Reklama

Reklama

Robocop

Trailer 2

Obsahy(1)

V roce 2028 je nadnárodní konglomerát OmniCorp vedoucím lídrem v oblasti robotických technologií. Jejich drony jsou již dlouhá léta využívány armádami po celém světě a OmniCorpu přibývají na účtech miliardy dolarů. Jedinou metou, kterou se jim dosud nepodařilo dosáhnout, je úspěch na domácí půdě, kde jsou jejich technologie stále považovány za příliš kontroverzní. Ale v jistém momentě přijde ke zlomu. Alex Murphy (Joel Kinnaman) je milující manžel a otec, který pracuje jako policista a dosahuje vynikajících výsledků v boji s kriminalitou a korupcí v Detroitu. Až do chvíle, kdy utrpí rozsáhlé zranění. OmniCorp najednou dostane jedinečnou příležitost - zachránit špičkového policistu. A tak se v odvážném experimentu zrodí RoboCop - napůl člověk a napůl stroj, dokonalý protivník všech kriminálních živlů. OmniCorp už plánuje jeho nasazení v co největším počtu míst, ale nepočítají s tím, že uvnitř stroje je myslící lidská bytost, která nedokáže potlačit vzpomínky na svou minulost. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (990)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Robocop Begins. The Dark Roboknight. The Dark Roboknight Rises - první díl bychom měli a byl, netřeba o tom dlouze polemizovat, skvělý. A teď prosím, zapracujte na scénáři, dopilujte ten svět a přineste nám komplexnější druhý díl, který natrhne prdel i L.A. Confidental, protože tohle má kurva potenciál! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Hodnoty (morální, osobní, rodinné), líbivá proti-americká kritika (bezzubá, neurážející), akce s jedinou opravdu výraznou scénou (skladiště) a zaškrcený potenciál chuti rozehrát alespoň jeden z motivů trochu silněji, aneb dokonale Hollywoodsky načechrané nic, které drží nad vodou jenom nepopiratelné Kinnamanovo charisma. 3 a ½. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Robo bobo dopadl přesně tak, jak naznačovaly první ohlasy a trailery. Je to jiné, než původní Verhoevenova verze, to bylo každému jasné už vzhledem k PG-13 ratingu, ale zároveň z Robocopa vymizely i další skvělé prvky .... je to strašně uloudané (taková jasná nástavba na něco "dalšího"), akce je tu strašná ... jediné, co se mi líbilo byl závěrečný showdown, ale jinak nepřehlednost ,a těch 100 míčů jsem tam neviděl ani náhodou. Padilhu osobně lituju, jelikož doplatil na stupidní požadavky a nátlak studia a producentů, přes které prostě vlak nepojede. Jop a odkazy na původní film jsou až strašně chabé, neoriginální a vůbec se své předloze nemůžou rovnat. Doufám ale v druhý díl, kde by se mohlo všechno spravit. Jen škoda, že José od toho už asi po zážitku z natáčení jedničky dá nejspíš na 150 % ruce pryč. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hneď od úvodných minút bolo jasné, že dramatický príbeh detektíva Alexa Murphyho z 87' je nenávratne v prdeli. Nuž, nie je remake ako remake. Aj keď je možno lepšie, že sa rejžo rozhodol uberať svojim vlastným smerom, ako jeho predchodca, originálu nesiaha ani po otlak na Achillovej päte. Čo sa efektov týka, "výskajúci" teenegeri a mládež si síce prídu na svoje, no že by to bola až tak úchvatná, vizuálna pecka, to teda ťažko. Vlastne, až na pár záberov v úvode a v samotnom závere, nespomínam si, že by ma niečo mimoriadne uchvátilo. Záverečný monológ S. L. Jacksona v podobe vedľajšej postavy mahagónového "pšoneka" Pata Novaka z "Krakowa" opäť raz poukázal na fakt, že krajina z poza oceánu nezabudla divákovi pripomenúť, kto je na tomto svete "pánom" (že ten "skur***ý" Kolombus radšej nestroskotal). Suma sumárom, na jedno odsledovanie, nie najhorší brak, poliaty Colou, posypaný pukancami.Vidieť raz a rýchlo zabudnúť. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak nějak na půl cesty. Verhoevenovu klasiku nijak neglorifikuju, takže jsem k Padilhově předělávce přistupoval bez předsudků, ale nakonec si mě nějak výrazně na svou stranu získat nedokázala. Jako akčňáknový Robocop svými akčními scénami nestrhne a jako satira je příliš nedotažený, ačkoli nějaké nadějné náznaky v něm jsou. Ale celkově prostě takové nevýrazně mdlé. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (34)

  • Jelikož role Joela Kinnamana (RoboCop) vyžadovala nošení těžkého obleku, musel herec trénovat jako divý, dle svých slov "až do selhání". Absolvoval tzv. kruhový trénink, takže nikdy neopakoval tentýž trénink dvakrát. Při své výšce 188 cm se z tělesné váhy 83 kg při 13,5% podílu tuku dostal na hmotnost 84 kg při 9% podílu tuku. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

RoboCop našel režiséra

RoboCop našel režiséra

21.11.2019

Vycházející australský filmař Abe Forsythe (Little Monsters) byl čerstvě najat k režii chystaného filmu RoboCop Returns pro MGM a Atlas Entertainment. Forsythe tak nahrazuje Neilla Blomkampa, který… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Reklama

Reklama