Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý advokát Joe Morse podlehne pokušení a kývne na nabídku gangu kontrolujícími sázkařské prostředí. Stává se tak jejich právním poradcem. Jeho slibně se rozvívející profesní dráhu naruší vlastní bratr Leo, jenž odolává nekalým praktikám gangu. Joe je tak postaven mezi velké morální dilema a odhodlá se vydat na vlastní cestu spravedlnosti... (claudel)

(více)

Recenze (17)

phamphi 

všechny recenze uživatele

Tento film ovlivnil Martina Sceorseseho, bylo to něco co znal ze života, nic takového předtím neviděl. "It was like going down and down to the bottom of the world." Incredible city poetry. Film noir must represent real cities, not the studio constructions (je dobře vidět i v první scéně Pickup on South Street nebo honička na konci The Third Man). ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si na Frajera Luka s Paulem Newmanem a kultovní hlášku: "What we got here is failure to communicate."? Tak přesně tato hláška mi běžela hlavou po většinu filmu. Zkrátka a dobře nastalo selhání komunikace mezi tímto filmem a mnou. Vůbec jsem nepochopil, co se mi noir Force of Evil snažil za svých 74 minut, které se zdály neskonale delší, sdělit. Příběh mě nezaujal vůbec ničím, postavy mě nezaujaly taktéž vůbec ničím. A navíc nemůžu ani říct, že bych se nějak výrazně nudil - prostě jsem si tak seděl ve svým vlastním světě a skrz průhlednou bariéru sledoval, že se tam něco děje a nechápal vůbec co a proč. Kdyby mě ten příběh nudil, tak dám třeba 3, ale já docela pochybuju, že tam nějakej příběh vůbec byl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal o dost víc, protože se jedná o film, který výrazně ovlivnil Scorseseho. Lepší efekt by na mě snímek měl v době, kdy vznikl, anebo v době, kdy já byl ještě dítě. V současné době se ale jedná o film, který je sice krutý, ale nejedná se o něco, co by mě mělo uvrhnout do naprostého transu z toho, že jsem ho zhlédnul. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Noir na tému ctižiadosti, ktorá ničí okolie hlavného hrdinu i jeho samotného. Skvelá kamera, krátka minutáž, dobrý príbeh vtesnaný do krátkeho časového úseku a najmä fantastický Thomas Gomez vo vedľajšej role sú hlavnými benefitmi Force of Evil, ale túto tému oveľa lepšie spracoval neskorší Sweet Smell of Success. ()

Galerie (30)

Související novinky

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Reklama

Reklama