Hudbu sledujem, mam ju rada, ale nemam ziaden vyhraneny styl a vypocujem si naozaj vsetko. A velmi dobre si za mojich pubertalnych liet spominam na BIG hype okolo East Coast a West Coast. Vzdy som si myslela, ze jedna ci druha strana su len obycajni zlocinci, ktori si nasli hudbu, v ktorej mozu ospevovat svoje (zlo)ciny, bitches, prachy, dealovanie, hulenie, robenie deti na kazdom rohu a hlavne strielanie. Ci sa to niekomu paci alebo nie, je to tak. Vsetko si to odniesli Tupac a Biggie... Stali sa z nich dva kulty, modly a ak chcete symboly, a tie priniesli hudobnej scene niekolko nezabudnutelnych momentov. Som velmi rada, ze mi film objasnil niektore zalezitosti o zivote Notoriousa (ci su objektivne neviem) a musela som si cely ten cas pri sledovani filmu poklepkavat prstami a nohy mi tiez dancovali do rytmu. Film sa mi proste pacil, je pre mna dost prinosny, dokonca aj herci boli znesitelni a hlavne striedanie scen filmovych so skutocnymi zabermi, napriklad z reakcii fanusikov East aj West Coast po zastreleni Tupaca, pripadne z Biggieho pohrebu. Takze summa summarum, film je pre mna velke prekvapenie. Fanusikovia to maju ako povinnu jazdu a vy ostatni, vy to berte s nadhladom, ako ze sa dozviete nieco nove :) Citat Nororiousa BIG: "You're nobody til somebody kills you."(12.4.2009)

Tak jsem si zase o něco víc osvětlil válku mezi East Coastem a West Coastem. Jinak hip hop mám rád a zákulisí mě zajímá, takže to pro mě byla příjemně strávená podívaná.(3.12.2009)

Rozpočet $20miliónovTržby USA $36,843,682Tržby Celosvetovo $44,452,866Tržby za predaj DVD v USA $20,390,319 //počet predaných kusov 891,365(2.1.2010)

Pro mě jasných 5*. Skvělá zábava, skvělá hudba, velice dobré obsazení a neméně zajímavý životopis (o B.I.G. jsem už docela dost věděl před filmem). Dokázat to co on ve 24 letech v jeho podmínkách, je neskutečné a za to má u všech, kteří mají rádi rap obří respekt. Můžeme dokonce vidět jak se dostala Lil Kim na dráhu „pussy rapu“ ;-). Aféra East Coast vs West Coast byla důležitá, ale B.I.G. za ní nemohl, to je i můj názor a s filmem souhlasím, ale pravdu se nedozvíme. NOTORIOUS „biggie smalls“ B.I.G. ---R.I.P.--- Do tohoto filmu jsem nahodil tyto herce (na CSFD neměli profil): Mohamed Dione, Dennis L.A. White, Marc John Jefferies, Menyone DeVeaux, Ginger Kroll, Ricky Smith, Christopher Jordan Wallace, Amanda Christopher, Nina Daniels, Jasper Briggs, Cyrus Farmer, David Costabile, Julia Pace Mitchell, Jermaine Denny, Naquon 'Nino Brown' Jackson, Naturi Naughton, Jason Croasdaile, Valence Thomas, Edwin Freeman, Kevin Phillips, Cimone Campbell, Duane Nakia Cooper, Miya Granatella, Susie Da Silva ;-) .(29.3.2010)

• Dudek

Vzhledem k tomu, že k žádné osobě o které tento film vypráví nemám citový vztah (nikdy jsem žádného ze zpěváků neposlouchal), se ani nedalo čekat, že díky tomu bude mít nějaký bod k dobru. Vlastně jsem sledoval životopisný příběh zpěváka, o kterém jsem nikdy předtím neslyšel. Prvních pár minut jsem byl velmi pozitivně překvapen a mé hodnocení se pohybovalo někde kolem 80%. Jenže nakonec se ukázalo, že Notorious přeci jen nebude solidní jízda s cool vizuálem a říznou hudbou. Celý snímek se postupně dostával do šedého průměru, klasický životopisný film, který není v ničem lepší než většina ostatních co jsem měl možnost vidět. Jak se dějová linie dostane za čtyřicet minut, začíná nepříjemně druhnout. Najednou se ke slovu začíná hrnout vata a není o co stát. Tempo je pryč. Postavy přestávají být zajímavé a čím dál více vychází najevo jejich černobílost a nulový vývoj. Fanoušci však budou nadšeni, těm ostatním snímek bohužel příliš (ano, pár slušných momentů se najde) zábavy neposkytne. Čistý průměr.(13.6.2009)

