Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Losangeleští policisté Martin Riggs a Roger Murtaugh jsou na stopě pašeráků drog. Sledování účetního Lea Getze, který zpronevěřil mafiánské peníze, je přivádí k jihoafrickému diplomatovi Ruddovi. Oba detektivové mají dostatek důkazů, ale Rudd a jeho zabijáci pod rouškou diplomatické imunity nerušeně pracují dál. Riggs, přezdívaný "Smrtonosná zbraň", se uchyluje k nevybíravým metodám. Využije proti Ruddovi i jeho přitažlivou sekretářku. Mezi gangstery a oběma policisty vypukne nevyhlášená válka… Seržant Roger Murtaugh a seržant Martin Riggs z oddělení vražd se zapojili do pronásledování podezřelého vozu. Když pronásledované auto dostihnou, jeho osádka uteče, ale z kufru se vysypou zlaté mince – krugerandy z Jihoafrické republiky, které je zakázáno do USA dovážet. V Jihoafrické republice jsou černoši stále utiskováni, je uznávaná jen bílá rasa. Arjenovi Ruddovi, velvyslanci Jihoafrické republiky v USA, se nelíbí, že přišel o své mince kvůli černému Murtaughovi. V noci se pak k Murtaughovým vloupají maskovaní muži a Rogera a jeho manželku Trish pro výstrahu svážou. Roger si všimne, že muži mluví podobným jazykem jako ti stíhaní z auta... Druhý den rozhodne kapitán Ed Murphy, že Murtaugh s Riggsem budou ochraňovat korunního svědka Lea Getze. Sotva se s Leem seznámí, objeví se zabiják a Murtaugh s Riggsem musejí z hotelu odejít domů k Murtaughovi. Tam jim Leo vysvětlí, že pral peníze z drog. Neví pro koho, ale pamatuje si dům, kde měl jednou schůzku, a Murtaugha s Riggsem tam zavede. Riggs se jde podívat dovnitř a tam se strhne se přestřelka. Jeden z mužů uteče a Murtaugh s Riggsem ho pronásledují, což skončí bouračkou a smrtí pronásledovaného. Pakl se vrátí do domu s posilami a zjistí, že se jedná o dům s diplomatickou imunitou, v němž sídlí Arjen Rudd... Další den Murtaugh zjistí, že má pod záchodovou mísou bombu a musí čekat na pyrotechniky. Murtaugh i Riggs jsou naštvaní a jdou provokovat na konzulát Jihoafrické republiky. Riggs se tam seznámí s Ruddovou sekretářkou Rikou, která přijme jeho pozvání k němu domů. Stráví spolu noc, ale ještě než se rozední, jsou vyhnáni z postele vrtulníky a střelbou. Riggs doprovodí Riku domů, tam je omráčen a probere se až svázaný na molu v přístavu. Pieter mu začne vyprávět, že to on je zodpovědný za smrt jeho manželky a pak ho další dva muži hodí do vody. Riggsovi se podaří se z pout dostat, pod vodou však uvidí i mrtvou Riku. Vydá se mstít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (585)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Nebudu některým z vás brát názor, že „Smrtonosná zbraň 2“ dokázala překonat jedničku. V mých očích to tak není a nikdy nebude. Ale podepíšu se pod tvrzení, že „Lethal Weapon 2“ je ukázkovým příkladem výtečného pokračování...Martin Riggs se od dob prvního setkání s Rogerem Murtaughem zklidnil a srovnal, smrtící zbraní s neomylnými instinkty naštěstí zůstal dál. Roger sice žádným výrazným vývojem neprošel, ale v žádném případě nezdědkovatěl a co platilo v jedničce, je ve dvojce ještě výraznější - jejich vztah – to už není jen spolupráce, není to přátelství, to je prostě symbióza a největší klad celé série! Ale dvojka funguje i ve všem ostatním, skvělým scénářem a režií počínaje a drobnokresbou charakterů hlavních hrdinů konče...Hodně se mi líbí, že „Smrtonosná zbraň 2“ začíná poměrně nevinně, ale její druhá polovina se rázně vrací k drsným základům prvního dílu a nasazuje strhující tempo, které vydrží až do docela trpkého konce. