Pamatujete si na Frajera Luka s Paulem Newmanem a kultovní hlášku: "What we got here is failure to communicate."? Tak přesně tato hláška mi běžela hlavou po většinu filmu. Zkrátka a dobře nastalo selhání komunikace mezi tímto filmem a mnou. Vůbec jsem nepochopil, co se mi noir Force of Evil snažil za svých 74 minut, které se zdály neskonale delší, sdělit. Příběh mě nezaujal vůbec ničím, postavy mě nezaujaly taktéž vůbec ničím. A navíc nemůžu ani říct, že bych se nějak výrazně nudil - prostě jsem si tak seděl ve svým vlastním světě a skrz průhlednou bariéru sledoval, že se tam něco děje a nechápal vůbec co a proč. Kdyby mě ten příběh nudil, tak dám třeba 3, ale já docela pochybuju, že tam nějakej příběh vůbec byl.(4.2.2011)
Výborný noir z netradičního prostředí Wall Streetu a doupat, kde se perou špinavé peníze. Film ve kterém se tenká hranice mezi dobrem a zlem stírá navíc patří podobně jako Ztracený víkend Billyho Wildera mezi první vlaštovky nového vývoje hollywoodského filmu.(23.6.2011)