Reklama

Reklama

Neřízená střela

  • Velká Británie Wild Target (více)
Trailer

Victor Maynard je v duchu rodinné tradice profesionálním zabijákem. Dalo by se říci, že je ve svém oboru absolutní špička. Svou práci vykonává rychle, precizně a nezanechává žádné stopy. Jeho obličej nikdo nezná, dokonce ani jeho kolegové zabijáci netuší, jak přesně vypadá. Brzy oslaví 55. narozeniny, žije sám bez potomků a jeho matka se obává, že by mohl být homosexuální a nezanechat po sobě pokračovatele rodinné tradice. Jednoho dne dostává Victor zakázku na zabití mladé podvodnice a zlodějky Rose. Prodala svému zákazníkovi panu Fergusonovi padělaný obraz za 900 tisíc liber. Zdá se to jako snadný úkol, ale Rosino chování je naprosto nevyzpytatelné. Victor selhal. Victorova matka je velmi zklamaná a žádá syna, aby se svému zákazníkovi hned omluvil a svou chybu napravil. V tu dobu už má však Rose na mušce Fergusonův muž. Než však stihne Rose zabít, Victor ho zastřelí. Šokovaná Rose žádá, aby ji Victor chránil. Domnívá se, že je soukromý detektiv, a nabízí mu 30 tisíc liber týdně za svou ochranu. Nasedají do Rosina auta, kde však na ně čeká další zabiják. Toho si vezme na mušku mladík Tony, který se na místě činu vyskytuje spíš náhodou a ze svého konání je vyděšený. Victor v něm odhaluje velký talent, a vezme ho proto s sebou. Všichni tři se nyní musí ukrýt. Jako bezpečné místo určí Victor drahý hotel. Náhodou se v hotelu a na stejném patře ubytoval i Ferguson, kterého Rose podvedla. Ferguson si najímá nového zabijáka Dixona. Jeho úkolem je zabít Rose i Victora Maynarda. Úplnou náhodou Ferguson a jeho pomocník objeví Rose a Victora v hotelu. Okamžitě se za nimi vydají. Victor, Rose a Tony ujíždějí v malém mini cooperu, pronásledováni velkým mercedesem. Mají štěstí, jejich pronásledovatelé nezvládnou řízení, a těžce se zraní. Victor odveze Rose a Tonyho do svého domu na venkove. Zde budou všichni v bezpečí. Victor nabízí Tonymu, že mu poskytne zdarma šestitýdenní výcvik, a Tony rád přijímá... (TV Prima)

(více)

Recenze (706)

verbal 

všechny recenze uživatele

Slečna Bluntová je Vulva Dei, i když hraje totální zevní genitál v kostýmu laciné štětky. Ronu Vízlymu snad přivodí Voldemort předčasnou "hereckou" smrt zalomením koštěte na famfrbál v jeho zrzavém rektu a pan Nighy byl skvělý v Pirátech na vlnách. Dohromady to ale dá místy i vtipný crazy maglajz, který dokonce vzdáleně připomíná komedii a proti přílivu slaboduchých taškařic ze "Západu" je to opravdový klenot! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Keby som bol Bill Nighy, už zhruba v polovici filmu si vyglančím tlmič a vpálim Emily Blunt jednu priebojnú rovno medzi tie krásne oči. Gemma Arterton je vedľa tejto neznesiteľne otravnej kraksne úplné zlatíčko. Chcelo by to aspoň Zooey Deschanel, aby s perfektným Nighym a rozkošne sa vycierajúcim Freemanom celkom porazila bezduchý a nevtipný (no dobre, asi trikrát som sa zasmial) scenár a vytiahla film nad priemer. 5/10, zaokrúhlim hore len kvôli tomu, že Nighy je vážne výborný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, výborná! Naposled jsem se takhle bavil když jsem viděl Soumrak mrtvých a to je už hodně let nazpátek. Během celého filmu mi přišlo, jako kdyby se do filmu nedodstala francouzština jen ve formě učení jednoho herce z filmu, ale celou atmosférou. Ten film totiž vyzní šíleně francouzsky a nevím, zdali by se to angličanům líbilo. Je totiž plný bláznivých, střeštěných a přirozeně zábavných scén, které dokážou potěšit a kupodivu se to nezastaví do samotného konce. Herci jsou také třída, těm se vytknout nedá už vůbec nic. Úžasný Bill Nighy, nádherná Emily Blunt a mým mládím prolezlý Rupert Grint z Harryho Pottera. Do toho pár dalších známých herců, kteří utváří parádní atmosféru tohoto filmu a fakt, že jsem se opravdu parádně bavil. Wild Target je tak komedií, kde jsem se smál od začátku do konce a to scénář nemusel obsahovat ani jednu nechutnou natož pak nemožnou scénu, která chtě nechtě musí pobavit. Prostě přirozený průběh, pár dobrých herců a atmosféra jak z Francise Vebera vystřihnuta. Co víc chtít... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $108,589Tržby Celosvetovo $3,453,043▐ Fajn úlet a príjemná oddychovka na to že to vyprodukovali "chladný" Angličania. /80%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Laciná prvoplánová crazy komedie britské provenience, z níž nepochopitelně vyprchal humor...prvoplánovité vtípky nepočítám... Film na jedno použití... Modernost přebíjí tradici, kdeže jsou časy po celém světě ceněného trade marku suchého britského humoru...už ani na tohle se nedá spolehnout... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jmenuji se Victor Maynard. Je mi 54 let a pracuji jako nájemný vrah ..... Je to rodinná tradice. Teď má další zakázku. Krásnou Rose. A on spáchá hřích. Zklame klienta.... Téměř dokonalá první půlhodinka v lupičsko zabijácký komedii, říznutý romantikou. A i když později trochu ubere na tempu, je škoda, že takovýchto odlehčených komedií není mezi námi více. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Vymýšlím dárky pro nájemný vrahy. 2.) Poznám, proč je dobré znát svoji váhu. 3.) Mám střeleckej kroužek a nikdo nechce čistit zbraň. PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Emily Blunt je strašně sexy.. Celý film provokovala, škárlila.. Vzrušovala mně.. Hlavní Hrdina se na Nájemného vraha absolutně nehodí a o to to bylo vtipnější, zábavnější, akčnější! Fajn zápletka a příjemná vtipná Atmoška po celý Film.. Vřele doporučuju!:) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Sebevědomě rozjetá jízda, kterou nakonec nezastaví nic. Ani přespříliš užvaněná Emily Blunt, ani fakt, že všechny zvraty, finty a pointy jsme viděli mnohokrát jinde. Noblesní vrah Bill Nighy i jeho příjemně střelený ňoumovský učeň Rupert Grint zvládli bez problémů všechny připomínky rozstřílet. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Zábavný film, který mohl být ještě lepší, kdyby byl jen akční komedií a tápavé pokusy být tak trochu i dramatem vynechal. Bill Nighy jako anglicky diskrétní nájemný vrah je senzační - kdyby byl do této role obsazen řekněme Colin Firth nebo Pierce Brosnan, což si také dokážu představit, šlo by o jednu z mnoha průměrných komedií, na jakou v horším případě zapomenete do týdne a v lepším jen nebudete vědět, která z nich to k čertu byla. Mr. Nighy je největším kapitálem filmu a v jeho frigovském podání je vtipná i ta nejotřepanější scéna. Přestože je asi o osmdesát let starší než Emily Blunt, jejich vzájemné okouzlení kupodivu nepůsobí trapně a jako dvojice "hektická trubka a zdrženlivý suchar" jsou skvělí. Ukotvení postavy, kterou ve filmu hraje Rupert Grint, mi trošku uniká. Pánové Everett, Freeman a Fischer odvádějí dobrou práci v intencích nepřekvapivého průměru, Eileen Atkins v roli Nighyho matky je skvělá. Vzhledem k dynamickému začátku jsem postrádal i podobně akční finále, jinak jsem se ale dobře bavil a rád se na Wild Target podívám znovu. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víš, jak špatně střílím. Namířím ti na hlavu a ustřelím ti koule." To je pravda, takže mé cvičené oko v nemehlu Tonym nástupce rodinné tradice Maynardových nevidělo. Nicméně Victor byl skvěle připravený, maminka mu kryla záda naprosto jedinečně a Rose se nám pěkně vybarvila. Zpočátku bych neměl nejmenší problém udělat z ní roztomilý mastný flek, ale časem si mě omotala kolem prsu a já bych kvůli ní snad sundal igelit z nábytku, naleštil Miniho a namasíroval jí nohy. A kdyby to chtěla vědět, tak jsem příjemně měkoučký, vážím asi metráček a tohle je pro mě velmi příjemná zábava. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fanynka filmů na kterých se podílela Francie, ale s tímhle jsem docela spokojená. Úchvatná Emily Blunt je po téhle roli ještě mnohem úchvatnější. Každé slovo i pohyb přináší s takovou milou lehkostí a nadhledem. Pochválit musím také její kostýmy. Potěšilo mě i obsazení Ruperta Grinta, kterého jsem mimo Harryho Pottera hrát neviděla. Spousta zábavných scén a velká dávka originality mě nakonec donutily dát (ne úplně čisté) 4*. Pěkný film. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia. Skvelý Bill Nighy a krásna Emily Blunt. Len toho otravného Grinta by som vynechal zo zostavy. 7+/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi to tu jen tak válelo a já to furt odkládal na pozdějc a na pozdějc, ale ona to je fakt výborná komedie, Bill Nighy je naprosto úžasnej nájemnej vrah, bez něj by to fakt bylo poloviční, ale dobrej je i Rubert Grint, kupodivu a pěkná Emily Blunt a nekazí to ani fakt, že je to celý postavený na typický zápletce, že chladnokrevná zabijácká mašina nedokáže odstrnit cíl a místo toho ho začne chránit ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Dobrých britských komédií nie je nikdy dosť, námet a herci sľubovali veľa, avšak výsledok zostal na polceste. Veľká škoda, že slušné tempo v druhej polovici radikálne upadne, scenáristická invencia sa takmer vytratí a jediné čo zostáva je klišé, predvídateľné zvraty a uponáhľaný a nevierohodný záver. Bill Nighy je naštastie ako vždy výborný a snímok vyťahuje do sfér stráviteľnosti. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I feel it in my fingers, I feel it in my toes… To, co Billy Nighy cítí v prstech, tentokráte nejsou Vánoce, ani spoušť pistole, ony se mu místo zápalek na nábojích zapalují lejtka! Kdyby byl v hlavní roli Pierre Richard, měl bych to za nějakou francouzskou crazy komedii z 80.let, Mini dal vzpomenout na příhody Mr.Beana a občas probleskl britský humor zbavený vlhkosti, nicméně Wild Target není ani zdaleka tak dobrý, jaký mohl být. On ten rukopis ze souseda zabijáka Willise je totiž velmi patrný, obzvláště když vám ho nasvítí Bilbův běloskvoucí chrup.. P.S.: Než se mě na to zeptáš, Emily, 180 liber. Ne, není to má cena za noc, jen Ti to převádím na britskou jednotku hmotnosti.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tony... pojď se podívat, co se stane, když si nevyčistíš zbraň.“ První půlhodina je parádní (především snahou sejmout zlodějku, korunovanou znuděnou partií šachů), hodně dynamická a smál jsem se snad pořád. Pak tempo lehce zvolní, co do humoru se ubere, ovšem stále je to slušná zábava. Navíc se film každou minutou (od nástupu do auta) stále víc profiluje do bláznivé krimi komedie s pro ni tak typickou velkou nadsázkou (a navíc prky parodie). Pokud divák tento fakt neakceptuje, zřejmě se nebude tolik bavit a chápat, proč se postavy chovají tak střeleně. A když už je řeč o postavách, film velkou vahou stojí právě na nich, resp. jejich představitelích. Králem je samozřejmě zabiják Bill Nighy, který je s noblesou a charismatem (kterého má na rozdávání) k popukání téměř vždy, kdy se objeví na scéně. Dále je tu výborná vedlejší role jeho kolegy-konkurenta Martina Freemana s nádherně křečovitým, vyběleným úsměvem, vypatlaným parťákem a nedoceněným egem. Menší rolička matky v podání Eileen Atkins, dbající na synovu pověst (s 1 milým odkazem na Psycho) je taktéž vypointovaná (takřka co věta, to hláška). Emily Blunt tomu zas dodává provokativnost a kontrast k hlavnímu hrdinovi, Grint toho ani moc předvést nemohl (nemyslím si, že by jiný mladý herec zaválel nějak víc). Samozřejmě ne všechno vyzní vtipně, někdy se i přes tu nadsázku objeví slabší, křečovitá místa (scéna se zahradou zaváněla čistým přehráváním, ta v koupelně zas nepěkně skřípala, i když se ji nakonec podařilo zahrát do autu). Nechybí ani (zbytečné) vážnější momenty či romantická linka, která působila trochu zvláštně (taková akupunktura krásně shazovala obvyklá žánrová klišé, nicméně mi přišlo, že se tvůrci dlouho nemohli rozhodnout, zda vztah ústřední dvojice vyprofilují jako „dcera-otec“ či „milenci“, chvílemi jakoby se tyto protipóly střídaly). Celkově to však vidím na slušné 4*. „Kdo to namaloval?“ – „Rembrandt.“ – „Kdo?“ – „Rembrandt.“ – „Dej mi jeho adresu, hned!“ – „Je mrtvý.“ – „Mrtvý? Kdy se to stalo?“ – „Před 300 lety.“ ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Solidná britsky zábavná a kvalitne suchá komédia... That was unbelievably irresponsible! Staggeringly immature! ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