Možno trochu naivná, určite nie dokonale prevedená, avšak rozhodne milá a úprimná spomienka... 6/10 B.I.G(26.4.2009)

• Chrustyn

Příběh o tom jak se z tlustého černošského drogového dealera stal tlustý černý rapper. Drogy mě stejně jako rap nezajímají a celkově tyhle filmy plné černochů moc nemusím a kdyby mi nikdo neřekl, že to je podle skutečného příběhu ani bych to nepoznal.(16.6.2011)

Skvelá spomienka na takú veľkú doslova veľkú rapovú legendu ako bol B.I.G.Určite lepšie ako Get Rich or Die Tryin' v hlavnej úlohe s 50 centom.Kto má rád rap tak dá určite 4* alebo 5* lebo tento človek si to zaslúži.(25.3.2011)

Tak nějak nevím, co si o tomto filmu myslet. Je to celé takové pohodové a cool a je tam biggie a plno pohodového klasického oldschool east coast hiphopu :), ale jako životopisný film to funguje strašně málo. Postavy jsou hrozně takové ploché a děj je zkratkovitý a tak nějak prostě očekávaný, nic tam nedělá z biggieho nějakou výraznější osobnost, protože je to hrozně stylizované do takového toho úplně typického "gangsta-se-stává-rapperskou-celebritou" modelu. Nebo je to snad tím, že by pak všichni hopeři a gangstas začli napodobovat biggieho až se z toho stal ten standardizovaný model až pak? :)). Každopádně je to hrozně strohé a dost často nedořečené a to obzvlášť pokud jde o biggieho milenky a manželky a děti a tak. Strašně jakože s někým je, pak s někým "najednou" není a pak zase je s tou první a vůbec prostě takhle skáče i v jiných věcech než partnerských vztazích. Autoři se tu asi snažili nacpat tam toho co to šlo, ale zapomněli se doopravdy věnovat nějaké charakterizaci té hlavní postavy, o které točí životopisný film. Takhle to funguje spíš jako taková motivační "náborovka" pro hopery než jako film o nějaké významné rapové osobnosti. Co to u mě taky stáhlo na tři hvězdičky je ten fakt, že se film snaží jakože předvádět jak byla west coast vs east coast válka nesmyslná a její smutné výsledky zbytečné, ale nakonec je poselství filmu silně a idealizovaně protiwestcoastovské :), což to dost kazí. Jinak obsazení je fajn a je to taková pohodovka, ale jako životopis je to vedle třeba filmu o Kinseym nebo Capotem úplně nižší liga.(15.4.2011)

B.I.G. je pro něj vskutku dokonale padnoucím pseudonymem. A Biggie si za svou práci takovouto prezentaci určitě zaslouží. Ale to, že je Biggie pětihvězdičkový umělec, nedělá stejně hodnotným i samotný film. Vše je příliš umělé, jednoduché, uhlazené, pouze nastiňuje situaci, ale bez smyslu pro detail. Tvůrci se snažili obsáhnout příliš a to této biografii ubírá na kvalitě. Vyzdvihnout ale musím výjimečně výborné herecké obsazení a hudbu, která ani nepotřebuje přívlastky. Holt méně je někdy více… R.I.P(2.5.2011)

Modlím se aby tě bůh naučil klepat. ____ Čekal jsem dobrý životopisný film, ale né až takhle dobrý! Na rok 2009 to vypadá akorát kvalitou obrazu, jinak úplně krásná atmosféra.. myslím East vs. West, jak se to celý změnilo v nevraživost dvou nejslavnějších Amerických černých raperů během pár dní. A to jsem čekal nějakou amatéřinu a ona taková životopisná pecka. ____ OST 5/5 ____(16.8.2011)

Ako fanúšik metalu som po vzhliadnutí tohto snímku bol veľmi milo prekvapený. Inak po technickej stránke, film o hodne prevyšuje moje hodnotenie.(4.5.2009)

Rest in peace....Wallace!!! Respekt, nazdar(5.4.2010)

Nejlepší životopisný film, který jsem kdy viděl. Přesná definice života rapera Bigiho. Skvělé zpracování, vážnost, scénář, postavy, soundtrack, prostě skvělí film. Divím se že přesto že vyďál tolik tak ho tu hodnotilo zatí tak málo lidí. 95%(3.11.2010)

Životopis se vším všudy. A pár věcmi navíc. Vřele doporučuji všem fandům Hip-Hopu. Zvláště pak těm, kteří žijí pro East-Coast 100%(8.7.2009)

Verdikt: Pro mě osobně zklamání, potenciál tady byl ohromný a o to víc bolí zjištění, že ne všechno funguje. Většina hereckých představitelů je zkrátka otřesná (Anthony Mackie jako Tupac -> na casting musely přijít stovky podobnějších herců; Marc John Jefferies jako Lil Cease -> dítě hraje dospělého gangsta rappera malého vzrůstu, opravdu 'přesvědčivě a nekomicky'; Derek Luke jako Puff Daddy -> LOL), první třetina až polovina filmu je hodně rozpačitá, jako by tvůrci nevěděli, co všechno nám chtějí sdělit, přitom základ a náhrobní kamen byl jasně vytesán a rámován Biggieho životopisem. Ohledně vztahu Biggie/Bad Boys/East a Tupac/Suge/West panují do dnešního dne velké nejasnosti, ale film nám předkládá jasná fakta, vyznívající ve 100% prospěch Biggieho - Biggie byl dealer prodávající crack těhotným, tvrdý gangsta motherfucker bez smyslu o zodpovědnost, s každou druhou lezl do postele, velký Tupacův kamarád, který s jeho postřelením/smrtí neměl nic společného (ten překvapený výraz ve tváři by nedokázal ani Derek Zoolander) který si prostě jen tak pro radost zpíval a rapoval, ale co čert nechtěl, zrovna, když se trochu měnil k lepšímu, tak ho nějaké svině bezdůvodně zatřelili? Ať jenom nekritizuji - hlavní představitel hraje dobře, stejně tak takřka všechny představitelky ženských postav v Biggieho životě a od poloviny filmu to celé chytne spád. 'Pouhý' dokument Tupac: Ressurection stojí kvalitativně o hodně ČSFD procent výše.(21.5.2009)

Prekvapivo kvalitne natočený film u ktorého všetky rušivé či vulgárne aspekty nevplývajú ako by mali. Nadávky, urážanie žien či predávanie drog na ulici to všetko patrilo a patrí k životom ľudí v New Yorku a režisér to nasnímal tak, aby ľudia pochopili mentalitu doby a uvideli čím si musel Notorious prejsť, aby sa jeho sen stal skutočnosťou. Charektery ostatných hercov dopomáhajú vykresliť život a osobnosť Biggieho, vďaka tomu film nepôsobí umelo. Príbeh je kvalitne vyrozprávaný, uprednostil by som, ale lepšie vysvetlený začiatok rozporu mezdi ním a 2Pacom, pretože nie každý vie čo sa presne dialo. Po hudobnej stránke film vynikajúci, ale obraz si už musíte urobiť sami. Pre fanušíkov povinosť vidieť a pre hip-hopových haterov možnosť rozšíriť si obzory.(13.5.2009)

• Reverger

Debilní rap, debilní film.(8.12.2010)

Na to že tento hudební žánr není můj šálek kávy, tak celkové zpracování snímku nepůsobí vůbec špatně.. Pro fandy Hip hopu to bude určitě to pravé ořechové:-)(24.1.2010)

Marně vzpomínám proč jsem to chtěl vlastně vidět? Protože se jedná o téma, které mě absolutně nejen že nebaví, ale ani trochu nezajímá a rap je mi široce ukradený. Z toho všeho vyplývá, že jsem se u toho filmu opravdu moc bavit nemohl. Prostě příběhy, i kdyby podle skutečnosti, o tom, jak tlusný černoch přes svůj "talent" ke štěstí přišel, obtáh milion ženských a skončil tak, že to ani jinak dopadnout nemohlo, mě prostě neberou. 50 %(30.11.2011)

<< předchozí 1 2 3