Reklama

Reklama

Robocop

Trailer 2

Obsahy(1)

V roce 2028 je nadnárodní konglomerát OmniCorp vedoucím lídrem v oblasti robotických technologií. Jejich drony jsou již dlouhá léta využívány armádami po celém světě a OmniCorpu přibývají na účtech miliardy dolarů. Jedinou metou, kterou se jim dosud nepodařilo dosáhnout, je úspěch na domácí půdě, kde jsou jejich technologie stále považovány za příliš kontroverzní. Ale v jistém momentě přijde ke zlomu. Alex Murphy (Joel Kinnaman) je milující manžel a otec, který pracuje jako policista a dosahuje vynikajících výsledků v boji s kriminalitou a korupcí v Detroitu. Až do chvíle, kdy utrpí rozsáhlé zranění. OmniCorp najednou dostane jedinečnou příležitost - zachránit špičkového policistu. A tak se v odvážném experimentu zrodí RoboCop - napůl člověk a napůl stroj, dokonalý protivník všech kriminálních živlů. OmniCorp už plánuje jeho nasazení v co největším počtu míst, ale nepočítají s tím, že uvnitř stroje je myslící lidská bytost, která nedokáže potlačit vzpomínky na svou minulost. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (990)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hodně se rozmýšlím mezi trojkou a čtyřkou. Nakonec to ale PG-13 a místy (nepřekvapivě) až neusledovatelně zběsilá akce stáhnou dolů. Rozhodně ale po trapném Total Recall velmi příjemné překvapení. Možná že scénář má pár děr, možná že přesah je až moc okatý, ale má to charisma a má to šťávu. Nesrovnatelnou s originálem, samozřejmě, ale nebuďme tak zlí. Nevím, jestli budu sám, ale první polovina mě bavila zásadně víc než druhá, kde už se to jen mlátilo. 70 % a 3 1/2, o jejichž zvýšení neustále přemýšlím a dost možná se nechám strhnout davem. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V prvej polovici RoboCop pozoruje psychológiu premeny človeka v robota a naťukáva otázky etiky, aniž by mu chýbali prvé náznaky vizuálnej efektnosti. V druhej polovici sa film zrýchli a dôkladne budovaná dramaturgia sa rozpadne (zvrat, ktorý nechápu ani jeho stvoritelia (tzn. ani sám scenárista), kedy si RoboCop sám nastaví ako prioritnejšie riešenie svojej minulosti než prebiehajúcich zločinov, je začiatkom tohoto rozpadu) a zo zaujímavého sci-fi sa stáva akčný výplach. Akoby film Padilhovi prestrihali a skrátili producenti kvôli vyhoveniu konzumnejším divákom, ktorí viac než akčný výplach nepotrebujú. Škoda. Cynické pohľady na medzinárodnú politiku USA a zopár vydarených vtipov ("Ja som iba z marketingu!") svedčia o tom, že nový RoboCop mohol byť rovnocenným remakom, nastaveným zrkadlom spoločnosti chytro posunutým do nového tisícročia. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Robocop se povedl. Nasvědomí to má jak chytrý a domyšlený příběh, který zajímá osud postavy jako takové a smíření se situací že náš Robo již nikdy nebude člověkem, kterého by si jeho rodina přála mít. Příběh tedy zcela v pořádku a je opravdu velmi zajímavý. Režisér Padilha předvedl velmi kvalitní kus poctivé práce a lze se jen dohadovat o tom, kam by film vytáhl původně uvažovaný Darren Aronofsky. Obsazení herců je ukázkově luxusní a přestože mě chvilinku trvalo než jsem dokázal příjmout jakoukoliv postavu, herci skvěle padnou do svých rolí a zvláštní uznání zaslouží dvojice Oldman/Kinnaman. Pokud tady někdo vzpomíná na to jak dopadl remake Total Recall, tak mě by spíše u nového Robocopa pasovalo více přirovnání s novou Planetou opic. 70% ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Pravičácký Padilha natočil elitářskou podívanou z blízké budoucnosti. Stomilionový rozpočet nedával moc příležitostí k experimentování, zásah hollywoodských pánů producentů je cítit na sto honů. A tak se po úvodní, inovativní a kvalitně načrtnuté polovině (především expozice Pata Nováků a jeho pořadu Novákův element a "pracovní" pasáž mezi 30. a 60. minutou jsou vynikající), v té druhé jen dohraje to, co je rozehrané. Druhá polovina je totiž hollywoodský standard se vším problematickým, co toto spojení přináší. Každý dílčí prvek či prostředek má sice svou funkci a zapadne do celkového konceptu, ale motivů je příliš mnoho na to, aby film měl nějakou hlubší a zřetelně čitelnou výpovědní hodnotu. Slabé 4*. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V priebehu rokov 1987 až 1993 bolo natočené trio filmových titulov, ktoré niesli názov "Robocop". Boli to tri béčkové snímky, druholigová akčná sci-fi séria. Videl som všetky tri diely, ale ani jeden z nich ma nijak zvlášť neoslovil. Nepáčilo sa mi spracovanie a ani pôvodná myšlienka o robotickom policajtovi. Prvé dve časti som ohodnotil dvoma hviezdičkami a trojke som dal hviezdičku iba jednu. Nedávno som zhliadol aj remake, ktorý bol vyprodukovaný v roku 2014. "Robocop" sa vrátil. Bolo do toho investovaných hodne dolárov, ktoré zaručili kvalitné herecké obsadenie a prvotriedne filmové triky. Takže v tomto smere je to viditeľný posun dopredu. Avšak dejovo ma to zaujalo len minimálne. Na jedno pozretie to bolo fajn, ale zrejme sa už ku tomuto americkému snímku nikdy viac nevrátim. *** ()

Galerie (95)

Zajímavosti (34)

  • V kancelárií OmniCorpu je vidieť na stene obrazy od anglického maliara Francisa Bacona. Neskôr, v druhej polke filmu sa tam objavia úplne iné obrazy. (fefee)
  • Približne v polovici tretej minúty je počas inštruktáže v živom vstupe z Teheránu za Mattoxom (Jackie Earle Haley) v pozadí vidieť automobil Škoda 120. (FesterNZ)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

RoboCop našel režiséra

RoboCop našel režiséra

21.11.2019

Vycházející australský filmař Abe Forsythe (Little Monsters) byl čerstvě najat k režii chystaného filmu RoboCop Returns pro MGM a Atlas Entertainment. Forsythe tak nahrazuje Neilla Blomkampa, který… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Reklama

Reklama