Reklama

Reklama

VOD (1)

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zábava to pořád je, ale tentokrát je to hlavně zásluha Joe Pesciho a Chrise Rocka. A Jeta Li, protože dělá to co umí nejlíp. Všichni holt stárneme...i tak se ale Lethal Weapon zmůže na pár opravdu vychytaných gagů. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film se snaží být stejně syrový, jako byli jeho předchůdci, ale v záplavě klišé a komediálních scének to už prostě nefunguje. Série Smrtonosná zbraň se svým čtvrtým dílem přehoupla ze stylové komediální detektivky až do téměž bláznivé akční komedie. Není to špatný film, ale je to celkem slabé pokračování vynikající trilogie. Přesto nedokážu čtvrtý díl zatratit. Má fantastického záporáka a přeci jen je MOC fajn vidět staré známé... Why Can't We Be Friends.. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Do čtveřice všeho dobrého s tím nejslabším. Scénář je fajn, režie je fajn, parťáci jsou fajn, všechno je až moc fajn. Čtyřka spoléhá na to, že Riggse s Murthaughem dobře znáte, že jsou vám sympatičtí a že se budete smát jejich neustálému popichování. Jako by Joe Pesci neměl hubu dost plnou trapných keců, dostala ústřední dvojka ještě jednoho hysterického přicmrndávače v osobě Chrise Rocka. Film více brnká na nostalgickou notu a jeho sentimentální sklony už nepomáhají vyvážit ani Riggsovy psychopatické kousky, ani ultra-drsný padouch (první regulérní zlosyn celé série) Jeta Liho. Víceméně zbytečné zakončení jedné „bohužel ne“ trilogie. 65% Zajímavé komentáře: Superpero, tron, Vitason, Cornon ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

...chjo...film má snad dvě linie, srandovní a akční a to měly tyhle filmy snad vždycky, ne? tedy možná, možná kromě jedničky. Nejslabší díl to je, ale nijak diametrálně se neliší. Jo a Jet Li je šašour a nic jiného... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tady to balancuje mezi 4 a 5*,ale pro prostě mluví, že si nevybavuji žádnou jinou podobnou serii kde by i 4 díl se vůbec mohl měřit s prvním, už vůbec ne v akčním žánru . Jestli vy znáte jinou serii podobně kvalitní , prosím řekněte. Do té doby nejvyšší hodnocení . 4x jsem se pobavil . "Asi jsme ho nasrali " ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $140miliónovTržby USA $130,444,603Tržby Celosvetovo $285,444,603║ Možno o kúsok slabšie než predošlé časti ale slušná tendencia zábavnosti nechýba(hlavne Joe Pesci a nováčik v sérii Chris "Bisquit" Rock to pekne oživovali) samozrejme že dvojica Riggs a Murtaugh ide v starých dobrých koľajach a výdatne hláškuje a uťahuje si zo všetkoho ako je pekne zvykom, k tomu príde nadmerná dávka akcie, dokonca aj nejaké to karate, mnoho výbuchov, nuž nuda tu absolútne nehrozí! /90%/ ()

