Reklama

Reklama

Králíkova pomsta

(festivalový název)
  • Nizozemsko Big Buck Bunny
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
Nizozemsko, 2008, 10 min

Obsahy(1)

Jednoho krásného rána se Velký Buck (králíček) probudí. Jde se podívat ven, kde potká tři poťouchlé veverky. Jedna z nich (poletucha) zabíjí motýlky a hází po ostatních zvířátkách šišky a další plody stromů. Trojice si troufne dokonce i na Bucka. Toho to ale dopálí a tak vymyslí pomstu. (Fary)

Recenze (95)

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

O něco zábavnější a příjemnější než Elephants Dream. Přesto ani Big Buck Bunny neoplývá nějak zvlášť geniální myšlenkou a příběhem. Snímek je ale pěknou ukázkou toho, co se dá zadarmo vytvořit. Kvalitní technické zpracování a příjemné a hezké ztvárnění slabší příběh trochu dohání, přesto jsou to takové lepší 3 hvězdičky. ()

as-minor 

všechny recenze uživatele

Príjemný animovaný „kraťas“ s výbornou vizuálnou zložkou. Síce sa nejedná o svetoborný príbeh, ktorý by sa vymykal bežnému konceptu krátkometrážnych „animákov“ (konfrontácia dobra a zla je už vcelku zaužívaným princípom), ale sled udalostí dokáže diváka aj tak príjemne pobaviť. Sympatický zajačí hrdina v pozoruhodnej animácii sa tak stáva skvelou chuťovkou na spríjemnenie chvíľ po ťažkom dni. ()

Reklama

nervana 

všechny recenze uživatele

Škoda že se na začátku ten obr králík choval jako nějaké duševně málo vyvinuté dítě a po chvíli z něj byl expert na výrobu pastí...Kdyby to bylo delší, asi bych to nedokoukal. Režisér zkrátka vsadil především na animaci. Mnohem víc jsem se bavil např. u Sim Salabim od Douga Sweetlanda. Jinak hezká animace, pro děti určitě vhodné. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Na to, že na tomto snímku výtvarně pracovalo (jestli jsem správně počítal lidi v titulcích) 12 lidí (!!!), tak smekám. Příběh je po režijní stránce naprosto bezchybný - graduje, nechává čekat atd., výtvarně je to taky moc dobré - není to Pixar, takže odpouštím některé detaily, jako je práce s texturami nebo ostrost objektů v pozadí (sám to neumím a kecám :)), ale i přes tyto detaily jde o víc než dobrý filmeček. Animace a mimika postav je taky bez debat. Nemám důvod dávat míň, sálá z toho pozitivní atmosféra a zasmějete se. A navíc, ten zajíc je borec :) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tihle tři malí šmejdi právě naštvali špatného králíka! Na motýly mu rozhodně sahat neměli! Hlavní hrdina je (obzvlášť když dá průchod svým rambovským sklonům) neodolatelně velký, můj favorit je ale stejně to mrňavé šedivé zvířátko (plch?) s tupým výrazem, které pořád jen něco chroupe. A ptáček, který vypadá jako od Pixaru... taky potěšil. P.S:. Dokoukat do konce titulků! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • K rozprávke bola nepriamo vydaná freeware počítačová hra "Yo Frankie!", v ktorej bol hráč v úlohe veverice Frankieho, ktorá sa takto volá aj v snímke a znepríjemnuje život zvieratám v lese. (PATWIST)
  • Rozprávka je open source, čo znamená, že na základe verejnej licencie sú všetky súbory k vytvoreniu voľne dostupné k stiahnutiu, rovnako ako aj samotný film. Taktiež sa rozprávka často uvádza ako príklad open source tvorby a neskôr vyšla aj v 3D verzii. (PATWIST)
  • Na vytvorení rozprávky, ktorej rozpočet bol 150 000 eur, sa podieľal 9-členný tím a bola dokončená behom 5 mesiacov. (PATWIST)

Reklama

Reklama