velmi velmi zábavné, i přes určitou otravnost Emily Blunt v první půli.. Příběh sice není nějak výjimečný, zase je tu nějaký starý bručounský (ne tak jako Clint, mnohem více anglicky galantně) samotářský chlápek, tentokrát zabiják a sledujeme jeho vývin v starého tancujícího chlápka.. Ta zápletka, která je do tohoto "vývoje" dána, taky není až tak originální, leč vše zlepšuje minimálně o dvě třídy výš skvělý anglický humor - taková scéna sledování i s tou "nehodou" totálně zabaví, a takového humoru, mnohdy morbidního, je tam mnohem víc. + stylová a styl filmu plně zachovávající auto honička. Herci v čele perfektním charismatickým elegánem Nighym jsou víceméně jen komické figurky, ale přesto mají čím zaujmout. Jak jsem už psal, Blunt by si zasloužila v první polovině to, co psal Cervenak, ovšem v druhé se to výrazně zlepší, a krásná je celý film, takže by ji bylo škoda. Grint je Ron... co víc napsat, zas takový jemně zaostalý homelesslike guy :) Hlavní záporák v první polovině filmu je ten klasický komediální blbeček, v druhé ale převezme štafetu Freeman a ten už je opravdu vyšinutý blázen a navíc krásně se tvářící (závěr).. Takže vcelku sympatická komedie, sice stavící na prověřených parametrech, ale osvěžená hereckou sestavou a břitkým humorem. a dobrými písničkama jak z muzikálu. ()

Reklama

Reklama