Reklama

Reklama

Trojdílný muzikál Doctor Horrible's Sing-Along Blog, určený výhradně pro internet, pojednává o šíleném vědci a zároveň superzločinci, který je platonicky zamilovaný do dívky z prádelny, Penny. Je však příliš plachý na to, aby ji oslovil. Zároveň velmi touží po tom, aby se dostal do ligy superzločinců. V cestě za splněním obou snů mu však stojí jeho věčný rival a superhrdina Captain Hammer, který ho ve všem poráží. Scěnář napsal uznávaný tvůrce Joss Whedon, spolu se svými bratry a snoubenkou jednoho z nich, během stávky scénaristů a celý projekt natočil s minimálním rozpočtem s pomocí svých známých. (Sydia)

(více)

Recenze (291)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Poněkud střelený muzikálový úlet, který ale získává body do stupnice diváckých sympatií docela snadno. N.P. Harris je ikona, která se (prozatím) neokoukala a pěvecká čísla mají takové grády a vylévají se v nich takové emoce, až člověk začne vzpomínat na jedny zaplivané uličky pařížského Montmartru. Je to fajn nápad, ale dovedu si ho představit roztažený na cca 5-ti dílnou minisérii o čistých půlhodinkách a ta záměrná ‚lacinost‘ (?) mi chvilkami docela lezla na nervy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neil Patrick Harris je neokoukaná tvář filmových komedií, a ani on se tím nebrání a snaží se vymýšlet stále zajímavější nápady, mezi které Doctor Horrible´s Sing-Along Blog prostě patří. Rozdělený na tři části, příběh tak trošku muzikální, bláznivý, k možnosti vidění pouze na internetu. Experiment jako hrom, ale řekl bych, že se mu víceméně vydařil. Z How I Met Your Mother si ho pamatuji tak dobře asi jako když jsem poprvé koukal na Červeného trpaslíka a zamiloval si Kocoura, nebo když z Přátel mám nejvíce rád Joeye, prostě takový blázen, který ale táhne seriál HIMYM, a se kterým se táhne i kvalita tohoto dílka. Výborné hlášky, bláznivý příběh, ale dle mého až moc přehnané hudební vystoupení, kterých mohlo být klidně i méně, jinak je to výborná zábava dlouhá cca 40 minut, u které se dá zabavit a hlavně i příjemně pobavit. Jak řikám. Neil Patrick Harris je neokoukaný takže tohle nebude žádný stereotyp, který je možný zahlédnout všude kam oko dohlédne, to určitě ne. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Génius Joss Whedon spojil talent a hlas (!) Neila Patricka Harrise se skvělým vzhledem a schopností mít nadhled nad čímkoliv Nathana Filliona. Výsledek? Absurdně strašlivě boží! Všechno má své meze, i zpěv kovbojů v pozadí místo nudného čtení dopisu, ale proč neochutnat pocit jít po těchto hranicích vkusu a nevkusu/ vtipnosti a trapnosti? Doctor Horrible's Sing-ALone Blog je perfektní ukázkou, jak lze za málo peněz, s dobrým nápadem a výbornými herci udělat cokoliv. V poslední době se nejpřehrávanějším albem stal právě soundtrack z tohoto "experimentu" kdo nevěří v sílu a dokonalost písniček ... toho neznám:)). PS: The hammer is my... :) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