woody 

všechny recenze uživatele

Původně to byly čtyri hvězdičky jenže když jsem se na to podíval znovu je to klasika která podle mě má jednu z nejlepších honiček všech dob a průjezd mrakodrapem je bomba. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kurvadrát! Nejlepší čtvrtý díl všech dob. Už hned od začátku, jak tam po ulici běhá Bobba Fett s plamenometem (prostě mi tak přišel) jsem věděl že to bude bomba. Gibson a Glover stále baví a jejich sehranost už nemůže být lepší. Do hvězdného ansáblu navíc přibyli ještě Chris Rock a Jet Li a opravdu je se na co koukat. Chris Rock se skvěle doplňuje s Joe Pescim a kupodivu ani jednou nesklouznou do trapnosti. Jet Li je nejlepší "Smrtonosnej" záporák a s tim růžencem je strašně cool. On i celý ten nápad s triádou je výborný, jelikož Gibson s Gloverem vlastně celej film dostávaj přes držku a nejsou schopni chytit žádného číňana živého, až ve scéně u zubaře, která se fakt povedla a mega jsem se gebil. Akční scény jsou výborné (viz. Jet Li), ale vévodí jim honička u které jsem chrochtal nadšením. Celkový dojem maličko kazí akorát finální battle působící dost nepatřičně, jelikož Jet Li tam celej film lítá a dělá neuvěřitelný husťárny a pak ho zmlátí důchodce a polodůchodce, normálně by s nima byl hotovej tak za 3 vteřiny, nevim proč ho nemohli třeba oddělat bazukou nebo tak něco, ale říkám to už je jen malá vada na kráse. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nejslabší pokračování. Stále více komediální. Danny Glover a Mel Gibson začínají být trapní. Na druhou stranu je tady skvělá akce Jeta Li. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Kamen : 1. Pilgrim ,2. Knockin' on Heaven's Door ,3. Cheer Down ,4. Fire in the Hole ,5. It's Probably Me ,6. Why Can't We Be Friends? ,7. Lethal Weapon ,8. Runaway Train ,9. Riggs and Rog ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kdo to je? – „Ňákej pacifista.“ Ak štvorku porovnávame s jednotkou a dvojkou, tak katastrofa, ktorá s predchádzajúcimi filmami (až na postavy) nemá ako keby nič spoločné. Už trojka sa brutálne odklonila od drsného krimitrileru s vtipnými hláškami a stala sa čistou, akčnou a neškodnou komédiou. No oproti sitkomovej štvorke to bola dráma roka. Nič proti sitkomovému scenáru. Ak je dobrý. Tento je mizerný. V lete 1998, kedy sa štvorka dostala do našich kín, šlo o jednu z udalostí roka a i keď táto séria nikdy nebola mojou srdcovkou, všetky časti som videl a celkom sa mi pozdávali. Tak som na štvrtý návrat úderného dua Riggs/Murtaugh zašiel do kina... a teda nič moc, vážení. Humor v čele s megaotravným Joeom Pescim je jedným slovom ZLO (jediná jeho dobrá scéna je absurdná spoločná pasáž s Chrisom Rockom o vytáčaní čísla na pevnej linke). Ak situáciu niečo zachraňuje, tak snáď len solídna akcia. Štvorka sa fakt nedržala späť a prvú polhodinu netvorí v podstate nič iné, než dve veľké akčné scény (!). No pravdupovediac už otvárací moment pôsobí dojmom: „Tak OK chalani, dali nám 140 miliónov, čo sme v sérii ešte nemali?“ – „Plameňomet s cisternou.“ - "No neviem, to k sebe nejde." - "počkaj šéfe, nejak to polepíme, šak uvidíš."  Najlepšia je ale "ručne stručne scéna“ s Jetom Li a masívna automobilová naháňačka. Obohatenie štvorky o ázijský prvok je fajn, vtedy to bolo v móde (viď. Tvár toho druhého, Rómeo musí zomrieť alebo Double Team), na druhej strane je štvorka vinou toho ešte patetickejšia, než by (zrejme) bola bez neho. Našťastie to má i dobrú správu a tou je angažmán Jeta Li, hoci tie jeho dlhé vlasy sú taktiež ZLO. Bohužiaľ, vtipné okamihy sú trápne, dialógy sa nedajú počúvať a všetky tie tony rodinných momentiek (obludného finále v nemocnici) sa postarali o to, že som mimoriadne vďačný za to, že sme sa nedočkali päťky. Film síce zarobil na celom svete fajnových 285 miliónov, ale zas mal drastický rozpočet 140 (na porovnanie: trojka stála 35 a zarobila 175), takže úspech to síce bol, ale s miernou pachuťou, takže nečudo, že nikdy nevznikla. Nezameniteľná džezová atmosféra ostrého originálu je preč. Nahradil ju Glover v červených trenírkach a strašná Rene Russo. Aspoňže hlášky sú celkom fajn („Ak raz zistím, kto to robí, nakopem ho do riti.“; „Kde sú tie časy, keď ma postrelili podomácky vyrobenou búchačkou?“; „No a zrazu sa tam objavil ten sku*vený žralok.“; „A to ma má upokojiť?“). Kino Považan NMnV 1998 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vicemene uz trochu zbytecnej dil, kde po ctvrte koukame zase skoro na to same, i kdyz tady je ten pribeh precejen trochu komplikovanejsi. Co se tyce zaporaku, Jet Li sice umi serezat kazdyho ve filmu, jenze postrada nejaky charisma. No a nevim, kterej chytrak to teda vymyslel, ale mame tu urvanyho Glovera s Gibsonem, do toho obcas Pesciho a nekomu to zrejme bylo malo, takze pribil jeste ukecanej Rock, takze proste neustale nekdo rve a i kdyz to je vetsinou hodne zabavny, obcas uz to je trochu moc. Sice jasne nejslabsi dil, ale porad slusna zabava. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Parádní tečka za jednou legendární akční buddy sérií, takovou chemii už možná nikdy na plátně neuvidíme a to je sakra škoda. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný díl, který kazí jinak výtečnou předchozí trilogii. Díl bez vtipu, bez pořádné akce, napětí či dobrých hlášek. Jako by se i charisma ústřední dvojky vytratilo. Takže sotva ty tři hvězdy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máš právo mlčet, tak koukej zavřít hubu. Máš právo na advokáta a jestli na něj nemáš, tak ti opatříme toho nejblbějšího advokáta v zemi. Jestli máš na lepšího, tak tě sejmu." Kapitán otec Riggs a Kapitán děděček Murtaugh se odvážně pustili do souboje s Wah Sing Kuem. Je to sice týpek, který umí přeprat i vysokozdvižný vozík, ale stačí na dva veterány? Odpověď je snadná: Stačí. Ale je tu ještě scénárista, takže důchodci mají šanci a my ostatní se můžeme bavit. Jenže tentokrát na mě zaútočilo docela dost pokusů o zábavu, ale k nějakému zásadnějšímu hýkání smíchy nedošlo. A já hýkám rád. ()

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama