Reklama

Reklama

The Amazing Quest of Ernest Bliss

  • Velká Británie The Amazing Adventure (více)

Obsahy(1)

Moderní pohádka s princem Carym Grantem o napraveném znuděném milionářském spratkovi Ernestovi Blissovi, kterého trápí deprese z nicnedělání, až sázka ho donutí, aby šel ven a začal poprvé pracovat, žít reálný život a vydělat si sám na sebe. Potkává přátele, páchá dobro se svými utajenými penězi a samozřejmě potká nakonec svou vyvolenou Popelku. (LuckyK)

(více)

Recenze (4)

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Jedna z typických komédii svojej éry a jedinečná šanca vidieť Caryho pracujúceho na svojom domácom trávniku. Film je známy aj pod názvom "Amazing Adventure", či "Romance And Riches". Román Phillipsa Oppenheima bol predtým zfilmovaný v Anglicku v roku 1920. ()

Reklama

r007 

všechny recenze uživatele

Neznám žádného milionáře, který by čekal hodinu a půl u doktora, a ani doktora, který by si dovolil něco takového říct, ale jako pohádka to funguje, něco jako Pretty Woman...A dokonce si umůžeme užít i pár vtipných scén, třeba když Ernest vyhodí majitele autodopravy nebo když přijímá zakázku na 100 sporáků. Cary je neodolatelný jak ve smokingu tak v šoférské uniformě. A co teprve při bitce s podvodníky...( Watch out the vase ! ) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Doják o znuděném milionáři, který najde smysl života, když kvůli sázce stráví rok poctivou prací. Nebýt Caryho Granta, moc k dívání by tu nebylo... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Pod originálním názvem se v USA nepromítal nikdy. Na VHS a DVD vyšel jako Bliss. (Pavlínka9)
  • V USA byl film uveden pod několika různými názvy, kvůli různým licenčním ujednáním. Byly to názvy Nádherné dobrodružství, Úžasné dobrodružství, Romantika a peníze a Peníze a romantika. (Pavlínka9)
  • Film měl problém najít zámořského distributora, proto do amerických kin doputoval až na jaře 1937, tedy více než rok po svém vzniku. Měl potíže dočkat se premiéry i v Anglii. Do kin byl uveden až na Silvestra 1936. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama