Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

anais 

všechny recenze uživatele

Třetí díl je pořád velice dobrá zábava. Snad jen s tím rozdílem, že už tu není tolik akce, spíš humorných scének. Ty jsou jako vždy více než zdařilé. Jen když dojde na tu akci, nemohl jsem se zbavit dojmu, že tohle už jsme viděli v předchozích dílech. Honičky jsou skoro stejné, Riggs se pořád vrhá do stejně šílených akcí Všechno je to natočené skvěle, bavil jsem se. Ale škraloup už viděného mi trochu bránil film plně vychutnat. Kdybych neměl k celé původní trilogii úctu, asi bych použil sousloví „nastavovaná kaše“ (nechám si ho však až pro díl čtvrtý. Nejdůležitějším motivem už není Riggsovo milostné trápení, to tu ustupuje do pozadí. Významnější je tentokrát Murtaughův blížící se odchod do důchodu. S tím ve filmu přibylo i trochu toho sentimentu. Hned vedle něj kráčí rodinné hodnoty. Aby to nevyznělo jakože se mi tenhle film nelíbí – není to tak, jen preferuji díl druhý. Tahle trilogie byla nezvykle vyrovnaná, a rozhodně si v dnešní době zaslouží pozornost. Minimálně pro ty skvostné dialogy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Donner sem dal ešte viac akcie ako bolo v dvojke. Opäť sú tu starí známi Martin Riggs (Mel Gibson) a Roger Murtaugh (Danny Glover). Murtaughovi chýba iba krôčik do dôchodku, ale "vďaka" Riggsovi bude ten krôčik väčší, než sa zdá. Pomôže tomu aj Leo Getz (Joe Pesci), ktorý je ešte dotieravejší a otravnejší ako v dvojke, čo nie je na škodu. No ale máme tu aj novú tvár - Lornu Cole (Rene Russo), ktorá je v tomto filme krásna a neodolateľná. Keď v dvojke bolo veľa výbuchov, tak tu ich je doslova neúrekom a dá sa povedať, že film začína a končí výbuchom. Práve tu bolo najkrajšie vidieť v čom je celá séria Leathal Weapon majstrom. Komické a humorné scény behom sekundy vystrieda dojímavá scéna s emotívnou hudbou Erica Claptona. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Méně akce, i méně vtipu. Trojka je asi v porovnání s předchozími díly nejhorší. Seržantka podle mě narušuje zaběhlou dvojici a jakoby vytlačuje Glovera, který se rozpadá po zabití známého svého syna pryč. Ale abych nebyl pouze negativní, tak i tohle pokračování bylo celkem dobrý, ostudu sérii neudělalo. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po dvoch pomerne temných a drsných dieloch, hlavne dvojke prichádza až moc uvoľnená a rodinne založená trojka, čo je určite skôr na škodu, ale predsa len si to stále drží slušnú úroveň. Zápletka už nie je tak atraktívna ako predtým, vlastne za celý čas som nedokázal získať pocit, že ide o niečo dôležité, aby som sa o postavy aj mohol obávať, toto je už skôr len v rámci možností štandardný prípad. Navyše je to dosť postavené na náhodách, tu sa hlavné postavy až príliš často nachádzajú práve tam, kde sa niečo stane, čo už pôsobí dosť umelo. Ale predsa len je to stále nadmieru svižná žánrová zábava s množstvom výborných scén a momentov, pričom rovnako ako predchádzajúce diely aj tento v záverečnej fáze vygraduje a tak ma to celkovo bavilo. Väčšina postáv zostala samozrejme totožná, duo Mel Gibson a Danny Glover je stále výborné, aj keď tu už neprejdú do drsného režimu a z nových postáv poteší Rene Russo, ktorej to síce v akcii vôbec nejde, ale inak ma bavila. Ale sklamaním sú záporáci, ktorí sú dosť nevýrazní a to platí aj o ich šéfovi. Trochu si pohoršila aj akcia, nielen, že jej je o niečo menej, ale ani typovo mi nesedela tak, ako napríklad v predchádzajúcom diely. Stále je veľkolepá, skvelo natočená a technicky prvotriedne zvládnutá, len sa až moc venuje automobilovým naháňačkám a tých pár prestreliek nie je až tak dobrých, ako boli predtým. A súboje tiež nemajú čím upútať, no na to som si v tejto sérii zvykol. Ale aj tak sa na ňu stále dobre pozerá, poteší úvodná efektná explózia, naháňačka na policajnej motorke alebo aj finále, v ktorom sa konečne aj trochu viac zabíja, ale predsa len je to najslabšie finále z celej série. Ale pochváliť musím humor, síce sa tu nenájdu až také nezabudnuteľné scény, aké ponúkla dvojka, ale celkovo mi príde trojka asi najzábavnejšia, tých výborných hlášok a dialógov je tu nespočet. A režijne ma síce mrzí, že trojka už ani na okamih neponúkla temnejšiu atmosféru, ako predchádzajúce diely, ale po ostatných stránkach je to stále vysoká kvalita. Takže z celej série je práve trojka asi najslabšia, ale aj tak je to stále slušná žánrová zábava so svižným tempom a skvelým humorom. 72% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Porad dost dobry pokracovani i kdyz na jednicku a dvojku uz to nema ale stale docela slusna zabava uz se to cely vic posouva do komedialniho zanru nicmene akce je stale dost a je kvalitni hlavni zaporak byl taky dobrej nevim proc tu na nej kazdej nadava celkove vzato serie se vic posunuje do komedialni polohy ale porad to slape a samozrejmne souhra hlavniho dua je i nadale bezchybna takze rozhodne i nadale spokojenost ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Náklady na výrobu byly 35 milionů amerických dolarů. Tržby za první víkend v USA přes 33 milionů dolarů. (BloodMax)
  • Smitty (John Cenatiempo) má ve filmu zbraň Smith & Wesson Model 686 ráže .357 Magnum. (dc125)
  • Rozestavěné domy byly ve skutečnosti součástí projektu na výstavbu domů, na který však nezbyly peníze. Štáb dostal povolení k filmování pod podmínkou, že nakonec vše srovná se zemí. (HellFire)

Reklama

Reklama