Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj komedie se točí okolo milostných eskapád malostranské krasavice Stázi, která se po nešťastné lásce zamilovala hned to tří pánů najednou… (Bohemia MP)

Recenze (21)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Filmové pásmo písniček o hledání lásky. Příběh o panně Stázi (Pavlína Filipovská) a jejich pěti nápadnících (Václav Neckář, Waldemar Matuška, Josef Zíma, Miloš Kopecký, Josef Beyvl). Písničky Karla Hašlera budou věčně půvabné a zpěvné. Jsou vybrány a seřazeny tak, aby vytvořili lyrický příběh, který se odehrává v centru staré Prahy. Mluveným slovem provádí Jiřina Bohdalová a Darja Hajská. Je příjemné si odskočit z moderní Prahy plné aut, hotelů, obchodů plných blbůstek pro turisty do staré Prahy krámků pro místní a plné pokojných, romantických zákutí. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Nadčasové satirické písničkové pásmo přislibuje, že dno bude vždy nablízko, ale naštěstí ne nadosah. Hašlerovy písně jsou věčné a věčně věští. Společenskokritický úvod filmu, ten obraz Prahy věčně kažené, se záhy rozvíjí v mnohem vážnější drama dívčího srdce a jinošských a pánských duší a dušiček, které až překvapuje spletitostí osudových zápletek a zábavností point. Škoda jen, že je neprotkává více stylových záběrů. Tehdy šlo ještě leckde brát. Dnes už se jich pomalu nedostává ani ve snech. Pragensie. ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Sympatická a promyšlená snaha překlenout jednoduché obehrávání písniček věků minulých pomocí podstatných scének, uvádějících diváka do atmosféry a překlenujících propast času, která běžně bývá příliš vysokou překážkou znesnadňující přistoupení na stylizovanou hru starých dvorků, kolotočů, panen a mládenců. To vše v jednotě hereckých a pěveckých výkonů pod jistým a stylovým ale přitom nearchaickým Podskalského vedením a s Illínovým hudebním vkladem (prolnutí hašlerovky se Starci na chmelu). Důstojnější formou se to už těžko někomu povede. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Film v podobné stylu, jako jiné Podskalského operetky a muzikálky (sága o záletníku Karáskovi, Námluvy komtesy Gladioly, ...), jen schází takové to schazování absurditami, jako když Iva Janžurová pěje Chtěla bych tančit jen (z My Fair Lady) a u toho honí po silnici splašenou rezervní pneumatiku. Tady herci a zpěváci většinou jen tupě ilustrují obsah písně. I tak by se mi to dost líbilo, nabýt otravné vypravěčky Bohdalové. Zajímavá byla scéna, kdy Hana Hegerová zpívá duet s Karlem Gottem, ale nikdy nejsou společně v jednom záběru - patrně se nemohli dohodnout na termínu natáčení. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Film se scénářem od Karla Hašlera? Víceméně ano. Nic proti jeho písničkam, ale když jdou po sobě, je pěkně vidět jejich jednoduchost - jsou to prostě odrhovačky, jedna jak druhá... Nejvíce mě zaujala scéna z Matějské pouti, kdy se překřikují Hlinomaz, Menšík, Černý a další (Menšík tam dokonce propašoval jeho oblíbenou figurku zvanou Picmaus :-) ). Obsazení vůbec je na dnešní dobu neuvěřitelně kvalitní, i když vymustrovaní zpěvací už jsou dneska devalvovaní na minimum. Věřím ale, že před těmi 40-ti lety to byla paráda. Nejvíc mě zklamalo, že jsem nedokázal identifikovat Janu Novákovou, která zde má hrát - mám sice tip na jednu z jeptišek, ale jistý si nejsem. :-( ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Film měl premiéru 10 dní před okupací Československa vojsky Varšavské smlouvy. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)
  • Úvodní a závěrečnou píseň "Princezna v hermelínu" zpívají Karel Gott a Hana Hegerová. Ve filmu počas písničky nemají ani jeden společný záběr, protože si oba nenašli společný termín natáčení. (Willy Kufalt)
  • V úvodní části filmu se vydává Jiřina Bohdalová do beatového klubu v Praze, kde zpívá skupina Olympic. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)

Reklama

Reklama