Smrtonosná zbraň 3

Smrtonosná zbraň 3

Krimi / Akční / Komedie

USA, 1992, 111 min

Richard Donner

Konečně Rene Russo! Tedy ne že by v prvních dvou dílech scházela, ale tady je prostě nepostradatelná. Takhle se rozvíjí příběh postavy filmové ságy;) Kvalita maličko, maličko nižší než u prvních dvou částí, ale není to už prostě ono. Jenže i tak stojí vysoko nad počiny typu Neprůstřelný se Sandlerem a Wayansem...(13.8.2005)

Rene Russo mi nevadí (proč taky, proboha???), humor dostává více prostoru...pro mě ideální podívaná na neděli s nějakou tou dobrotou po mém boku...ehm ;-)(28.5.2003)

Podle mého názoru jsou první tři díly celé série víceméně vyrovnané a jediný, který tak trochu kazí celkový dojem, je ten čtvrtý. O tomhle třetím díle si dokonce myslím, že byl z celé série nejlepší (ale jen o hodně malá prsa :) ).(5.9.2002)

Od drsnější hláškoidní kriminálky 80. let se film svým laděním přesunul blíž k explozivní akční komedii let devadesátých a s tím bohužel ztratil část svého osobitého kouzla. Příběh je chabý a s ohlédnutím na předchozí dva díly i velmi neoriginální. Padouch opět nevýrazný jako bílá šmouha ve sněhu. Režie ucházející, ačkoliv se stále nemohu zbavit dojmu, že Richard Donner prostě neumí natočit pořádnou akční scénu. Hláškaření mezi hlavními parťáky nedosahuje perlivosti Blackových dialogů a zbytečně často přerůstá v chaotické překřikování, do kterého se nyní s mnohem větší vervou bohužel zapojuje extra otravný Joe Pesci. Smrtonosná zbraň 3 však přesto zasluhuje adjektivum většině dnešních buddy movies cizí, totiž „zábavný“. Film trval slabších sto dvacet a ani jednou mě nepřiměl podívat se na hodinky, což výsledný dojem povyšuje nad všechny výše zmíněné neduhy. 75% Zajímavé komentáře: tron, buldock(25.9.2006)

Slušné, ale už ne tolik zábavné.(1.7.2004)

Scénář: Jeffrey Boam, Robert Mark Kamen(19.6.2004)

Závěr je asi nejslabší ze série a Rene tam teda zůstat nemusela ale i tak za pět.(2.3.2003)

Třetí díl a nemůžu jinak než opět za plný počet to co se vidí je neuvěřitelné, přibylo snad ještě více humoru . Tolik kultovních scén.Můžeme sledovat třetí případ a budeme potřetí plně uspokojeni .(6.6.2006)

Nejslabší díl série a může za to hlavně nevýrazný záporák. Nevím co si tvůrci mysleli, ale po tvrďácích jako pan Joshua či Adolf působí tenhle strašně obyčejnsky, ještě že ve čtyřce přišel Jet Li. Celkově mi tenhle díl přišel i méně akční a zvlášť v prostředku je to spíš dost rozpačitej rodinnej film než akční nářez. Rene Russo mohla dostat radikálně míň prostoru, protože při těch jejích bitkách jsem fakt trpěl, takováhle parodie na kopy se jen tak nevidí. Zato Gibson a Glover jsou furt stejně hustý a Joe Pesci je tu opravdu vtipnej, až na to že s blonďatejma vlasama a náušnicí vypadá jak pasák. Možná se zdá že strašně kritizuju, ale bavilo mě to.(6.5.2006)

Rozpočet $35miliónovTržby USA $144,731,527Tržby Celosvetovo $321,731,527/95%/(18.5.2005)

rozpočet : $35 million tržby celosvetovo : $321,731,527(6.12.2006)

