Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Recenze (338)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Působivý pohádkový příběh s místy tak nevlídnou atmosférou středověku, že to vypadá jako vystřižené ze Sapkowského. Zbytek je poctivě odvedeným řemeslem, které si diváka udrží po celou dobu, jak je to ostatně u Richarda Donnera obvyklé. Hudba od neznámého Andrewa Powella je občas lehce laciná a nevhodná, ale po většinu času děj velmi dobře podkresluje a v záběrech naplno využívajících nádherné exteriéry plní svoji úlohu způsobem zcela rovnocenným s daleko slavnějšími skladatelskými jmény. No a Michelle Pfeiffer je prostě nádherná;) 80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka, nežná a romantická a přitom temná a krutá. Prokletí Rutgera Hauera a Michelle Pfeiffer jsem si protrpěl s nima. Navíc Michelle Pfeiffer je tak krásná, že se divím Matthew Broderickovi a Rutger Hauerovi, že s ní mohli hrát a přitom jí nešukat, já bych tohle při pohledu na Mišel asi nezvlád. Těžko taky zvládám fakt, že žiju ve městě kde jediný jestřáb je na znaku US ambasády a tudíž nemůžu snít o krásné jestřábí ženě, kterou bych vysvobodil z jejího prokletí a pak s ní mohl nepřetržitě šoustat. Pro romantické pohádky a sny mám hold obrovskou slabost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fantasy mám rád. Například tohle je hodně pěkný jak příběhově, tak herecky a hlavně to vůbec nevypadá blbě. S čímž mám u fantasy právě občas problém. Až na jednu věc, že v něm hraje naprosto somárská moderní hudba, která se do filmů tohoto typu vůbec nehodí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $18,432,000Tržby Celosvetovo $18,550,000║ Režisér Richard Donner týmto dobrodružno-fantasy filmom dokazuje svoju všestrannosť a zručnosť. Príbeh je jemne obohatení s fantasy prvkami, kde ide o premenu medzi dnou a nocou v podobe muž-vlk / žena-jastrab, dej výborne dokresľuje vizuálne poňatie a taktiež hudba. /95%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hezký udělaný snímek s mladým Broderickem, v té době snad i "slavným" Hauerem a okouzlující Michelle Pfeiffer. Velmi příjemná pohádka s dobrými herci. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl fakt mockrát a vždycky mě chytne ta atmosféra, ta hodně moc temná fantasy atmosféra. Obsazení je bezva, ale stejně všem vévodí namakanej Rutger Hauer. No a závěr v kostele to se musí vidět. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nostalgická romantika, která mě v dětství dokonce rozplakala. Celkem pěkný příběh a krásné obrazy (s takovým mile nostalgickým nádechem) se mi líbí i po tolika letech. Michelle je tu nádherná snad ještě víc, než jindy - a Rutger je jako vždy neodolatelný. Dnes už se sice můžu zasmát podivnému hudebnímu 80's podkladu (který má však stejně nějaké to kouzlo) nebo jednomu či dvěma hereckým úletům (Michelle) - ale i přesto je to stále docela příjemná podívaná (a navždy guilty pleasure z dětství). ()

tron 

všechny recenze uživatele

„V base mi bolo lepšie. Môj spoluväzeň bol lupič a vrah. Ale vážil si ma.“ JASTRABIA ŽENA mi v mnohom pripomína stredovekú detektívku MENO RUŽE (no dobre, Ecova adaptácia vznikla až o rok neskôr). Snímka pochádza z čias, kedy Richard Donner robil hit za hitom (PRICHÁDZA SATAN!, SUPERMAN I - II), Rutger Hauer bol medzinárodná hviezda (ORANŽSKÝ VOJAK, BLADE RUNNER) a Matthewa Brodericka sme pokladali za vychádzajúcu hviezdičku (MAX DUGAN SA VRACIA, BOJOVÉ HRY). To Michelle Pfeifferová bola krásna a skvelá už vtedy. Ľúbostná temná rozprávka JASTRABIA ŽENA ponúka okrem ponurej atmosféry (okorenenej netradičnou hudbou, budete počuť) a silných hereckých výkonov, tiež nestarnúcu zápletku o prekliatej láske, kedy sa ONA cez deň mení na jastraba a ON v pochmúrnej noci na vlka (TO je nápad). Výborné, výborné a ešte raz výborné. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fantasy, ktery jsem jako malej mel strasne rad, takze jsem se na nej ted hodne tesil, ale zaroven jsem se krapet obaval, jestli me ted film nezklame. A nezklamal. Neni to sice tak vostry, jako jsem si to pamatoval a akce by tu mohlo bejt vic, ale porad to je moc pekny romanticky fantasy. Broderick jako takovej srandovni poskok je v pohode, Hauer tady predvadi jeden z nej vykonu a Pfeiffer sice moc prostoru nema, ale je pekna. K tomu tu je moc fajn hudba a uchazejici triky, takze jsem se po celou dobu dobre bavil, ale na tech 5* to uz nebude. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Dobrý pocit z Jestřábí ženy mi vždycky dokonale zkazí dokonale nepadnoucí hudba Adrewa Powella! Popík osmdesátých let ve fantasy odehrávající se někde ve středověku? To by možná pasovalo Monty Pythonům. Něco podobného málem potkalo také Barbara Conana, jenomže John Millius si prosadil svou a Basila Poledourise. Nejvíc mě zaráží, že ostřílený bard, jímž Richard Donner bezesporu je, tohleto dovolil nebo dokonce sám vymyslel. Film je jinak velmi pěkný, ale tahle hudba zanechala na jeho tváři tak hrůzostrašnou jizvu, že mnohdy musím odvrátit zrak. Naštěstí v něterých scénách je hudba opravdu vynikající. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Příběh, který snad měl být půvabnou oddechovou pohádkou, ale je daleko syrovější a přesvědčivější než mnohé "historické" filmy. Opravdu pohádkově nádherná Michelle, sympatický Broderick a šarmantní Rutger Hauer - i když ten se mi pravda jako vlk líbí ještě víc. O fríském vraníku Goliášovi, který na rozdíl od Stoneova Alexandra do doby snímku patří, ani nemluvě. A už vůbec nemluvě o atmosféře, kterou můžou dnešní historické a fantasy spektákly jen tiše závidět, protože ve scéně vzájemné proměny s němě zoufalou snahou dotknout se toho druhého je mnohem víc síly než v půlhodinovém patetickém hulákání všech těch manekýnů ze solárka, kteří se courají současnými velkofilmy, kteří Hauerovu Navarrovi co do charismatu a přesvědčivosti nesahají ani k nehtům na nohou. Závidět můžu i já a proklínat osud, který mě nutí žít ve světě mikročipů a fastfoodů namísto ve světě, kde je zlo veliké a podlé, ale v boji s čistou láskou nemá šanci, a proklínat Jeho Milost biskupa, aby ho ledově pohrdavý pohled jeho neopětované lásky odeslal nejkratší cestou tam, kde je horko a kotle. A potkat ve skutečném životě ženu jako Isabeau/Michelle, tak budu nejspíš proklínat i svou heterosexualitu. Ta hudba je sice opravdu zvláštní, ale upřímně řečeno, už si to bez ní nějak neumím představit, což dokládá, že člověk si zvykne na cokoli. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

To není vůbec špatný fantasy příběh , nejhezčí jsou scény , kdy se on mění ve vlka a ona v jestřába a ta chvíle , kdy se oba střetnou ve své lidské podobě. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nepříliš výrazný film se spoustou dnes již pohasínajících hvězd. Na druhou stranu pohádkové fantasy příběhy nepatří mezi nejprotěžovanější žánry, tudíž tento film může být docela příjemným zpestřením jednoho večera. Ale nic víc. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Snad jediná západní pohádka, která je opravdu pohádková, tedy romantická, s hezkým příběhem a postavami neimportovanými ze sdružení pro dohled nad morálním a kulturním vyžitím mládeže, tedy nikdo se tu disneyovsky nepitvoří ani nezačne ve chvíli klidu zpívat hit dětské hitparády. Místo toho je tu několik neuvěřitelně hezkých a působivých scén (přeměna Michelle Pfeiffer v jestřába během pádu z věže), dobrá kamera, sedící lokace, atmosféra a rozhodně výrazná hudba (ke které se tu vyjadřují mnozí). Jo, souhlasím s tím, že tenhle film má jednu z nejlepších úvodních titulkových sekvencí vůbec. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na vrchol žánru sice Jestřábí žena nedosáhne, ale přesto jde zejména díky silnému obsazení o slušný nadprůměr. Temná středověká atmosféra a záměrně provokativní barevná stylizace, kdy se dobro halí do černé, zatímco zlo do bílé barvy, dělá z tohoto snímku zajímavý kousek. Každopádně příběh funguje a film nepůsobí nijak lacině, což ve fantazy není zdaleka pravidlem...Celkový dojem 75 %. ()

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama