Reklama

Reklama

Trojdílný muzikál Doctor Horrible's Sing-Along Blog, určený výhradně pro internet, pojednává o šíleném vědci a zároveň superzločinci, který je platonicky zamilovaný do dívky z prádelny, Penny. Je však příliš plachý na to, aby ji oslovil. Zároveň velmi touží po tom, aby se dostal do ligy superzločinců. V cestě za splněním obou snů mu však stojí jeho věčný rival a superhrdina Captain Hammer, který ho ve všem poráží. Scěnář napsal uznávaný tvůrce Joss Whedon, spolu se svými bratry a snoubenkou jednoho z nich, během stávky scénaristů a celý projekt natočil s minimálním rozpočtem s pomocí svých známých. (Sydia)

(více)

Recenze (291)

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Veľmi vtipný, premyslený, nekomerčný muzikál, ktorý má s realitou mnoho spoločného.Má zaujímavé, chytľavé pesničky.Či som bol happy alebo nehappy stále ma zaujal a pobavil.Videl som ho asi 5 krát ..je v mojej topke. verzia s cz titulkami . ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Dr.Hrůzný, Kapitán Kladivo, Vlhkoun....Zlý kůň a hlavně Evil Leage Of Evil (v originale to zní líp). Jako sledovat béčkovou parodii na superhrdiny. K tomu písně alá pomáda (Oh Sandy :-D) a hlavní role Neil Patrick Harris. Sakra to se povedlo a i já se jednou stanu Superzlým. Budu Superevilmen of evil. Snad mi napíše Zlý kůň a dostanu pozvánku do ELOE. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to ještě předtím, než jsem poznal Harrise (How I Met ...), Helberga (Big Bang Theory) a Felicii Day, takže můžu s klidným svědomím prohlásit, že se tento muzikálek brání i bez známých ksichtů. Nadhled, elegantní humor, a hlavně úžasně zpěvná hudební čísla - nepamatuji si, kdy jsem naposledy viděl muzikál s takto krásně vystavěnými melodiemi. Nevím, zda mám volat po dalších dílech nebo neriskovat a raději si opečovávat tento nezkažený klenot. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Asi nejzásadnějším problémem, který jsem při sledování tohoto miniseriálu měla, byl fakt, že odjakživa nemám ráda muzikály a to hlavně ty moderní. Za celou dobu jsem se navíc nemohla nijak vžít ani do jedné z postav a všichni tři hlavní protagonisté mi byli krajně nesympatičtí. Kdo miluje How I Met Your Mother, asi musel být spokojen, ale Neil Patrick Harris se na mém žebříčku oblíbených herců rozhodně nepohybuje. Přesto, že jsou ohlasy velice kladné až nadprůměrné, já si připadala jako ve špatném snu. Záměrná lacinost a stupidní dialogy pro mě byly vcelku utrpení. Několik málo písniček bylo docela vtipných, ale podstata celé této interpretce a její vyznění mě nechalo velmi chladnou. Po zhlédnutí Dr. Horribla a po přečtení několika recenzí jsem se cítila jako na jiné planetě. Tohle opravdu nebyl můj šálek čaje. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Wow, nečekala jsem, že by někdo do 40 minut dokázal vtěstnat tolik emocí a nápadů. Whedon na tak malém poli vytvořil unikátní svět, který by unesl delší stopáž. Neil Patrick Harris tu představuje roztomilé komiksové "zlo", kterému musíte fandit, jeho dívka snů zase naivní "dobro" a spolu vytvářejí krásný kontrast a přitom se vlastně doplňují. A pak tu máme narcise Captaina Hammera, kterému Nathan Fillion dodává správnou dávku charismatu i slizkosti. A hlavně se tu zpívá ve stylu starých muzikálů a zvlášť z Harrisova podání tryskají emoce. V závěru jsem čekala spíš rozjuchaný happy end, ale osudová tragédie a zrod superpadoucha taky nejsou špatné. Prosím, prosím, ať vznikne pokračování. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Univerzální zadní dvorek užívaný pro scény s uličkou a pro dramatický vstup kapitána Hammera na scénu, je jedna z částí, která byla zničena při požáru studia v roce 2008. (HappySmile)
  • Doupě zla Dr. Horribla není kulisa. Ve skutečnosti je to opravdový dům, který byl předělán tak, aby vypadal jako laboratoř šíleného vědce. Různé lahve a hadičky, které jsou k vidění v pozadí, jsou ve skutečnosti dávkovače alkoholu ve speciálním baru, který byl postaven pro seriál. Dokonce obrovská židle, na které Dr. Horrible sedí, je ve skutečnosti součastí obývacího pokoje majitele domu. (HappySmile)
  • Spousta fanoušků Josse Whedona si mylně myslela, že rozmazaný objekt, který je vidět vlevo v okně, když v úvodní scéně Dr. Horrible mluví přímo do kamery, je model kosmické lodi Serenity, která měla připomenout Jossův seriál Firefly (2002), kde hrál také Nathan Fillion (kapitán Hammer). Ve skutečnosti to však byl pouze obrys hrnců a pánví pověšených v okně, který náhodou připomněl svým tvarem známou loď. (HappySmile)

Reklama

Reklama