Ako školákovi sa mi kedysi SMRTONOSNÁ ZBRAŇ 3 páčila viac, ako predchádzajúce dve časti. Oslovil ma jej podstatne jednoduchší humor a množstvo podstatne nekrvavejšej akcie (viď. úvodná „strašne vtipná“ a krvi totoálne zbavená explózia). Dnes je to naopak. Už vidím, aká je trojka nesympatická a miestami až amatérsky trápna ("krotenie psa" je jedna z najtrápnejších filmových scén Mela Gibsona v celej jeho kariére). Glover s Gibsonom to poňali ako rodinnú komédiu a Donner so Silverom sa im do toho báli niečo povedať. Chápem, že trojka vznikla (na rozdiel od prvých dvoch drsných častí) už v bezzubých 90. rokoch. Takže je schválne zbavená nadávok, sexu, krvi a drsných riešení (SPOILER viď. minulá nekompromisná likvidácia Riggsových lások, teraz bohužiaľ nič také SPOILER). To sú však ale predsa všetko veci, ktoré SMRTONOSNÚ ZBRAŇ robili SMRTONOSNOU ZBRAŇOU! Zrazu o ne ani len nezakopneme. Prečo? Aby sa viac zarobilo.(2.12.2004)

Slušné pokračování, které je slabší než první dva díly. Přítomnost Rene Russo je ku prospěchu věci a celkem mi do děje zapadla. Joe Pesci skvělý jako v předešlém díle (nemůžu si pomoc, ale při každém jeho objevení na place, umírám smíchy:-)). Gibson a Glover stále předvádějí co se od nich čeká, opět nechyní akce, humor, ale ani dramatické či vážné chvilky......(1.12.2007)

Výrazně slabší než dvojka, ale i tak je to stále pěkná podívaná!(10.8.2002)

I trojka Smrtonosné zbraně si uchovává solidní standard. Čím víc Joe Pesci hláškuje, tím míň je akce. Ale rozhodně stojí ze zhlédnutí. Zajímavosti: Zápas NHL mezi LA Kings a Toronto Maple Leafs, kde policajti honí lotra na ledu a tím přeruší hru, nehrají skutečné týmy NHL. *** Ve filmu zemře celkem 17 osob. *** Jacka Travise mohl hrát Robert De Niro.(26.4.2010)

Treti dil si prekvapive udrzuje kvalitu prvnich dvou. Na druhou stranu, neni to uz nic novyho, pouze potreti to samy, akorat, ze drogy z prvniho dilu a prachy z druhyho, vystridaly zbrane. Takze otazka, jak to hodnotit, sice vse slape na vybornou, navic pribyla paradni drsnacka Russo a opet se dostane ke slovu i Pesci, ale cely uz to zacina bejt trochu okoukany a precejen uz moc urvany. Nicmene porad jeste 5*.(17.12.2009)

8 / 10 Nebyť toho, že už ide o tretí diel, ktorý je viac-menej o tom istom (čo rozhodne nie je chyba!), dal by som opäť plné hodnotenie - nielenže pribudla sexy Rene Russo, ktorá dáva filmu trochu ľudskejší rozmer, ale dostaneme aj príležitosť nahliadnuť do zatiaľ nepoznanej časti Riggsovej psychiky. A samozrejme nesmieme zabudnúť ani na perfektný koniec v troskách horiaceho domu - jednoducho paráda! PS: Súkromné hodnotenie pre všetkých fanúšikov tejto série - päť * a 9 / 10. No nie som zlatý?(28.12.2005)

Ej dvojka sa mi síce páčila viac, ale aj tu boli skvelé nápady a ešte otravnejší Leo, takže som sa nenudil. Najviac ma, ale dostala policajná romanitika Mela Gibsona a Rene Russo pri ukazovaní jaziev a dier od fuliek. K tomu ešte Gibsonová odvykačka od fajčenia na psých suchároch. Záver je však prešpekulovaný, horiaci dome, kde auto preráža nostné stĺpy ako zápalky tak ma veru nechytili, ale inak tiež veľmi kvalitný tretí diel.(3.5.2008)

Jojo, skoro jako dvojka(18.10.2009)

Na první díly to nemá, ale pořád naprosto skvělá zábavá, prokládaná akcí, která je taky dobře udělaná. Mel Gibson je jako obvykle skvělej stejně tak i Danny Glover, Joe Pesci byl v druhým dílu o trošku lepší, ale rozhodně se tady neztratí a Lea Getze by nikdo asi líp nezahrál. Mezi ně se ve třetím díle vloží ještě Rene Russo a stvoří se tak hlavní čteveřice, která hýbá filmem. Co se týče příběhu tak ten už je slabší, ale zaručeně pobaví a ani nedává moc příležitostí aby se divák nudil. Tahle krimi komediální série, je jednou z nej sérií, které byly natočeny a jsou to taky o moje nejoblíbenější filmy(5.11.2005)

<< předchozí 1 2 3 4 8 11 14