Reklama

Reklama

VOD (1)

V osmdesátých letech minulého století se Irsko zmítalo pod tíhou občanských nepokojů. Tehdy byl 22-ti letý Martin McGartland (Jim Sturgess) za výtržnosti v ulicích Belfastu zajat britskou policií. Od agenta britských tajných služeb (Ben Kingsley) dostal nabídku, aby tajně pronikl do militantní organizace IRA (Irská republikánská armáda). Jeho postoj k IRA byl veskrze negativní, proto na nabídku kývl a postupně se dostal až do samého nitra organizace. Bral život jako hru, jenže hrát si s radikálními Iry se nevyplácí... Poznal drsné, brutální a nelidské praktiky teroristů, kteří neznají slitování. Strach z prozrazení byl tak velký, že nikomu ze svého okolí nesměl říct sebemenší informaci o svém úkolu. Žil dvojí život. Příběh se odehrává v letech 1987 – 1991, kdy Martin McGartland působil tajně v IRA. V roce 1991 IRA odhalila jeho totožnost a unesla ho. Martinovi se podařilo ze zajetí uprchnout, od té doby je stále na útěku. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Puddle

Puddle (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo jestli vyšla McGartlandova autobiografie i v češtině?

Luigi8403

Luigi8403 (hodnocení, recenze)

Filmy tipu,podľa skutočnej udalosti,mám rád.Síce tento film mi pripadal dosť chladne,ale asi to bolo tým počasím :).Chlapík to zahral perfektne.Za ****

Ba-nny

Ba-nny (hodnocení, recenze)

V celku dobry film...pre mna osobne taky lahky nadpriemer. Ale zaverecna pesnicka ma proste dostala uz dlho som vo filme nepocul nieco tak krasneho.

Uživatel Aqualung smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama