Reklama

Reklama

Králíkova pomsta

(festivalový název)
  • Nizozemsko Big Buck Bunny
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
Nizozemsko, 2008, 10 min

Obsahy(1)

Jednoho krásného rána se Velký Buck (králíček) probudí. Jde se podívat ven, kde potká tři poťouchlé veverky. Jedna z nich (poletucha) zabíjí motýlky a hází po ostatních zvířátkách šišky a další plody stromů. Trojice si troufne dokonce i na Bucka. Toho to ale dopálí a tak vymyslí pomstu. (Fary)

Recenze (95)

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

O něco zábavnější a příjemnější než Elephants Dream. Přesto ani Big Buck Bunny neoplývá nějak zvlášť geniální myšlenkou a příběhem. Snímek je ale pěknou ukázkou toho, co se dá zadarmo vytvořit. Kvalitní technické zpracování a příjemné a hezké ztvárnění slabší příběh trochu dohání, přesto jsou to takové lepší 3 hvězdičky. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak od tohoto díla jsem očekával, že se mi bude líbit, ale dostal jsem více než jsem čekal za 10 minut zde bylo tolik vtipu, scének a humoru až člověk žasl. Těžko vyzdvihovat samostatné scény, abych neprozradil potencionálním divákům zdejší vtipy. Možná je 5z5 lehce nadhodnoceno, ale bavil jsem se celých 10 minut a dovedl bych si představit i delší stopáž potenciál zde byl. Dalším kladem je bezesporu možnost volně šířit tento film. ()

Reklama

Naki 

všechny recenze uživatele

Velmi nadstandartní králičí úchyl na motýly versus 3.....ehm....cosi, co vypadá jako veverky? Hlavní grafik má asi zvláštní smysl pro vnímání přírody. :) No, každopádně slušné pasti si králík připravil, jen si nejsem jistá, zda-li to bylo pro vevrky poučení nebo spíše buzerace ze strany králíka. Konec tomu ovšem dal korunu, jen tak dál, pošahanej ptáku! Áááá už jen na závěr dodám: perfektní podkladová hudba, jen mi ty závěrečné titulky připadaly okopírované z Madagaskaru. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Vypasený králík vyleze ráno z nory a už si to panáčkuje kochat se rozkvetlou přírodou. Bylo by mu na světě krásně, kdyby tři zákeřné veverky nechtěly ovládnout území a po zlikvidování malých cílů neplánovaly útok na králíka. Králíkovi však po mnoha úderech do hlavy začíná docházet, že je jeho srst v ohrožení. Okamžitě začíná rockyovsky trénovat a rambovsky vyrábět pasti, aby se mohl trojnásobně hbité přesile statečně postavit. ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

V tomto,,kraťase’’ma hneď na začiatku zaujal obrovsky zajac,ktorému znepríjemňovali život traja zasrani.Ale, potom prišla sladká pomsta v podaní ZAJACA,ktorý si urobil z netopiera šarkana.HOD:73%.Doslova oddychovka,ako sa na Short film patrí. online TU! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Na vytvorení rozprávky, ktorej rozpočet bol 150 000 eur, sa podieľal 9-členný tím a bola dokončená behom 5 mesiacov. (PATWIST)
  • K rozprávke bola nepriamo vydaná freeware počítačová hra "Yo Frankie!", v ktorej bol hráč v úlohe veverice Frankieho, ktorá sa takto volá aj v snímke a znepríjemnuje život zvieratám v lese. (PATWIST)
  • Rozprávka je open source, čo znamená, že na základe verejnej licencie sú všetky súbory k vytvoreniu voľne dostupné k stiahnutiu, rovnako ako aj samotný film. Taktiež sa rozprávka často uvádza ako príklad open source tvorby a neskôr vyšla aj v 3D verzii. (PATWIST)

Reklama

Reklama