Geobugi Dallinda
Jižní Korea, 2008, 117 min
Yeon-u LeeHrají:
Yun-seok Kim, Gyeong-ho Jeong, U-seon Seon, Hee-won KimPlakáty
Adrian
Vyborne sklbenie viacerych zanrovych poloh (koemdia, drama, thriller, akcia) ruka v ruke so sikovnym tematizovanim chlapskeho zarputilstva, dostatie vlastneho slova ako i cti. Ukazkovy priklad inteligentneho mainstreamu. 9/10.(11.10.2009)
May
V okamziku, kdy od tohoto filmu neocekavate vic nez zabavu, se vam libit musi. Ac pomaly pribeh pomerne slusne plyne a pozoruhodne hladce kloubi dramaticke sceny s temi komickymi. 7-8/10(21.6.2009)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo $16,859,018║(10.8.2010)
Flipnic
Hodně slušná korejská záležitost, rozhodně se nenechte zmást mým průměrným hodnocením. ako film je to opravdu velmi dobré, jenže ... Celé mi to připadlo jako hrozně ohraná korejská písnička, zjména pak vykrádačka slavné korejské trilogie PUBLIC ENEMY. Zde ovšem nemáme policisty rváče a drsňáka, ale policisty smolaře a to tak hrozného, že ho to málem stojí rodinu, zaměstnání atd. Přitom všechny skutky myslí dobře, ale nic se nedaří. Jeho střet a dopadení zločince "supermana" (všem uteče, vymlátí jakoukoliv přesilu, je chladnokrevný a mladý, chytrý ...) mu dává jedinou, ale obrovskou šanci vše vrátit dopořádku - obrovská suma peněz za dopadení a povýšení v policením sboru... Hlavní postava do toho dá se svými kumpány opravdu všechno a chvlemi mi ho bylo fakt líto, celé to působilo až tragikomicky... Závěr si můžete lehce domyslet, u korejských podobně laděných filmů, kterých jsem viděl snad už desítky je to pořád dokola ... Film je to dobrý, ale strašně mi vadila ta neoriginalita a až přílišná neohrabanost hlavní postavy ... Každopádně doporučuji.(29.9.2010)