Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Losangeleští policisté Martin Riggs a Roger Murtaugh jsou na stopě pašeráků drog. Sledování účetního Lea Getze, který zpronevěřil mafiánské peníze, je přivádí k jihoafrickému diplomatovi Ruddovi. Oba detektivové mají dostatek důkazů, ale Rudd a jeho zabijáci pod rouškou diplomatické imunity nerušeně pracují dál. Riggs, přezdívaný "Smrtonosná zbraň", se uchyluje k nevybíravým metodám. Využije proti Ruddovi i jeho přitažlivou sekretářku. Mezi gangstery a oběma policisty vypukne nevyhlášená válka… Seržant Roger Murtaugh a seržant Martin Riggs z oddělení vražd se zapojili do pronásledování podezřelého vozu. Když pronásledované auto dostihnou, jeho osádka uteče, ale z kufru se vysypou zlaté mince – krugerandy z Jihoafrické republiky, které je zakázáno do USA dovážet. V Jihoafrické republice jsou černoši stále utiskováni, je uznávaná jen bílá rasa. Arjenovi Ruddovi, velvyslanci Jihoafrické republiky v USA, se nelíbí, že přišel o své mince kvůli černému Murtaughovi. V noci se pak k Murtaughovým vloupají maskovaní muži a Rogera a jeho manželku Trish pro výstrahu svážou. Roger si všimne, že muži mluví podobným jazykem jako ti stíhaní z auta... Druhý den rozhodne kapitán Ed Murphy, že Murtaugh s Riggsem budou ochraňovat korunního svědka Lea Getze. Sotva se s Leem seznámí, objeví se zabiják a Murtaugh s Riggsem musejí z hotelu odejít domů k Murtaughovi. Tam jim Leo vysvětlí, že pral peníze z drog. Neví pro koho, ale pamatuje si dům, kde měl jednou schůzku, a Murtaugha s Riggsem tam zavede. Riggs se jde podívat dovnitř a tam se strhne se přestřelka. Jeden z mužů uteče a Murtaugh s Riggsem ho pronásledují, což skončí bouračkou a smrtí pronásledovaného. Pakl se vrátí do domu s posilami a zjistí, že se jedná o dům s diplomatickou imunitou, v němž sídlí Arjen Rudd... Další den Murtaugh zjistí, že má pod záchodovou mísou bombu a musí čekat na pyrotechniky. Murtaugh i Riggs jsou naštvaní a jdou provokovat na konzulát Jihoafrické republiky. Riggs se tam seznámí s Ruddovou sekretářkou Rikou, která přijme jeho pozvání k němu domů. Stráví spolu noc, ale ještě než se rozední, jsou vyhnáni z postele vrtulníky a střelbou. Riggs doprovodí Riku domů, tam je omráčen a probere se až svázaný na molu v přístavu. Pieter mu začne vyprávět, že to on je zodpovědný za smrt jeho manželky a pak ho další dva muži hodí do vody. Riggsovi se podaří se z pout dostat, pod vodou však uvidí i mrtvou Riku. Vydá se mstít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (584)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Martin Riggs a Roger Murtaugh jsou dvojce, která definovala policejní akci konce 80tých let a jsou dokonalým spojením dvou odlišných policistů v silné a dynamické duo. Mel Gibson se svou postavou ušel do druhého dílu poměrné velký kus cesty. Riggs nechal svoje bezmyšlenkovité vraždění na poličce nad postelí a začal trochu myslet. Ještě přidal špetku úcty ke svému partnerovi a dotvořil se v dokonalého hrdinu, který se nebojí zlomit vaz každému, kdo po něm vystřelí. Na druhou stranou je Danny Glover přesným protějškem k tomuhle šílenci, ale i on v těch nejnutnějších okamžicích silně přitlačuje na pilu. Richard Donner dotvořil skvělé pokračování, které v pár okamžicích dokáže předběhnout i minulý díl. Spojení akce a komediálních prvků vychází i na druhý pokus skvěle. Nelze než shlédnout další díl. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná zbraň 2 za prvním dílem ani trochu nezaostává, drží se svého našlápnutého tempa a servíruje snad ještě více humoru. Osvědčená dvojice Gibson-Glover opět kraluje a baví diváky nejen svými hláškami a chováním, ale také akcí, které je tu dostatek. Jako bonus se zde objevuje Leo v podání Joe Pesciho a také půvabná sekretářka, která vždy svou přítomností zpříjemnila dané scény. Pozitivně hodnotím také malou účast všech členů Rogerovy rodiny a jejich občasné soužití s Riggsem. Stejně tak mě potěšilo, že tvůrci nezapomněli na Martinova psa Sama. :) Zkritizoval bych pouze jednu jedinou scénu - bourání domu autem. Ta už opravdu překročila práh veškeré debility, ovšem dojem z už tak precizně vystavěné a mimořádně zábavné podívané nemohla zkazit. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Lethal Weapon si ešte udržuje klasickú 80kovú atmosféru, akú poznáme z Policajta z Beverly Hills, alebo 48 hodín. Cítiť tu ale aj posun vpred, takže film dnes nepôsobí nijako archaicky alebo smiešne, ako mnohé kriminálky z onoho obdobia. V podstate dostanete to, čo očakávate, solídne napísaný kriminálny príbeh, pár zapamätaniahodných scén a aj tú romantiku. Čo by ste ešte od mainstreamu 80tych rokov chceli viac. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování a nezastupitelný článek v nejlepší buddy movie sérii všech dob. Vztah seržantů Riggse a Murtaugha je utužen až na samou hranici nefalšovaného přátelství na život a na smrt. Jsou sehraní, jsou cool a přitom se neberou až tak vážně. Uštěkaný ocásek Joe Pesci jim pak dělá celkem zábavné křoví. Z celé série se mi zdá, že dvojka má asi "nejslabšího" záporáka, ale ani toho bych za negativum neoznačil. Zkrátka akční klasika se skvělou nostalgickou atmosférou přelomu 80. a 90. let. 8/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dokonalé pokračovanie smrtonosnej série, ktorá dostala hádam každého. Pre mňa lepšie ako jednička. Skvelo vseknuté gagy, takisto ako aj napínavá premyslená akcia a perfektné nezabudnuteľné scény (Riggs u Murtaugha na hajzli, reklama na kondómy). Dokonale sadol aj Joe Pesci, nemohli vybrať lepšieho tragigrázlika. Priznajme si, že dnes sa už podobné buddy-akčné-komédie jednoducho netočia a tak nezostáva nič iné len raz za rok si pustiť takúto neumierajúcu klasiku. 100%. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (29)

  • Martin Riggs (Mel Gibson) připojí lano k pilířům Ruddova (Joss Ackland) domu na kopci a strhne jej dolů. Tato scéna vyšla na půl milionu dolarů. (Kulmon)
  • Při destrukci Riggsova (Mel Gibson) karavanu je zničena i lahvička kolínské „Hero.“ Když vidíme Riggse poprvé vcházet do karavanu, běží v televizi reklama právě na tuto značku. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy Leo Getz (Joe Pesci) uklízí Riggsův dům, můžete slyšet píseň „I'm Not Scared“ britské skupiny Eighth Wonder. Jako zpěvačka v ní působila Patsy Kensit, která ve filmu hraje Riku vand den Haas, asistentku Arjena Rudda (Joss Ackland) (HellFire)

Reklama

Reklama