznasanlivosti 60-tych rokov tento film az prilis zaujal. ________ Dakota Fanning - (Lily Owens) +++ Queen Latifah - (August Boatwright) +++ Jennifer Hudson - (Rosaleen Daise) +++ Alicia Keys - (June Boatwright) +++ Sophie Okonedo - (May Boatwright) +++ Paul Bettany - (T. Ray Owens) +++ Hilarie Burton - (Deborah Owens) +++ Tristan Wilds - (Zach Taylor) +++ Produkcia: Will Smith, Jada Pinkett Smith +++ ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 13. ledna do 22. února 2008 v Severní Kalifornii, konkrétně ve městech Lumberton, Watha a Southport. (BMW12)

Související novinky

Spideyho kámošky dostaly režisérku

Spideyho kámošky dostaly režisérku

31.05.2017

Ačkoliv pořád není jasné, jestli (a případně jak) se Spider-Man zapojí do nového pavoučího vesmíru od Sony, máme tu už druhý projekt, který nabírá reálné obrysy. Nejdřív jsme zjistili, že Ruben… (více)

Reklama

Reklama