Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

InJo 

všechny recenze uživatele

Třetí vydatná porce esenciální akční buddy movie. Zatímco ve dvojce k titulní dvojici přibyl typický legrační sidekick (výborný Joe Pesci), zde už (zákonitě) došlo i na výraznou ženskou hrdinku (R. Russo sem pasuje náramně a její a Gibsonova společná "sváděcí" scéna patří mezi nejstylovější a nejoriginálnější, jaké znám). ___ Na celé sérii mi vlastně trochu vadí jen neustále se zvětšující žánrový posun z drsné akční krimi s občasnými humornými momenty na mírně nadprůměrný rodinný akční sitcom (který se už naplno projeví v trošku problematickém čtvrtém díle). Mám takové tušení, že kdyby byla pětka, tak tam by akce a kriminální zápletka snad už ani vůbec nebyly... Ovšem v porovnání s tím, jaké velké hollywoodské akční filmy se točí dnes (2016), je i třetí "Zbraň" ve všech směrem perfektně fungující mainstreamová podívaná, která neomrzí ani při desáté projekci (už jen ty dialogy plné skvělých hlášek je velká radost poslouchat i po několikáté). 90 % ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"SO LONG AS I GET AN INVITE TO THE CASA DE MURTAUGH, I'M HAPPY!" -------- Páni, čím to je, že sa mi to progresívne páči viac a viac? Trojka viac ako dvojka a dvojka viac ako jednotka. Am I crazy? Najlepšia policajná dvojica je opäť späť, silnejšia, než kedykoľvek predtým. Dokonca aj blonďavý Joe, ktorý je pre mňa tým najlepším osviežením celej série. V treťom dieli sme taktiež dostali možnosť vychutnať si Rene Russo v plnom bojovom nasadení. Akčných scén s ňou mohlo byť viac. Rišo Donner nesklamal ani po tretí krát a znova servíruje už klasickú akčnú chuťovku. So záverečnou piesňou v titulkoch som chcel ísť na štyri hviezdičky, avšak zo solidarity k prvým dvom dielom zostávam na troch. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Majsterka kung fu Renné Russo, paradoxne komický ksicht gangstera Joea ako pekelne štipľavé okorenenie a nakoniec bizarné duo Mel - Danny, ktoré môžu v rámci žánru predbehnúť iba ,,bayovskí bad boys." Akcia odtrhnutá z reťaze, skvelí herci, slušná hudba a hojná dávka primitívne úžasného humoru... čo viac si priať? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť neodolateľná časť skvelej série, plná akcie a hlavne skvelých hlášok. Nie často sa stáva, že filmová dvojica dokáže vymačkať zo svojich postáv všetko a udržať filmovú dokonalosť v štyroch pokračovaniach. Trošku mi tu však vadila až prílišná náhodovosť a ani Rene Russo mi s Riggsom tiež nejak nešla dokopy. 90%. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Nebyť toho, že už ide o tretí diel, ktorý je viac-menej o tom istom (čo rozhodne nie je chyba!), dal by som opäť plné hodnotenie - nielenže pribudla sexy Rene Russo, ktorá dáva filmu trochu ľudskejší rozmer, ale dostaneme aj príležitosť nahliadnuť do zatiaľ nepoznanej časti Riggsovej psychiky. A samozrejme nesmieme zabudnúť ani na perfektný koniec v troskách horiaceho domu - jednoducho paráda! PS: Súkromné hodnotenie pre všetkých fanúšikov tejto série - päť * a 9 / 10. No nie som zlatý? ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 144,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 321,7 mil. (NIRO)
  • Jediný díl ze série, ve kterém Roger Murtaugh (Danny Glover) nezakroutí hlavou předtím, než na někoho vystřelí. (tequilla)

Reklama

Reklama