Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Losangeleští policisté Martin Riggs a Roger Murtaugh jsou na stopě pašeráků drog. Sledování účetního Lea Getze, který zpronevěřil mafiánské peníze, je přivádí k jihoafrickému diplomatovi Ruddovi. Oba detektivové mají dostatek důkazů, ale Rudd a jeho zabijáci pod rouškou diplomatické imunity nerušeně pracují dál. Riggs, přezdívaný "Smrtonosná zbraň", se uchyluje k nevybíravým metodám. Využije proti Ruddovi i jeho přitažlivou sekretářku. Mezi gangstery a oběma policisty vypukne nevyhlášená válka… Seržant Roger Murtaugh a seržant Martin Riggs z oddělení vražd se zapojili do pronásledování podezřelého vozu. Když pronásledované auto dostihnou, jeho osádka uteče, ale z kufru se vysypou zlaté mince – krugerandy z Jihoafrické republiky, které je zakázáno do USA dovážet. V Jihoafrické republice jsou černoši stále utiskováni, je uznávaná jen bílá rasa. Arjenovi Ruddovi, velvyslanci Jihoafrické republiky v USA, se nelíbí, že přišel o své mince kvůli černému Murtaughovi. V noci se pak k Murtaughovým vloupají maskovaní muži a Rogera a jeho manželku Trish pro výstrahu svážou. Roger si všimne, že muži mluví podobným jazykem jako ti stíhaní z auta... Druhý den rozhodne kapitán Ed Murphy, že Murtaugh s Riggsem budou ochraňovat korunního svědka Lea Getze. Sotva se s Leem seznámí, objeví se zabiják a Murtaugh s Riggsem musejí z hotelu odejít domů k Murtaughovi. Tam jim Leo vysvětlí, že pral peníze z drog. Neví pro koho, ale pamatuje si dům, kde měl jednou schůzku, a Murtaugha s Riggsem tam zavede. Riggs se jde podívat dovnitř a tam se strhne se přestřelka. Jeden z mužů uteče a Murtaugh s Riggsem ho pronásledují, což skončí bouračkou a smrtí pronásledovaného. Pakl se vrátí do domu s posilami a zjistí, že se jedná o dům s diplomatickou imunitou, v němž sídlí Arjen Rudd... Další den Murtaugh zjistí, že má pod záchodovou mísou bombu a musí čekat na pyrotechniky. Murtaugh i Riggs jsou naštvaní a jdou provokovat na konzulát Jihoafrické republiky. Riggs se tam seznámí s Ruddovou sekretářkou Rikou, která přijme jeho pozvání k němu domů. Stráví spolu noc, ale ještě než se rozední, jsou vyhnáni z postele vrtulníky a střelbou. Riggs doprovodí Riku domů, tam je omráčen a probere se až svázaný na molu v přístavu. Pieter mu začne vyprávět, že to on je zodpovědný za smrt jeho manželky a pak ho další dva muži hodí do vody. Riggsovi se podaří se z pout dostat, pod vodou však uvidí i mrtvou Riku. Vydá se mstít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (585)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Z tohto filmu som si zobral rovnaké ponaučenie ako Homer Simpson. Vždy keď idem doma na záchod, tak sa pre istotu kuknem pod misu, či mi tam niekto nenastražil výbušné zariadenie. No ale nie len preto mám rád tento americký akčný krimi thriller. Je to výborné pokračovanie, ktoré ďalej rozvíja osudy dvoch skúsených detektívov z Los Angeles, starého ostrieľaného Rogera Murtaugha (Danny Glover) a jeho divokého kolegu Martina Riggsa (Mel Gibson). V tejto časti sa ku nim pripojil aj potrhnutý mafiánsky účtovník Leo Getz (Joe Pesci). "Smrtonostná zbraň 2" - Zábavná akčná klasika. **** ()

kinej 

všechny recenze uživatele

To co bylo v první „zbrani“, tak dobře načrtnuto, je zde dokonale rozvinuto. Postavy Riggse a Murtaugha jsou tak dobře vymyšlené a kompatibilní, že je možné prodrat je řadami zápletek a pořád to bude fungovat. Riggs, sympatický a občas šílený polda je životní role Mela Gibsona, protože obsahuje přesně ty herecké polohy, které mu nejvíce sednou - šílený vztek a šílená komika. To stejné platí pro usedlého Murtaugha Dannyho Glovera, jehož postavu navíc skvěle doplňují scény rodinného života, které jsou tak dobře napsaném že by divák skoro věřil, že se v rámci nějaké reality show dívá k někomu domů. Chemie herců zde funguje naprosto dokonale, což je tedy zásluhou tady zásluhou geniálního castingu, scénáře ,ať již jej napsal Shane Black, nebo kdo, a režiséra pro kterého je série zbraní jeho životním počinem. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Klasická dvojka. Viac akcie, napätia, hustej kriminality, ale aj humoru, z ktorého budú mať fanúšikovia Donnerovho režijného vedenia bezprostrednú radosť. Mel je magor s veľkým M a diplomatický starúšik lepkavý ,,slizouň". Úvodná scéna je predobrazom vynikajúcej akčnej jazdy, ktorá má v znamenitých sekvenciách tendenciu predbehnúť samotnú 1. Zbraň 2 je zo všetkých častí mojou najobľúbenejšou - zo subjektívnych dôvodov, ktoré vôbec nemusíte brať vážne :-). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vyhazovací rameno, bomba na záchodě, prcgumovník a noční stěhování domu na pilotech. A taky kruegerandy, rasismus a diplomatická imunita s legračním přízvukem. Zábavné sbližování Riggse a Murtaugha už máme za sebou, ale i druhý případ si co do kvality a zábavnosti nezadá s tím předchozím a je neméně osobní. U druhé Zbraně se vrátil stejný tvůrčí tým co dělal jedničku (Donner, Silver a Black aspoň nahodil námět), má nejvyšší bodycount ze série, poprvé se v ní objevuje Leo Getz a kromě toho, že vydělala dvojnásobek toho co úspěšný první díl, se stala komerčně třetím nejúspěšnějším filmem roku 1989 hned po Batmanovi a třetím Indym. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dvojka mi príde ešte o niečo šťavnatejšia. Viac srandy, hlášok, akcii skrátka ide sa do toho všetkého na plný plyn, no jednotka mi príde aj tak o chlp lepšia. Jediné čo mi tu vadí je mierne otravný Joe Pesci, ktorý niekedy otravuje inokedy baví, ale inak Mel Gibson a hlavne Danny Glover sú oveľa lepší ako v prvom diely. 95% - 5* ()

Galerie (70)

Zajímavosti (29)

  • V závěru filmu detektivové Martin Riggs (Mel Gibson) a Roger Murtaugh (Danny Glover) vstoupí do kontejneru, kde jsou na paletách peníze. Murtaugh říká, že to jsou "tisícidolarové bankovky". Největší hodnota amerických bankovek je pouze 100 $. (zuppa)
  • U nás vydaná DVD verze pod hlavičkou Warner Bros je o dvě minuty kratší (108 minut). Byly vystřiženy některé závěrečné scény - Riggs (Mel Gibson) zabije dva mafiány poté, co jej hodí do vody ve svěrací kazajce; finální souboj mezi Riggsem a Vordstedem (Derrick O'Connor) byl zkrácen a chybí scéna, kdy Arjen Rudd (Joss Ackland) postřelí Riggse. (tequilla)
  • Ve scéně, kdy Leo Getz (Joe Pesci) uklízí Riggsův dům, můžete slyšet píseň „I'm Not Scared“ britské skupiny Eighth Wonder. Jako zpěvačka v ní působila Patsy Kensit, která ve filmu hraje Riku vand den Haas, asistentku Arjena Rudda (Joss Ackland) (HellFire)

Reklama

Reklama