Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza je normální devatenáctiletý kluk z Ústí nad Labem po uši zamilovaný do své přítelkyně studentky a fotografky Terezky. Honza, po tragické smrti svého otce - vášnivého golfisty, vyrůstá jenom s maminkou a malým bráškou Lukáškem. Rodina se smrtí otce těžce vyrovnává, navíc se na ní řítí i existenční problémy v podobě exekutorů vymáhajících pohledávky za lichvářskou půjčku na byt.

Honza se k celé vzniklé situaci staví čelem. Nechce nechat všechny starosti na mamince, a tak místo plánovaných romantických prázdnin s Terezkou ve Francii nastupuje na brigádu do luxusního hotelu v Karlových Varech, kde pracuje jeho strýc Maxmilián. Právě probíhá Mezinárodní filmový festival a Honza má jedinečnou možnost „vychutnat si“ velký svět z jeho odvrácené stránky – jako myč nádobí a příležitostný číšník v jedné osobě . Pracuje celé dny a noci a všechen výdělek posílá rodině. Na večírku, kde Honza zaskakuje jako číšník se nechtěně dostane do sporu s hlavou partičky zlaté mládeže – golfistou Reném. Strýc Maxmilián zařídí Honzovi brigádu v golfovém klubu, kde se seznámí s krásnou PR manažerkou Alicí, která ho pozve na firemní golfový turnaj. V noci po směně najde Honza na odpališti pohozenou hůl a několikrát zkouší dávno zapomenutý švih. Staré instinkty se vrací. Golfový trenér Karel okamžitě rozpozná velký talent a nabídne mu pomoc. Svůj první turnaj Honza vyhrává. Otevírá se mu cesta do náručí P.R. manažerky Alice, a s ní i cesta do světa malého českého šoubyznysu. Honza brzy začne při své strmé cestě za úspěchem ztrácet půdu pod nohama. Přichází nejen o vztah s Terezkou, důvěru mladšího brášky Lukáška, ale nakonec i přátelství trenéra Karla. Alice ho zavaluje prací v reklamě a bez skrupulí na něm vydělává. Honza přestává mít čas na trénink a poslední kapkou je vážné zranění při tréninku na juniorském mistrovství republiky.. V nemocnici s ním Alice rázně ukončí smlouvu i vztah. A tady teprve Honzův příběh začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (315)

Cival 

všechny recenze uživatele

Možná by bylo hospodárnější natisknout pár tisíc reklamních letáků a rozdávat je spolu s poukázkami na hodinu golfu zdarma a s hanbatýma fotkama Jitky Kocurové. Víc jak 30% pro tenhle strnulý vývar z klišé nevymáčknu, speciální nedík za koncertní vsuvku Walda Gangu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Extrémní produkto a bulváro-celebritoplacementový terorismus, brought to you by Karel Janák, zvěstovatel moderních trendů (alespoň podle jeho vlastního vnitřního přesvědčení). Položíte-li si otázku, proč je děj tak zoufale slabomyslný a nelogický, budiž vám odpovědí za prvé: že celou tuhle věc zaštiťoval právě ten Mr. Janák, který je dodnes přesvědčen, že svými Snowboarďáky (2004) učinil z "okrajového adrenalinového sportu pro pár vyvolených" (v roce 2004!!!) "masovou záležitost" - což jak doufal, mělo díky Veni, Vidi, Vici potkat i golf, omg. A za druhé: že si všichni herci a štáb natáčení mocinky moc užili, nejvíc Sandra Nováková, která si tady narazila producenta Nejedlého (ke kterému zahořela čistou nefalšovanou láskou od srdíčka, jak jinak;)). Byli jste varováni... tohle je čiré české filmové ZLO. Zdá se, že nejzajímavější rolí Filipa Tomsy (to je ten jak si ho nikdo nepamatuje z Kvasky, kde měl taky hlavní roli) bude reklama na krekry TUC:) Zbytečných, na divákovu šrajtofli odporně nalíčených a pro mozkové buňky smrtelně nebezpečných 20%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Peníze kazí charakter, to nám chtěla říct tahle rozplizlá moralitka, no jo, jen pozor, chlapče, aby se z tebe nestal druhý Tiger Woods, páč golf je sportem zákeřných bab a floutkovských chlapců. Takže mi z toho vycházejí jen dvě pořádné -erotické- scény (i když ta druhá byla falešná jako celý ten příběh) a Bohumil Klepl. ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Tři největší katastrofy, které potkaly udatný český národ : 1. Zdražení piva; 2. Narození Miroslava Kalouska; 3. Natočení "filmu" Veni, Vidi, Vici. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem celý film, ale i to stačilo, aby mi bylo jasný, že všechno, co se ve filmu děje, je spíš k nasrání, než k užitku. Scénář je založený na situacích, lidech a momentech, které nás spíš serou, než aby nás pobavili. A založit na tom celej film? ()

JFL 

všechny recenze uživatele

VVV je špatný film, ale veskrze pozoruhodný projekt. Jako film je to žánrově naprosto nezvládnuté. Ač propagováno jako „romantická komedie z prostředí golfu“, romantické to není, komedie také ne (plný, ale tichý sál mluví za vše) a prostředí golfu je tam jen částečně. Příběhem má film nejblíže „zdokonalovacím outsiderským snímkům“, kde v sobě looser či outsider objeví talent pro určitou činnost (nejčastěji sportovní) a navzdory nepřízni okolí ve finále uspěje. Bohužel ale ani v tomto směru VVV nefunguje, neboť je pojato jako tuctový televizní sitcom. Vyprávění se ve vleku cameo rolí a product placementu jen na základě odškrtávacího seznamu řadí za sebou schematické a dramaturgicky až drze nemotivované scény s toporně deklamovanými dialogy. Pouze ve chvílích, kdy se postavy ocitají v exteriérech, jakoby filmaři ožili a dokázali scény povznést za úroveň studiové umělosti. Co na tom, že se zmůžou jen na reklamní estetiku – to je pořád v české kinematografii nadstandard. Jenže to vše nemá vůbec u VVV smysl, protože to totiž není film, nýbrž důmyslný mediálně orientovaný projekt. Není vůbec náhodou, že neexistují žádné fotky z filmu, pouze promo fotky s pózujícími aktéry a to spíš než z placu tak z PR akcí (viz také zdejší sekce Galerie). VVV představuje výsledek snahy uživit na určitou dobu spoustu lidí, což se snaží maskovat a zároveň omlouvat ve filmovém příběhu. Ten se točí okolo postoje, že aby člověk neskončil na ulici a měl co do pusy, musí se kurvit, ale to především proto, že takový je svět kolem nás. VVV vzniklo bez podpory Fondu pro rozvoj kinematografie, ale zato má kupu soukromých sponzorů, že se stěží vejdou na plakát, a honosí se řadou jmen, která se mohou točit v bulváru a společenských časopisech (od Jitky Kocurové přes Karla Gotta po Radka Johna). 1:0 pro tvůrce vůči sociálce, médiím, ale také divákům, žánru a kinematografii. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když jsem říkal odpálit, myslel jsem jemně, něžně, jako pohlazení. Tou ranou jste měla míček jenom poprosit, aby udělal vám i sobě tu dětinskou radost a vepsal, kurva, tu hezkou křivku ve vzduchu." V golfu se vyznám a kdyby mě jednou pustili na týčko, tak by míček letěl přesně tak, jak pravil trenér Karel. Anebo neletěl. Nevím, ale na počítači mi lítá krásně a já jsem rád, že se našel český film, který má golf jako téma. Co na tom, že je to tak trochu kravina, když na fairwayi je tak krásně, obě holky vypadají víc než použitelně a teprve při uvedení na TV Nova vyniká jeho genialita, neboť divák nemá šanci poznat, kdy sleduje film a kdy reklamní blok. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Film, který ve mě po sobě nic nezanechal a nijak se mě nedotknul. K českému filmu jsem sice docela tolerantní, ale abych mu udělila alespoň pár hvězdiček, bavit mě musí. Tady sice vidím spoustu známých tváří, ale ne všechny vidím ráda (Kocurová je huhlající tragédie!!). Scénář naprosto nijaký, atmosféra rádoby luxusní a hudba šíleně přehnaná. Celkový dojem: zbytečný film, který si kino nezasloužilo. 1,5* ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tohle není film. Jen hodinu a půl dlouhá televizní reklama. Na Audi, na cestovky... A na Walda Gang. Ten Gott tam z toho vychází vlastě zdaleka nejlépe... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že je pod tímto filmem nablito naprosto oprávněně. Příběh o těžké cestě životem mladého člověka působí jako slepený paskvil. Kočka z reklamky, namistrovaný snobík, Walda Gang, Karel Gott a závěrečný úder. Vybrat nejtrapnější okamžik filmu je opravdu nadlidský úkol. Jedna hvězda za odvahu jít s něčím takovým do kin. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Unylá romantická komedie ze sportovního prostředí s náběhem na příjemný film, ale bohužel bez vtipu, romantiky a i to sportovní drama je zatraceně naředěné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Peníze prostituují charakter a některým i handicap aneb kterak se nezkažený pingl nechá zlákat dvěma velkými reflektory, i když mu na životní cestu nejlépe svítí stejný počet lentilek pod kobercem.. Přišel jsem, viděl jsem, znechutil se.. Product placement omlouvám, jak jinak na něco takového sehnat peníze, ale krom přirozeného výkonu Baggera Vance Klepla je to jen další špendlík do voodoo figurky tuzemské kinematografie. Za zajímavý lze v podstatě označit pouze moment, kdy stál na odpalu Roman Skamene - to bylo totiž poprvé v historii, kdy byl hráč jen o hlavu vyšší než týčko s golfovým míčkem.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Filmová výloha sportovních a romantických klišé, product-placementu a českých (rádoby)celebrit, kterou nezachrání ani hezká kamera, zručně natočené scény z greenu a za všech okolností parádní Klepl. Nečekal jsem nic, dostal jsem dost málo, ale že bych měl závratnou potřebu VVV nenávidět, to zase ne. I když je pravda, že výstupy Kocurové a mistra Gotta šmelcují mozek a další orgány, jak to jen jde. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku pro Karlovy Vary, Mariánky a za letecký pohled na Ústí a to je asi tak vše.... Vše ostatní co tam bylo za kuisy, mi chodí v reklamním letáku do schránky... :-( ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Takový bezvadný amatérský film, který měl nápad. Ale bohužel jen jeden. Zbytek je jen ukázkovým příkladem toho, že ani technický štáb zřejmě nebyl kompletní. Ostatně dobří herci hrají čurdy a v hlavních rolí se snaží ti, kteří by měli být rádi za sem tam nějaký ten kompars. ()

Radko odpad!

všechny recenze uživatele

Práve mi odumrelo stotisíc mozgových buniek. Toto by dnes púšťali Alexovi v Mechanickom pomaranči. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jako jízda na skluzavce. Začíná (to) na vrcholu a končí u dna (a pokud tu jízdu nezvládnete, jdete i pod úroveň dna, což se i tomuto filmu párkrát stane.) Ze začátku jsem si totiž říkal, že to vypadá slibně. Do poloviny filmu jsem si říkal, že to je takový průměrný, ale koukatelný film. Jenže pak se to zlomilo a co začalo jako film (komedie to nebyla ani náhodou a nevím, kdo tenhle přívlastek vymyslel) z prostředí golfu, se proměnilo do jedné velké kino reklamy na padesát různých firem/produktů. Méně či více viditelné, ale přesto otravné reklamy. A to ve filmu/filmech fakt nemám rád. Další věc, které si znuděný divák (v tomto případě já) začne všímat, jsou nevalné herecké výkony (od Kocurové jsem nic nečekal, ke štěstí mi u ní stačí, že je, ale od Novákové jsem čekal něco jiného…), camea, která v naprosté většině nefungují (Novotný, všelijaké missky… Vlastně jediné opravdu vtipné cameo zde měl pouze Gott). Navíc, když vám po filmu, který má hodinu a půl přijde, že jste u něj strávili nejlepší léta svého života, je něco špatně. Takže mi dohromady vycházejí slabší dvě hvězdy. 30 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Blbost to je, ale zase určitě ne tak veliká. Děj poskládaný z prapodivných drobků, nikam nesměřující, nic divákovi nepředávající. Pokud něco chválit, tak především vizuál. Jenže slušná kamera svištící mezi nesmyslnými scénami a epizodkami (camea Gotta, Korce nebo Novotného) sama nic moc nezmůže. Příběh se dá vymyslet během posedu na záchodě, osudům mladíka, jenž z ničeho zabředne do světa nehynoucí golfové slávy, by se vysmály i děti Tigera Woodse. Snímek je i žánrově těžko zařaditelný, romantika chybí, humor nehrozí, sportovní drama se nekoná a přesah na sociální půdu je spíš k pláči. Herecky je to rovněž bída, protože i mentor Bob Klepl postupem času neví, co s dialogy. Stejný případ je i jinde skvělý Jaromír Nosek. Filipa Tomsu nehodnotím, protože není co posuzovat. Pocity po projekci přesto nejsou úplně rozčarované, a navíc jsem si tu toho uvařil večeři!! Co víc si (vyjma děje) přát..? ()

Reklama

Reklama