Reklama

Reklama

Neřízená střela

  • Velká Británie Wild Target (více)
Trailer

Victor Maynard je v duchu rodinné tradice profesionálním zabijákem. Dalo by se říci, že je ve svém oboru absolutní špička. Svou práci vykonává rychle, precizně a nezanechává žádné stopy. Jeho obličej nikdo nezná, dokonce ani jeho kolegové zabijáci netuší, jak přesně vypadá. Brzy oslaví 55. narozeniny, žije sám bez potomků a jeho matka se obává, že by mohl být homosexuální a nezanechat po sobě pokračovatele rodinné tradice. Jednoho dne dostává Victor zakázku na zabití mladé podvodnice a zlodějky Rose. Prodala svému zákazníkovi panu Fergusonovi padělaný obraz za 900 tisíc liber. Zdá se to jako snadný úkol, ale Rosino chování je naprosto nevyzpytatelné. Victor selhal. Victorova matka je velmi zklamaná a žádá syna, aby se svému zákazníkovi hned omluvil a svou chybu napravil. V tu dobu už má však Rose na mušce Fergusonův muž. Než však stihne Rose zabít, Victor ho zastřelí. Šokovaná Rose žádá, aby ji Victor chránil. Domnívá se, že je soukromý detektiv, a nabízí mu 30 tisíc liber týdně za svou ochranu. Nasedají do Rosina auta, kde však na ně čeká další zabiják. Toho si vezme na mušku mladík Tony, který se na místě činu vyskytuje spíš náhodou a ze svého konání je vyděšený. Victor v něm odhaluje velký talent, a vezme ho proto s sebou. Všichni tři se nyní musí ukrýt. Jako bezpečné místo určí Victor drahý hotel. Náhodou se v hotelu a na stejném patře ubytoval i Ferguson, kterého Rose podvedla. Ferguson si najímá nového zabijáka Dixona. Jeho úkolem je zabít Rose i Victora Maynarda. Úplnou náhodou Ferguson a jeho pomocník objeví Rose a Victora v hotelu. Okamžitě se za nimi vydají. Victor, Rose a Tony ujíždějí v malém mini cooperu, pronásledováni velkým mercedesem. Mají štěstí, jejich pronásledovatelé nezvládnou řízení, a těžce se zraní. Victor odveze Rose a Tonyho do svého domu na venkove. Zde budou všichni v bezpečí. Victor nabízí Tonymu, že mu poskytne zdarma šestitýdenní výcvik, a Tony rád přijímá... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (706)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Solidně natočená oddychovka prošpikovaná typicky britským humorem s nádechem ironie a nadhledu, která těží zejména z námětu a sympatického hereckého obsazení. Ústřední trio si nemohlo být snad více nepodobné - profesionální zabiják, podvodnice a náhodný chlápek - a přitom se jim nějakým způsobem daří být na útěku před zabijáky. Ve snímku je spousta vskutku humorných scén, a nechybí zde ani akce a špetka romantiky - přesně taková směsice žánrů, kterou mám fakt rád. Zkrátka milá jednohubka na volné odpoledne, u které se člověk pobaví a odpočine si. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době tu mám lehkou kriminální zápletku, s mně výjimečně vhodně zvoleným britským humorem. Samozřejmě, velký podíl na tom nese ústřední trojice...a to mi ze začátku "Ron" moc nesedl. Nebo spíše jsem tápal po jeho roličce. Ale nakonec i on podal po bocích E. Blunt a B. Nigthyho slušný výkon a já si mohl směle pobrukovat, jak rychle to uteklo. No, být nájemným vrahem může být někdy prdel, jako je tomu v tomto případě! 73% ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Plejáda britských hereckých hvězd, odlehčené vyprávění, suché vtípky. Zkrátka průměrná britská komedie, která rozhodně neurazí, ale nic světoborného se tu taky nekoná. Bill Nighy při svém pokročilejším věku už nabízí spíše charisma než nějaké zabijácké dovednosti, ale Emily Blunt je jako vždy rozkošná a je fajn vidět dospělého Ruperta Grinta. 60 % ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Zábavný film, který mohl být ještě lepší, kdyby byl jen akční komedií a tápavé pokusy být tak trochu i dramatem vynechal. Bill Nighy jako anglicky diskrétní nájemný vrah je senzační - kdyby byl do této role obsazen řekněme Colin Firth nebo Pierce Brosnan, což si také dokážu představit, šlo by o jednu z mnoha průměrných komedií, na jakou v horším případě zapomenete do týdne a v lepším jen nebudete vědět, která z nich to k čertu byla. Mr. Nighy je největším kapitálem filmu a v jeho frigovském podání je vtipná i ta nejotřepanější scéna. Přestože je asi o osmdesát let starší než Emily Blunt, jejich vzájemné okouzlení kupodivu nepůsobí trapně a jako dvojice "hektická trubka a zdrženlivý suchar" jsou skvělí. Ukotvení postavy, kterou ve filmu hraje Rupert Grint, mi trošku uniká. Pánové Everett, Freeman a Fischer odvádějí dobrou práci v intencích nepřekvapivého průměru, Eileen Atkins v roli Nighyho matky je skvělá. Vzhledem k dynamickému začátku jsem postrádal i podobně akční finále, jinak jsem se ale dobře bavil a rád se na Wild Target podívám znovu. 70% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem včera viděl poprvé trailer na tento film, tak jsem se dost slušně pobavil a navíc jsem si uvědomil, že britskou komedii jsem neviděl už strašně dlouho. Proto jsem si to vynahradil dnes a nemůžu si stěžovat. Tohle je především pohodový film. Nesnaží se být přehnaně vtipný, ale ani nějak extra nad věcí - ty suché fóry zde opravdu fungují a jsou naprosto přirozené. Zkrátka přesně tak, jak to mám rád. A k tomu to obsazení! Billa Nighyho mám dost rád a v tomto filmu (opět) dokazuje, že žádná role mu není cizí. S Emily Blunt mám "malý" problém - čím víc ji vidím, tím víc se do ní zamilovávám… a to jsem s ní zatím viděl tři filmy… Rupert Grint mě docela překvapil, vypadá to, že po Potterovské sérii by neměl zapadnout no a Martin "mám bělejší zuby než obvykle" Freeman byl správně úlisný. Ačkoliv to místy trochu ztrácelo dech, byl bych sám proti sobě, kdybych tu nedal plný počet, protože jak říkám - tohle je krásně britský a pohodový snímek o jednom nájemném vrahovi, kterému se jedna zakázka "tak trochu" vymkne z ruky. 90 %. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Před dvojicí homosexuálů v baru, kam Victor (Bill Nighy) pronásleduje Rose (Emily Blunt), je možné všimnout si lahve dvanáctky Budějovického Budvaru. (Illuminare)
  • Pištoľ, ktorú objavila Rose (Emily Blunt) spolu s albumom polepeným výstrižkami z Victorovych (Bill Nighy) vrážd, je nemecký Mauser C96 vyrábaný už od konca 19. storočia. (abraxas)

Reklama

Reklama