Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Losangeleští policisté Martin Riggs a Roger Murtaugh jsou na stopě pašeráků drog. Sledování účetního Lea Getze, který zpronevěřil mafiánské peníze, je přivádí k jihoafrickému diplomatovi Ruddovi. Oba detektivové mají dostatek důkazů, ale Rudd a jeho zabijáci pod rouškou diplomatické imunity nerušeně pracují dál. Riggs, přezdívaný "Smrtonosná zbraň", se uchyluje k nevybíravým metodám. Využije proti Ruddovi i jeho přitažlivou sekretářku. Mezi gangstery a oběma policisty vypukne nevyhlášená válka… Seržant Roger Murtaugh a seržant Martin Riggs z oddělení vražd se zapojili do pronásledování podezřelého vozu. Když pronásledované auto dostihnou, jeho osádka uteče, ale z kufru se vysypou zlaté mince – krugerandy z Jihoafrické republiky, které je zakázáno do USA dovážet. V Jihoafrické republice jsou černoši stále utiskováni, je uznávaná jen bílá rasa. Arjenovi Ruddovi, velvyslanci Jihoafrické republiky v USA, se nelíbí, že přišel o své mince kvůli černému Murtaughovi. V noci se pak k Murtaughovým vloupají maskovaní muži a Rogera a jeho manželku Trish pro výstrahu svážou. Roger si všimne, že muži mluví podobným jazykem jako ti stíhaní z auta... Druhý den rozhodne kapitán Ed Murphy, že Murtaugh s Riggsem budou ochraňovat korunního svědka Lea Getze. Sotva se s Leem seznámí, objeví se zabiják a Murtaugh s Riggsem musejí z hotelu odejít domů k Murtaughovi. Tam jim Leo vysvětlí, že pral peníze z drog. Neví pro koho, ale pamatuje si dům, kde měl jednou schůzku, a Murtaugha s Riggsem tam zavede. Riggs se jde podívat dovnitř a tam se strhne se přestřelka. Jeden z mužů uteče a Murtaugh s Riggsem ho pronásledují, což skončí bouračkou a smrtí pronásledovaného. Pakl se vrátí do domu s posilami a zjistí, že se jedná o dům s diplomatickou imunitou, v němž sídlí Arjen Rudd... Další den Murtaugh zjistí, že má pod záchodovou mísou bombu a musí čekat na pyrotechniky. Murtaugh i Riggs jsou naštvaní a jdou provokovat na konzulát Jihoafrické republiky. Riggs se tam seznámí s Ruddovou sekretářkou Rikou, která přijme jeho pozvání k němu domů. Stráví spolu noc, ale ještě než se rozední, jsou vyhnáni z postele vrtulníky a střelbou. Riggs doprovodí Riku domů, tam je omráčen a probere se až svázaný na molu v přístavu. Pieter mu začne vyprávět, že to on je zodpovědný za smrt jeho manželky a pak ho další dva muži hodí do vody. Riggsovi se podaří se z pout dostat, pod vodou však uvidí i mrtvou Riku. Vydá se mstít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (585)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plynulý prechod medzi drsnou jednotkou a zábavnou trojkou. Akčný záver je rovnaká zívačka ako minule, má to bohužiaľ o poznanie menej atmosféry, na druhej strane je tu oveľa viac humoru. Riggs a Murtaugh sú zase neschopní, nič nevyšetrujú a len robia problémy, celý príbeh je strašne pozliepaný bolehlav (ale pranierovanie apartheidu a z toho vyplývajúce hlášky sú super) a postava Patsy Kensit je jedna z najprázdnejších ženských postáv v kinematografii. Je to ale nadmieru zábavné a hlavne "rutinná" prvá tretina je veľmi vydarená (rodina, vtipy policajtov, slovná výmena so šéfom polície apod.). ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Kamen: 1. Cheer Down - George Harrison ,2. Still Cruisin' - Beach Boys ,3. Knockin' On Heaven's Door - Randy Crawford/Eric Clapton/David Sanborn ,4. Riggs ,5. The Embassy ,6. Riggs and Roger ,7. Leo ,8. Goodnight Rika ,9. Stilt House ,10. The Shipyard/Knockin' On Heaven's Door ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Dvojka přinesla celkem dost zajimavých událostí a tentokrát se nepárala téměř s nikým, i když jsem nepochopil pár událostí, jako třeba když Danny visel při cvičení za nohy, byl střelen a v dalším záběru seděl v kanceláři a nic mu nebylo. Možná se mě líbila víc, bylo tu prostě víc akce a ten konec celkem ušel. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj pri tejto casti opät neplati to, ze dvojky su horsie ako jednotky. Donner to rozbehol hned na zaciatku filmu pri nahanacke zlocincov, pricom kolegovia v kancelarii stavkovali, ci Riggs a Murtaugh dobehnu zlocincov alebo nie, co posobilo celkom humorne. V kazdej casti nam pribudne nejaka hollywoodska hviezda, tentokrat to bol svedok Joe Pesci, ktoremu aj ked slo o zivot, vzdy ma dokazal pobavit. Paseraci drog su tu aj so svojou diplomatickou imunitou este drzejsi a odpornejsi, ako v jednotke. Nezabudnutelna scena: bomba pod toaletou... 16.11.2008 _______ Mel Gibson - (Martin Riggs) +++ Danny Glover - (Roger Murtaugh) +++ Joe Pesci - (Leo Getz) +++ Patsy Kensit - (Rika van den Haas) +++ Steve Kahan - (kapitan Ed Murphy) +++ Darlene Love - (Trish Murtaugh) +++ Joss Ackland - (Arjen ´Aryan´ Rudd) +++ Derrick O´Connor - (Pieter ´Adolph´ Vorstedt) +++ Hudba: Michael Kamen, Eric Clapton, David Sanborn +++ Produkcia: Joel Silver, Richard Donner +++ ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zkoušel to Arnie v Rudym horku, zkoušel to i Sly v Tango & Cash. Nikdo z nich je však s takovym úspěchem nenapodobil. Murtaugh s Riggsem jsou očividně jenom jedni. Nejlepší policejní dvojice chrlí nejlepší hlášky v nejlepší Smrtonosný zbrani. Ano, je to tak. Zatimco jednička nás spíš seznamovala, pokračování už posílá tuhle dvojku do nemilosrdnýho kolotoče akce-hlášky-akce-hlášky, aby nás v závěru spokojeně "odnegrovalo". Plus poprvý v sérii se tu objevuje ukecanej kulomet Joe Pesci, prcgumovník, bomba na hajzlu a bradavky Patsy Kensit. Jo a nesmim zapomenout na nejhnusnější (rozuměj nejlepší) záporáky. Tohle už nemůže bejt lepší! Prostě kult, kterej spolehlivě funguje i po dvacátý. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (29)

  • Při destrukci Riggsova (Mel Gibson) karavanu je zničena i lahvička kolínské „Hero.“ Když vidíme Riggse poprvé vcházet do karavanu, běží v televizi reklama právě na tuto značku. (HellFire)
  • Scéna Riggse (Mel Gibson) s pistolí v přívěsu se natočila celá naráz a hned napoprvé. Hercovy slzy jsou pravé, aniž by použil jakýkoliv slzný sprej nebo gel. Režisér Richard Donner později řekl, že cítil, jak Gibson scénu prožíval, a proto je trochu kratší, než původně zamýšlel. Gibson nikdy neprozradil, na co při natáčení myslel. (KyleReese)

Reklama

Reklama