Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (797)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nadupaná akční podívaná s dokonalou ústřední dvojicí, vražedným tempem a několika slušnými fórky. Plný počet ale nedám, protože některé scény jsem panu režirérovi prostě nežral (např. elektrošoky mučený sprintař Mel) a ani tuctový konec to zrovna moc pěkně neuzavřel(naprosto klišoidní a k tomu dost nedůvěryhodná bitka v dešti za příhlížení tuctu policejních jednotek mě vcelku znechutila). Nic to však nemění na faktu, že jsem se dobře bavil a už se těším na dvojku. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších akčních filmů 80. let. Vztah šíleného Gibsona se zdánlivě již starým a usedlým Gloverem je někdy tak dojemný, že vhání slzy do očí. Rigs je opravdu ze začátku mimo a úplně šílený, Gibson v tomto ohledu podává úžasný herecký výkon. Jen mi připadlo, že by se na jeho místo ještě více hodil Bruce Willice, ale je to jen osobní představa "kdyby ...". Film je dost striktně rozdělen na dvě části, první - seznamovací kriminálka, mírně komediální, hodně šílená, druhá část je pak už jen perfektní akční jízda, která nenechá vydechnout diváka až do samého konce. Mám dojem., že se Bay ve svým "Mizerech" tímto filmem hodně inspiroval a ze vztahu této dvojice si hodně přebral. Scéna v poušti je v akčních filmech absolutní špička, od této chvíle již divák nevydechne. Humor ustoupí kruté akci, film si s divákem rozhodně nebere servítky. Závěrečná bitka Gibson vs Busey na trávníku Glovera je naprosto úžasným vyvrcholením. Perfektní film naládovaný snad vším, čím má správný akčňák být ... akce, střelba, hlášky, humor, dobrý scénář, výborné postavy ... prostě špička! ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná klasika, která zažehla pochodeň žánru buddy movies. Mel Gibson a Danny Glover jsou parádní dvojka, jeden je neohrožený frajírek ovšem s nevyslovenou potřebou být korigován a druhý je příhodná "otcovská figura", která překonává krizi středního věku a chytá druhý dech. Smrtonosná zbraň má nezapomenutelné kouzlo pozdních 80. let, fungující humor, dobrou akci, zkrátka vše... "I'm too old for this shit." 9/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Smrtonosná zbraň", ktorý v roku 1987 natočil skúsený režisér Richard Donner je všeobecne považovaný za klasiku v oblasti amerického akčného filmu. Dvojica los angeleských detektívov je na stope nebezpečného drogového gangu. Roger Martaugh a Martin Riggs. Distingovaný starnúci borec a divoký nevypočítateľný živel. Každý z nich je iní, ale navzájom sa výborne dopĺňajú. Zo začiatku si síce moc nerozumeli, no časom sa z nich stali skvele zohratí parťáci. **** ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Po všetkých stránkach dokonalý akčný film. Scenár, réžia, hudba, herecké výkony - to všetku je tu minimálne miliónkrát lepšie ako v dnešných komerčných zlátaninách. A aj keď patríte medzi odporcov tohto žánru, dám ruku do ohňa za to, že Smrtonosná zbraň (spolu so Smrtonosnou pascou) si vás získa - či už svojim svojským humorom, akciou, alebo charizmatickou ústrednou dvojicou. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (72)

  • Michael Hunsaker (Tom Atkins) se zmíní Rogeru Murtaughovi (Danny Glover) o projektu Air America a o tom, jak byla drogami z Laosu financována vietnamská válka. O této činnosti mimo jiné pojednává film Air America (1990), kde hlavní roli ztvárnil Mel Gibson. (Illuminare)

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama