Reklama

Reklama

Moje nejmilejší žena

  • USA My Favorite Wife (více)
Trailer

Sladké novomanželské líbánky, které se rázem změnily v noční můru. Cary Grant a Irene Dunneová v hlavních rolich americké komedie. Ellen Ardenová po sedmi letech nečekaně přijíždí domů k dětem a svému manželovi. Nick s návratem milované ženy, která beznadějně zmizela po katastrofě její lodi, už vůbec nepočítal. Po marném hledání manželky, která byla úředně prohlášena za mrtvou, se právě znovu oženil s atraktivní Biancou. Teď místo toho, aby prožíval pečlivě naplánované líbánky, najednou ztrácí všechny jistoty. Nick se musí rychle rozhodnout mezi Ellen a Biancou a brzy čelí i vážnému obvinění z mnohoženství. Navíc se Nick nedokáže zbavit žárlivostí, když zjistí, že Ellen po celou dobu své nepřítomnosti byla na pustém ostrově s jiným mužem... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Senzační screwballová komedie v režii Garsona Kanina (který byl známější spíše jako scénárista filmů jako Adamovo žebro či autor divadelní hry Včera narození) má zajímavou výchozí situaci: Cary Grant se oženil s Gail Patrickovou, ale v téže době se vrací jeho milovaná první žena Irene Dunneová, která byla úředně prohlášena za mrtvou... V šedesátých letech začal vznikat remake tohoto filmu v hlavních rolích s Deanem Martinem, Marilyn Monroe a Cyd Charisse. Ironií je, že režírovat ho měl George Cukor, který předtím s Kaninem pracoval na mnoha filmech... "Impulsivní? Je plný mrkve!" ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Cary Grant po 7 letech nechá prohlásit svou zmizelou ženu za mrtvou a ožení se - a hned druhý den se jeho žena objeví živá, zdravá a plná elánu. Jak z toho ven? Určitě ne tak, jak to dělá hlavní hrdina - když zbaběle mlží, neumí se rozhodnout ani říct pravdu a ještě žárlí na muže, který byl s jeho ženou na ostrově. Ne že bych se nebavil, ale ta zápletka mě přišla naprosto nesmyslná. Naštěstí druhá část, kdy si to hrdina žehlí u své ženy je mnohem lepší. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby toto isté niekto natočil v dnešnej dobe a do hlavných rolí by mohol obsadiť aj esá romantických komédií ako Hugh Grant a Julia Roberts, tak dávam malú šancu tomu, že by som film ohodnotil viac ako troma hviezdičkami. Kúzlo romantických komédií v rannom období filmu má totiž neskutočne očarujúce čaro aj napriek príbehu banálnemu ako malá násobilka. Žiadne výbuchy smiechu, žiadny uplakaný romanticky, sentimentálny záver. Jednoduchý príbeh, oslniví herci, príjemný dej. To je kľúč k úspechu. 80%. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Chtel jsem napsat uplne to stejne, jako uzivatel "genetique". V dnesni dobe by proste takovy scenar mel nulovou sanci na uspech. Zde se vsak jedna o solidni podivanou s Carym Grantem v hlavni roli. Celkove si myslim, ze film neni dejove dotahnuty do konce a zenske postavy nebyly vylozene kladne, coz je v romanticke komedii asi skoda. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Komedie podle mého gusta. Žádný fekální humor, ale vtipné dialogy a vtipně postavené scény (v momentě, kdy se Cary Grant ukládá ke spánku na půdě, jsem brečela smíchy už jen při představě věcí příštích; a nezklamala jsem se). Pikantní na filmu je účast dua Carry Grant - Randolph Scott, o jejichž vzájemném vztahu se dodnes spekuluje. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama