Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Losangeleští policisté Martin Riggs a Roger Murtaugh jsou na stopě pašeráků drog. Sledování účetního Lea Getze, který zpronevěřil mafiánské peníze, je přivádí k jihoafrickému diplomatovi Ruddovi. Oba detektivové mají dostatek důkazů, ale Rudd a jeho zabijáci pod rouškou diplomatické imunity nerušeně pracují dál. Riggs, přezdívaný "Smrtonosná zbraň", se uchyluje k nevybíravým metodám. Využije proti Ruddovi i jeho přitažlivou sekretářku. Mezi gangstery a oběma policisty vypukne nevyhlášená válka… Seržant Roger Murtaugh a seržant Martin Riggs z oddělení vražd se zapojili do pronásledování podezřelého vozu. Když pronásledované auto dostihnou, jeho osádka uteče, ale z kufru se vysypou zlaté mince – krugerandy z Jihoafrické republiky, které je zakázáno do USA dovážet. V Jihoafrické republice jsou černoši stále utiskováni, je uznávaná jen bílá rasa. Arjenovi Ruddovi, velvyslanci Jihoafrické republiky v USA, se nelíbí, že přišel o své mince kvůli černému Murtaughovi. V noci se pak k Murtaughovým vloupají maskovaní muži a Rogera a jeho manželku Trish pro výstrahu svážou. Roger si všimne, že muži mluví podobným jazykem jako ti stíhaní z auta... Druhý den rozhodne kapitán Ed Murphy, že Murtaugh s Riggsem budou ochraňovat korunního svědka Lea Getze. Sotva se s Leem seznámí, objeví se zabiják a Murtaugh s Riggsem musejí z hotelu odejít domů k Murtaughovi. Tam jim Leo vysvětlí, že pral peníze z drog. Neví pro koho, ale pamatuje si dům, kde měl jednou schůzku, a Murtaugha s Riggsem tam zavede. Riggs se jde podívat dovnitř a tam se strhne se přestřelka. Jeden z mužů uteče a Murtaugh s Riggsem ho pronásledují, což skončí bouračkou a smrtí pronásledovaného. Pakl se vrátí do domu s posilami a zjistí, že se jedná o dům s diplomatickou imunitou, v němž sídlí Arjen Rudd... Další den Murtaugh zjistí, že má pod záchodovou mísou bombu a musí čekat na pyrotechniky. Murtaugh i Riggs jsou naštvaní a jdou provokovat na konzulát Jihoafrické republiky. Riggs se tam seznámí s Ruddovou sekretářkou Rikou, která přijme jeho pozvání k němu domů. Stráví spolu noc, ale ještě než se rozední, jsou vyhnáni z postele vrtulníky a střelbou. Riggs doprovodí Riku domů, tam je omráčen a probere se až svázaný na molu v přístavu. Pieter mu začne vyprávět, že to on je zodpovědný za smrt jeho manželky a pak ho další dva muži hodí do vody. Riggsovi se podaří se z pout dostat, pod vodou však uvidí i mrtvou Riku. Vydá se mstít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (585)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Musim jasne rict ze tohle pokracovani v mych ocich prekonalo jednicku a je nejlepsim filmovym sequelem vsech dob! uzasny mix akce a humoru ustredni duo doplnuje brilantni Joe Pesci neskutecne slizky zaporaci a predevsim neuveritelna vyvazenost akce a vtipu prvni pulka zabavna plna neskutecnych hlasek a situaci druha polovina vygradovana do strhujiciho tragickyho finale genialni dilo!! ja proste nemuzu nic vytknout i 100% je malo pro mne osobne jeden z nejlepsich akcnich filmu jaky byl kdy natocen!!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli tady zůstaneš, natrhnu ti prdel. A pošlu tě domů s koulema na kšandách." Jako fanda létajících záchodů jsem s tímto snímkem spokojen. Bavil jsem se při Murtaughově ukončení diplomatické imunity, pomáhal jsem Riggsovi přidržet toho jihoafrického Adolfa, při přestřelkách jsem se pokoušel zaujmout Riku vtipy o blondýnkách a přitom jsem si dával velký pozor na to, abych nikdy nestál na igelitu. Spolupráce černého poldy s šíleným kolegou se zkrátka povedla i podruhé a navíc jsem našel návod, jak vyprat půl miliardy dolarů. To se někdy může hodit. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Už jen za asi nejvíc kulervoucí likvidaci domu, jakou jsem kdy ve filmu viděl, si to zaslouží čistých 100 % a post jednoho z nejlepších sequelů všech dob. Stejně dokonalé jako jednička, v něčem možná i lepší. Zejména využití nových (vyhazovací rameno) i starých (Riggsova manželka) motivů mi velmi sedlo. Jen už to není tak syrové (snad s výjimkou perfektně vyhroceného finále), z části i proto, že se zde přitlačilo na sitcomový humor, a chemie ústředního dua tak výbušná, jako když se v jedničce teprve seznamovali a Gibsonův Riggs byl většinu filmu za nevypočitatelného psychotika se sebevražednými sklony. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nesourodá dvojice losangeleských policistů se vrací, aby odstranila z cesty jihoafrického konzula a jeho partu zabijáků, kteří mimo to, že se neustále odkazují na diplomatickou imunitu, rádi provozují obchod s narkotiky. Začalo to ale jinou osinou v zadku. Tou se stává rtuťovitý a užvaněný Leo Getz, kterého mají coby korunního svědka chránit. Karty jsou hned od začátku jasně rozdané, ďábelské tempo tvůrci nasadí od prvních minut a moc nepoleví. Příběh plný honiček a pyrotechnických kousků má naštěstí řadu sympatických rysů, díky kterým ho odlišují od desítek jiných. Do toho je potřeba přidat konzulovu krásnou sekretářku, fakt, že se víc rýpe do toho, že Murtaugh je černoch (Ty jsi černej, já jsem šílenej. Bude sranda!) i nezapomenutelné kousky jako Roger uvězněný na záchodě nebo černohumorné nápady (likvidace surfovým prknem). Dle mého nejlepší díl série!! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Richard Donner nezklamal ani podruhé a natočil snímek srovnatelný s prvním dílem. Akce je ještě více než v jedničce a nuda rozhodně také nehrozí (viz. nezapomenutelná scéna na záchodě :-)))))) Mel Gibson a Danny Glover opět předvádějí co se čeká, ale obsazení Joea Pesciho alias potrhlého účetníha Lea, byl geniální tah....... ()

Galerie (70)

Zajímavosti (29)

  • V záběru na Riggsovu (Mel Gibson) ledničku je vidět diplom ze speciální armádní školy. (BloodMax)
  • Riggs (Mel Gibson) si ve vodě vykloubí levé rameno, aby se dostal ze svěrací kazajky. Poté si ale "nahazuje" zpět rameno pravé. (Tony.cs)
  • Arjen Rudd (Joss Ackland) používá zbraň Mauser C96 ráže 7.63 × 25mm. (dc125)

Reklama

Reklama