Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matt Howard (Cary Grant), přítel a ochránce Thomase Jeffersona, pracuje pro Fleetwooda Peytona (sir Cedric Hardwicke) a zamiluje se do jeho dcery Jane (Martha Scott). Jefferson ho povzbuzuje, aby vstoupil do politiky. Když začne hrozit válka, postaví se Howard na stranu kolonistů a vstoupí dobrovolně do armády, přestože ho Jane prosí, aby se nenechal zabít. Jdou tam s ním i jeho dva synové. (Pavlínka9)

(více)

Recenze (4)

r007 

všechny recenze uživatele

Toto je přesně typ filmu, kde se Cary naprosto nehodí. Film se chvíli tváří jako historiský epos, chvíli jako romantická komedie. A ty další chvilky mezi jsou dost nudné a ty se nedají zařadit vůbec. Myslím, že postava Matta je dost špatně napsaná. Na jedné straně je to dobrodruh a snílek, toužící po svobodě, a na druhé straně zatratí od narození svého syna, který jen neznatelně kulhá..., takže mu svobodu nedopřeje. Jeho manželka je také dost neuvěřitelná postava .A tak možná jediná scéna, která byla zajímavá, byl Cary ve vaně, což si v jiných ( smokingových ) filmech nemohli dovolit. Na tehdejší dobu odvážné. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

mne osobne nevadi ze Cary Grant hral milovnika, len tu sa jaxi sptne spaja romanticka komedia s historickou dramou. No pre mna je to vyslovene spatne spojenie, na mna nefungovalo : 40 % ()

Reklama

Jezinka 

všechny recenze uživatele

CG hraje Matta Howarda od mladíka až po muže s prošedivělými skráněmi, ale pořád s gesty, která známe s komedií. Matt Howard je vlastenec, který pro boj za svobodu opustí rodinu, sobec, který očekává, že se mu žena vždy přizpůsobí a snílek, kterému to vyjde. Nutno říci, že ve scénáři krapet přehnali vztah Matt Howarda k synům, kdy z minuty na minutu změní své preference, aneb není všechno zlato co se třpytí. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • James Westerfield v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Film vychází z románu „Strom svobody“ od Elizabeth Page. (Pavlínka9)
  • Snímek také proslul tím, že jde o první film Caryho Granta, v němž hraje „staršího“. Šedivé spánky a dospělí synové byli u věčně mladého herce Caryho Granta nezvyklými prvky, stejně jako muškety a kabátce. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama