Reklama

Reklama

Ondine

  • Česko Ondine: Víla z hlubin (více)
Trailer

Obsahy(1)

Byl jednou jeden rybář a ten vylovil mořskou pannu.  Když irský rybář Syracuse (Colin Farrell) vylovil z moře krásnou mladou ženu (Alicja Bachelda), řekla jen, že se jmenuje Ondine. Příznačné jméno, které znamená „ta, která přichází z moře“. Syracuse jí nabídne přístřeší a ona se usadí nejen v jeho domě, ale postupně i v jeho srdci. Neznámá cizinka vyvolává řadu otázek, ale rybářova malá dcerka Annie (Alison Barry) má okamžitě jasno. Ondine je podle ní vodní víla, kouzelnou mocí obdařená bytost, která vystupuje z vod proto, aby lidem nosila štěstí. Annie věří, že Ondine přišla kvůli ní, aby zachránila její selhávající ledviny. Syracuse sice na pohádky nevěří a zůstává nohama pevně na zemi, ale záhy i on podlehne jejímu kouzlu a je nucen si připustit, že od té doby, co s nimi Ondine přebývá, dějí se zvláštní věci. Mohli by spolu žít šťastně až do smrti, jenže Syracuse na šťastné konce už dávno nevěří. Ať Ondine je či není mořskou pannou, má za sebou temnou minulost, která ji za žádnou cenu nechce pustit na svobodu. Dokáže ji láska Syracuse zachránit, nebo se vrátí do hlubin zapomnění? (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

brumsk

brumsk (hodnocení, recenze)

kamera je naozaj hrozna.. v zaverecnych scenach nieje naozaj nic vidiet... 

LAZARUS111

LAZARUS111 (hodnocení, recenze)

to bola ale chujovina ked to mam tak sprosto povedat. tych 99 minut zivota mi uz nikto nevrati.

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

Eilean Donan

Eilean Donan (hodnocení, recenze)

Och, až zaťažko príde vziať na vedomie, že nebola Selkia... a fantasy motív sa rozplynul :)

krtinoh

krtinoh (hodnocení, recenze)

Od začátku krásná pohádka, bohužel všechno zkazí konec, jež zazdí fantaskní paralelu a vezme filmu to nejlepší, na čem stál.

PlastovyTV

PlastovyTV (hodnocení, recenze)

.... tri za pribeh, jedna za Colina (musim prehodnotit moj postoj k nemu ako k hercovi - bol vynikajuci) a posledna piata hviezdicka za hudbu (Sigur Ros pocuvam od roku 1999 a veru su vzdy a vzdy lepsi)

MuJi

MuJi (hodnocení, recenze)

Ondine se může pochlubit dech beroucímí exteriery, irské pobřeží, moře perfektně dotváří atmosféru. Alicja Bachleda vypadá opravdu jako víla ..snad jsem tajně doufala, že tou vílou opravdu bude...trochu mi tam nesedl závěr filmů, celkové zauzlení a drogoví deleaři to už mi připadalo hodně přitažené za vlasy...ale alespoň film měl v závěru spád

martisek

martisek (hodnocení, recenze)

Příjemně ubíhající pohádkové drama s velmi nečekaným závěrem,který má být snad ponaučením,že život jako pohádka můźe vypadat,ale pravdu bývá většinou jiná. Skvělá hudba a Farrell, takže 90 %.

melfea

melfea (hodnocení, recenze)

Krásný film, úžasná atmosféra a Colin Farrell se mi konečně taky v nějaké roli líbí.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Byla to nuda. Obrovská nuda. Na film se nám s krásnou přítelkyní nechtělo, ale bohužel jsme vše z kino nabídky viděli, tak nám nic jiného nezbývalo a museli jsme to risknout. A tentokrát risk nebyl zisk. Po delší době jeden z nejhorších kino filmů. 1*

Killik

Killik (hodnocení, recenze)

Jj, druha polovina je bohuzel slaba. Byl jsem na tom v kine uz celkem davno, ale presto jsem si dvd koupil. Kvuli te prvni lepsi pulce :)

Phoenix999

Phoenix999 (hodnocení, recenze)

První půlka filmu úžasná, zbytek tragedie, sociální téma se nepovedlo.-((

Jirka_Šč

Jirka_Šč (hodnocení, recenze)

Mám DVD! Sehnal jsem ve Vidni! Sice jen anglicke titulky, ale aspon se zlepsim v anglictine :).

okkac

okkac (hodnocení, recenze)

Nevím, ale raději bych odstranil ten jeden spoileroidní obrázek v galerii.

anywhere

anywhere (hodnocení, recenze)

Film zasadený do velmi jednoduchého prostredia a s jednoduchým príbehom. No celkový dojem je velmi slušný a film velmi dobre poteší každého pri pohodovom večeri s priateľom či priatelkou. PS: Herecké zastupenie hodnotím tiež velmi pozitívne. :D

kacule007

kacule007 (hodnocení, recenze)

Na tento film se těšila a nechápu proč Bety88 píše do rezenze..."A to i když nakonec mořská víla mořskou vílou nebyla a vyklubala se z toho kriminální zápletka." Každý divák by jsi měl děj filmu se zápletkou odhalit sám a ne aby mu recenzista vyzradil děj filmu. Z tohoto filmu už nebudu mít takový divácký zážitek. Škoda.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Přišlo mi, že jeho hvězdná chvilka už odezněla. Teď jsem si zkontroloval jeho filmografii a vlastně se jen Colin přesunul z Hollywoodské první signální k zajímavým projektům a režisérům. Tedy žádný comeback. Beru zpět.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Jů, to je bezva. Sice se děsím té druhé části, kdy se pod tíhou "velkého" dramatu rozpadá ta křehká atmosféra, ale beru to jako daň traileru. A mám pocit, že by to mohl být velký comeback Colina Farrella. :)

Reklama

Reklama