A pak že nám stávka scenáristů nic pěkného nepřinesla :) Joss Whedon takhle jednou seděl doma na zadku a místo vyrábění dalších billboardů ho napadlo napsat něco, co by bylo hrozně super a šlo to natočit levně, aby producentům ukázal, že hlavní je vždycky nápad, který pochází ze scenáristovy hlavy. Sebral tedy pár spolupracovníků a vznikl Doctor Horrible's Sing-Along Blog - třídílný muzikál (3x cca 15 minut), v němž se Neil Patrick Harris jako Dr. Horrible pokouší dostat do Evil League of Evil a získat dívku svých snů, kterou zná z prádelny. Plány mu ale pořád hatí jeho nemesis Captain Hammer a vlastně není tak úplně jasné, kdo je tady záporák. Neříkám, že to je nějaká úplně ultimátní pecka (i když zpívající NPH je prostě awesome), ale líbí se mi Whedonův přístup (do neděle to bude free, potom za poplatek na iTunes a následně vyjde DVD i s kupou bonusů) a už kvůli tomu by tahle minisérie mohla jednou být legen... wait for it... dary! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Skutečně horrible. Já vím, záměrně, ale bohužel už ne i vtipně. Jediné světlé momenty tak jsou pěvecké pasáže, ve kterých to funguje jak má (především úvod a závěr druhého dílu jsou vskutku perfektní), ale jak se mluví... Darmo mluvit, je to peklo. Přesto již jen kvůli tomu, že Whedon zkusil něco neotřelého, jsem byl rozhodnut udělit mu kladné hodnocení. Jenže pak přišla finální epizoda a můj záměr vzal rychle za své. Zatímco v těch předchozích je vidět, že se to aspoň nebere vážně, tak hraní si na velkou tragédii nefunguje a působí směšně více než cokoli jiného. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Joss Whedon má prostě dobrý nápady. Spojil elitní seriálové herce v čele s legen "wait for it" dary Neil Patrickem Harrisem do jakéhosi hybridu, který je k prasknutí nabitý nápady. Zlej doktor jako sympaťák a proti němu namachrovanej "klaďas" Captain Hammer jako totální namyšlenej debil. Kdyby se to odehrávalo na americký střední tak Nathan Fillion je hráč americkýho fotbalu a šikanuje nerda Harrise. Celý je to navíc muzikál. Nejde to moc dobře popsat, ale je vidět, že s talentem opravdu může být za málo peněz hodně muziky. These are not hammers. Hammer is my penis. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je možné dívat se na snaživého zloducha, narcistického superhrdinu a naivní zastánkyni práv bezdomovců a cítit se přitom stejně dobře, jako když mě Whedon pouští do svého upírského vesmíru? Jde - o to víc, když si nemůžu přestat zpívat jednotlivé popěvky a přemýšlet nad tím, jak do sebe může všechno tak dokonale zapadnout i přes naprosto atypický závěr. Zábava jedné malé party lidí a geniální majstrštyk v jednom. Now the nightmare's real, now Doctor Horrible is here. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze tohle neni pouze pilot k serialu, na to by se to presne hodilo, mame tady zrod zaporaka a bohuzel to v nejlepsim skonci. Ale jinak tomu nemam co vytknout, superzabavnejch 40 minut s jednoduchym, ale prijemnym dejem o zaporakovi zamilovanym do pipiny z pradelny a jeho protivnikovy, kterej neni zase uplne stoprocentni kladas, ale spis takovej hajzlik, navic vyvoj pribehu ke konci vcelku prekvapi, do toho naprosto paradni pisnicky, frajer Harris v hlavni roli a jeho poskok pan Vlhky v podani Simona "Howarda" Helberga. Jasnejch 5*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ode dneška jsem ve Zlém spolku Zla, pokud vše půjde podle plánu, což půjde, protože mám doktorát z hrůzostrašnosti.“ Vždycky jsem se považoval za kladného hrdinu a ono to tak není. Vždyť mně se ten současný světový řád taky nelíbí, takže asi brzy ukradnu nějaké divuflonium a nařežu kapitánovi Hammerovi tak, že bude i s tím svým velkým kladivem mezi nohama utíkat k psychiatrovi. Ano, tak to udělám a je mi jedno, jestli mě za to ocení Gándhí nebo Zlý kůň. Tohle je prostě zpívaná válka a v té mi nikdo nebude házet auto na hlavu. Doktore na ně, protože mě bavíš. I když kapitán mě bavil ještě o mrazící paprsek víc. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Není to jen roztomilá blbina, ale opravdový malý internetový (retro)comicsový muzikál s neodolatelným NPN. A ty písničky mimochodem nejsou vůbec špatné. Ta ATMOSFÉRA mi něco strašně připomínala. Co to asi bylo? ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Skromné, nenápadně a všedně vykukující dílko, které uvnitř skrývá nefalšovaný talent, neodbyté texty a vlastně i nenápadnou promyšlenost. Je to patřičně nadsazený, hravý (zejména z herectví N. P. Harrise a N. Filliona je to vyloženě cítit) a úsměvný kousek, avšak o genialitě, či schopnosti zaujmout na více zhlédnutí se zase hovořit nedá, příjemné je to pouze jednou a efekt nadšení je stejně tak dočasný. V drobnůstkách a praštěné atmosféře zůstává Dr. Horrible's silný... 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Úžasná muzikálová jednohubka, která je naprosto neskutečně zábavně podaná a ty písničky, to se prostě musí slyšet, kdykoliv tam někdo začal zpívat, zejména teda Harris, tak mě to úplně nadzvedlo. Jediná chyba, kterou jsem na tom našel, byla ta, že to má pouhých 40 minut. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

For every day, there is a night, for every world is an underworld and for every hero, there is this guy - his name is Dr. Horrible. Krajší darček svojim fanúšikom Joss Whedon skutočne venovať nemohol. Nielenže tento na televízne pomery hviezdne obsadený internetový muzikál napísal a zrežíroval, ale i napriek tomu, že ho v podstate zafinancoval z vlastného vrecka, sa nebál umiestniť ho počas prvých dní zadarmo na oficiálnu webovú stránku. A je nutné dodať, že sa v tomto žánri orientuje ako ryba vo vode a inteligentne ladenými textami, chytľavými melódiami a vkusnou choreografiou dokáže pohladiť aj dušu diváka, ktorý s jeho tvorbou nikdy predtým neprišiel do styku. "Once more with feeling" je možno iba jeden ale aj "Doctor Horrible's Sing-Along Blog" svojim finále ukazuje, že nie je len chytľavou jednohubkou ale dielom s vlastnou hĺbkou. Len moment ked zaspieva Nathan Fillion nad ležiacim Neillom Patrickom Harrisom "Why" je proste awsome. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

chybělo opravdu málo, abych se nechal zcela pohltit formou a částečně i obsahem a dal 5. Ale nešlo to. Na 5 hvězd by příběh musel být trochu víc rozvětvěný a propracovanější a hlavně ne tak rychle k závěru plynoucí, což samozřejmě plyne s velmi krátké stopáže, proto bych tak byl mnohem raději, kdyby to bylo delší. A když už to mělo být tak krátké, vynechal bych ten téměř zbytečný úvod, kvůli kterému jsem se malou chvíli nudil. Proto tedy 4, ale jinak všechny ostatní složky tohoto výjimečně zábavného a chytrého muzikálu fungují víc jak stoprocentně. Neil Patrick Harris je prostě neodolatelný padouch, Hammer dává zcela zapomenout na sympatického Mala a jeho superhrdina je přesný opak Harrise, i když se samozřejmě tváří zase opačně ;) A Felicia Day je Codex - na to abych v ní viděl někoho jiného jsem příliš nasáknut úžasnou Guildou. A hlavní složka muzikálu - písničky - jsou totálně kulervoucí, nevím jak jinak to vyjádřit, ale tak skvělou muziku tak zapadající do děje tak úžasnými a chytlavými tóny a hlavně texty jsem ještě neslyšel. Skvěle vyjadřují všechny emoce, které na tomto malém prostoru vůbec mohou být vyjádřeny, hodně tomu pomáhá už zmíněný Harris, který ukazuje, že je i úžasný herec. Whedon to prostě znovu dokázal a i když je to velmi jednoduché, minimalistické a chudé (velká škoda), takový zážitek často neposkytnou ani filmy za 200 mil. dolarů trvající 2 hodiny. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Je pozoruhodné vidět, jak se Fillion za pouhých 5 let masivně vyžral :-))) Krásný příběh, legrace, zpěvy... :-) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zle jsem se bavil, NPH žeru a tady je fakt výbornej, jako vždy:) Trojdílný seriál tvořící krátký film plný příjemných písní a srandovních scén. Nečekejte výbuchy smíchu, spíš lehké pousmání, ale nemusíme se pořád jen zplnahrdla smát ne? Stačí navození hezké atmosféry. Seriál rozhodně není dokonalej, naopak, občas působí jako výplod značně amatérské snahy, ale ohromně si cením té svěžesti a originality, která na vás z Dr.Horrible's Blogu dýchne. Víc takovýchto děl! PS: Už jsem to viděl celé čtyřikrát a celý soundtrack už jsem slyšel víc jak desetkrát :) To mluví za vše. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Here´s a story of a boy Who grew up lost and lonely Thinking love was fairytale And trouble was made only for him. Even in the darkness Every color can be found And every day of rain Brings water flowing To things growing in the ground Grief replaced with pity For a city barely coping Dreams are easy to achieve If hope is all I´m hoping to be Anytime you´re hurt there´s one Who has it worse around And every drop of rain Will keep you growing Seeds you´re sowing in the ground So keep your head up Billy, buddy ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Oooo, jak velice pěkně zpííívali :-) Roztomilá jednohubkovitá záležitost vtipně linoucí laciným rozpočtem a roztomile připitomělým příběhem. Ačkoli nepatřím ke skalním fandům Neila Patricka Harrise, rád připustím, že tahle rolička mu ohromně sedla; co mě však na tomhle operetním dílku potěšilo nejvíce byly písně samotné - texty, vložené recitativy a samotné pěvecké výkony. Děkuji pěkně, rád doporučím dál... 70% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

GENIÁLNÍ! Rozepisovat se tady o tom, že jeho awesomnost (divné slovo, že?) Neil Patrick Harris alias Barney Stinson je skutečně skvělý komik, je zcela zbytečné. Ale co jsem netušil je fakt, že je to i opravdu dobrý zpěvák. Zde to více než dokazuje. Dr. Horrible ale není jen o Neilovi, je to o dalších skvěle obsazených postavách (Simon Helberg alias Howard z The Big Bang Theory, pro mě neznámá, ale překrásná Felicia Day) anebo i o zatraceně chytlavých a skvělých písních. Nejradši mám tu ze závěru druhé dílu. No co vám budu vykládat, Dr. Horrible je fantastické dílko, které mě na 40 minut vtáhlo do jiného světa. Praštěného, vtipného, muzikálové, krásného… Určitě jsem tento "seriál" neviděl naposledy. ()

Reklama

Reklama