Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Losangeleští policisté Martin Riggs a Roger Murtaugh jsou na stopě pašeráků drog. Sledování účetního Lea Getze, který zpronevěřil mafiánské peníze, je přivádí k jihoafrickému diplomatovi Ruddovi. Oba detektivové mají dostatek důkazů, ale Rudd a jeho zabijáci pod rouškou diplomatické imunity nerušeně pracují dál. Riggs, přezdívaný "Smrtonosná zbraň", se uchyluje k nevybíravým metodám. Využije proti Ruddovi i jeho přitažlivou sekretářku. Mezi gangstery a oběma policisty vypukne nevyhlášená válka… Seržant Roger Murtaugh a seržant Martin Riggs z oddělení vražd se zapojili do pronásledování podezřelého vozu. Když pronásledované auto dostihnou, jeho osádka uteče, ale z kufru se vysypou zlaté mince – krugerandy z Jihoafrické republiky, které je zakázáno do USA dovážet. V Jihoafrické republice jsou černoši stále utiskováni, je uznávaná jen bílá rasa. Arjenovi Ruddovi, velvyslanci Jihoafrické republiky v USA, se nelíbí, že přišel o své mince kvůli černému Murtaughovi. V noci se pak k Murtaughovým vloupají maskovaní muži a Rogera a jeho manželku Trish pro výstrahu svážou. Roger si všimne, že muži mluví podobným jazykem jako ti stíhaní z auta... Druhý den rozhodne kapitán Ed Murphy, že Murtaugh s Riggsem budou ochraňovat korunního svědka Lea Getze. Sotva se s Leem seznámí, objeví se zabiják a Murtaugh s Riggsem musejí z hotelu odejít domů k Murtaughovi. Tam jim Leo vysvětlí, že pral peníze z drog. Neví pro koho, ale pamatuje si dům, kde měl jednou schůzku, a Murtaugha s Riggsem tam zavede. Riggs se jde podívat dovnitř a tam se strhne se přestřelka. Jeden z mužů uteče a Murtaugh s Riggsem ho pronásledují, což skončí bouračkou a smrtí pronásledovaného. Pakl se vrátí do domu s posilami a zjistí, že se jedná o dům s diplomatickou imunitou, v němž sídlí Arjen Rudd... Další den Murtaugh zjistí, že má pod záchodovou mísou bombu a musí čekat na pyrotechniky. Murtaugh i Riggs jsou naštvaní a jdou provokovat na konzulát Jihoafrické republiky. Riggs se tam seznámí s Ruddovou sekretářkou Rikou, která přijme jeho pozvání k němu domů. Stráví spolu noc, ale ještě než se rozední, jsou vyhnáni z postele vrtulníky a střelbou. Riggs doprovodí Riku domů, tam je omráčen a probere se až svázaný na molu v přístavu. Pieter mu začne vyprávět, že to on je zodpovědný za smrt jeho manželky a pak ho další dva muži hodí do vody. Riggsovi se podaří se z pout dostat, pod vodou však uvidí i mrtvou Riku. Vydá se mstít... (TV Prima)

(více)

Diskuze

A.MacGyver

A.MacGyver (hodnocení, recenze)

Rogeri, pamatuješ na tu bombu na tvém hajzlu? Jo, neviděl jsem ani hovno... 😂

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

Joe pesci bol neskutočne sympatický.len ma mrzí že jednotka sa ako tak držala pri zemi tu sú hlavné postavy takmer superhrdinovia ktorým guľky nemôžu ublížiť..takže len za 3..skoda

jarmik

jarmik (hodnocení, recenze)

Tolik humoru při takové akční jízdě, to se jen tak nevidí a neuvidí... Mel v nejlepších letech :D

jirkis

jirkis (hodnocení, recenze)

Jak první, tak i tento díl jsou boží. Smrtonosná zbraň prostě neztrácí na kvalitě..už se těším, až se mrknu na třetí díl. 5* :))

donkocicak

donkocicak (hodnocení, recenze)

Prosím vás, až si někdo koupíte DVD Smrtonosnou zbraň 2 nebo 3, dejte prosím vědět, zda obsahuje dabing z původních VHS či dabing ČT 1. Základní poznávací rozdíly, ale to asi víte, jsou ty, že Joa Pesciho mluví na ČT 1 Stanislav Fišer. A Mela Gibsona mluví na ČT 1 Dlouhý, kdežto na původních VHS Županič. Díky moc všem

KiSsNeO

KiSsNeO (hodnocení, recenze)

2ka mi přišla záživnější než 1ka. Musim uznat, že se to Donnerovi povedlo :-) Jasných 5*. Málokdy se stává že dvojka předčí jedničku,tohle je důkaz že to opravdu jde.

Depešák

Depešák (hodnocení, recenze)

myslím hláška toho maníka na Murtoa Pane vy ste černej a na to Leo Getz:To si,to je! mě vzalo dech:-))))

Reklama

Reklama