Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

boshke 

všechny recenze uživatele

Už jsem si vážně myslel, že scénáristé jsou tak krutí, že Riggsovi zabijou třetí ženskou. Naštěstí jí přibalili dvě neprůstřelné vesty, než ji nechali odprásknout... Už jen ta úvodní bombová scéna mne naprosto odrovnala. Pro mne nejlepší díl. Kolik je takových sérií, které si po první tři díly drží tak vysokou úroveň? Jsem zvědav na čtyřku... 100% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Třetí vydatná porce esenciální akční buddy movie. Zatímco ve dvojce k titulní dvojici přibyl typický legrační sidekick (výborný Joe Pesci), zde už (zákonitě) došlo i na výraznou ženskou hrdinku (R. Russo sem pasuje náramně a její a Gibsonova společná "sváděcí" scéna patří mezi nejstylovější a nejoriginálnější, jaké znám). ___ Na celé sérii mi vlastně trochu vadí jen neustále se zvětšující žánrový posun z drsné akční krimi s občasnými humornými momenty na mírně nadprůměrný rodinný akční sitcom (který se už naplno projeví v trošku problematickém čtvrtém díle). Mám takové tušení, že kdyby byla pětka, tak tam by akce a kriminální zápletka snad už ani vůbec nebyly... Ovšem v porovnání s tím, jaké velké hollywoodské akční filmy se točí dnes (2016), je i třetí "Zbraň" ve všech směrem perfektně fungující mainstreamová podívaná, která neomrzí ani při desáté projekci (už jen ty dialogy plné skvělých hlášek je velká radost poslouchat i po několikáté). 90 % ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Konečně Rene Russo! Tedy ne že by v prvních dvou dílech scházela, ale tady je prostě nepostradatelná. Takhle se rozvíjí příběh postavy filmové ságy;) Kvalita maličko, maličko nižší než u prvních dvou částí, ale není to už prostě ono. Jenže i tak stojí vysoko nad počiny typu Neprůstřelný se Sandlerem a Wayansem... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Třetí chod uvařený z akce a humoru s Melem Gibsonem a Danny Gloverem uprostřed talíře, který si připravil kuchař Richard Donner. Jako přílohu naservíroval staré známé tváře ve vedlejších rolích a jako zákusek přidal i novou postavu Lorny Cole. Tento pokrm nechutná o nic méně než Lethal Weapon 1 a 2. Záporná postava však postrádá charisma a celá zápletka není tak dobrá jako v předchozích dílech, tudíž zůstávají ingredience, jež jsem uvedl na začátku - humor, akce, Gibson, Glover a staré dobré postavy. Trochu mi tu chyběl také Riggsův karavan a věrný pes. To jsou drobné důvody, proč nedávám pět, ale pouze čtyři hvězdy. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Trojka nemá síce toľko pozitívnych atribútov ako predchádzajúce dva diely, ale stále je to výborná zábava. Postavy sú už natoľko vžité a chémia medzi nimi funguje bezchyby, takže sa smejete, ste aj dojatí a rovnako si aj užívate akčné scény. Tie síce neprinášajú nič nové - na druhú stranu nič nekazia. Donnerove filmy mám rád a mám rád ako pracuje s postavami. Najviac sa mi ale páči fakt, že aj napriek iným scenáristom tu stále dýcha odkaz Shanea Blacka. Pesci aj napriek neznesiteľnosti veľmi v pohode. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Jedná se o jediný díl série, v němž záporáci nevtrhnou do Murtaughova (Danny Glover) domu a neohrožují jeho rodinu. (Bauer)

Reklama

Reklama