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vyhazovací rameno, bomba na záchodě, prcgumovník a noční stěhování domu na pilotech. A taky kruegerandy, rasismus a diplomatická imunita s legračním přízvukem. Zábavné sbližování Riggse a Murtaugha už máme za sebou, ale i druhý případ si co do kvality a zábavnosti nezadá s tím předchozím a je neméně osobní. U druhé Zbraně se vrátil stejný tvůrčí tým co dělal jedničku (Donner, Silver a Black aspoň nahodil námět), má nejvyšší bodycount ze série, poprvé se v ní objevuje Leo Getz a kromě toho, že vydělala dvojnásobek toho co úspěšný první díl, se stala komerčně třetím nejúspěšnějším filmem roku 1989 hned po Batmanovi a třetím Indym. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj pri tejto casti opät neplati to, ze dvojky su horsie ako jednotky. Donner to rozbehol hned na zaciatku filmu pri nahanacke zlocincov, pricom kolegovia v kancelarii stavkovali, ci Riggs a Murtaugh dobehnu zlocincov alebo nie, co posobilo celkom humorne. V kazdej casti nam pribudne nejaka hollywoodska hviezda, tentokrat to bol svedok Joe Pesci, ktoremu aj ked slo o zivot, vzdy ma dokazal pobavit. Paseraci drog su tu aj so svojou diplomatickou imunitou este drzejsi a odpornejsi, ako v jednotke. Nezabudnutelna scena: bomba pod toaletou... 16.11.2008 _______ Mel Gibson - (Martin Riggs) +++ Danny Glover - (Roger Murtaugh) +++ Joe Pesci - (Leo Getz) +++ Patsy Kensit - (Rika van den Haas) +++ Steve Kahan - (kapitan Ed Murphy) +++ Darlene Love - (Trish Murtaugh) +++ Joss Ackland - (Arjen ´Aryan´ Rudd) +++ Derrick O´Connor - (Pieter ´Adolph´ Vorstedt) +++ Hudba: Michael Kamen, Eric Clapton, David Sanborn +++ Produkcia: Joel Silver, Richard Donner +++ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli tady zůstaneš, natrhnu ti prdel. A pošlu tě domů s koulema na kšandách." Jako fanda létajících záchodů jsem s tímto snímkem spokojen. Bavil jsem se při Murtaughově ukončení diplomatické imunity, pomáhal jsem Riggsovi přidržet toho jihoafrického Adolfa, při přestřelkách jsem se pokoušel zaujmout Riku vtipy o blondýnkách a přitom jsem si dával velký pozor na to, abych nikdy nestál na igelitu. Spolupráce černého poldy s šíleným kolegou se zkrátka povedla i podruhé a navíc jsem našel návod, jak vyprat půl miliardy dolarů. To se někdy může hodit. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější SMRTONOSTNÁ ZBRAŇ. Ve všech směrech je ještě lepší než parádní jednička. Fóry jsou prvotřídní, scénář propracovanější, temnější, má rychlý spád a k tomu ještě tragická romantická linie. A Mel Gibson a Danny Glover jsou přinejmenším stejně tak dobří jako minule. Druhý díl jak má být. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (29)

  • Riggs (Mel Gibson) si ve vodě vykloubí levé rameno, aby se dostal ze svěrací kazajky. Poté si ale "nahazuje" zpět rameno pravé. (Tony.cs)
  • U nás vydaná DVD verze pod hlavičkou Warner Bros je o dvě minuty kratší (108 minut). Byly vystřiženy některé závěrečné scény - Riggs (Mel Gibson) zabije dva mafiány poté, co jej hodí do vody ve svěrací kazajce; finální souboj mezi Riggsem a Vordstedem (Derrick O'Connor) byl zkrácen a chybí scéna, kdy Arjen Rudd (Joss Ackland) postřelí Riggse. (tequilla)

Reklama

Reklama