Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (509)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lépe jsem si vedl jako okultista. Alespoň jsem dával lidem naději. Falešnou, ale naději." Mám slabost pro týpky, kteří chtějí být za každou cenu nejchytřejší v místnosti. A právě skromnost je Mentalistova nejsilnější stránka. Vlastně není, je to celkem sympatickej chlubílek, kterej rád leze lidem do hlav a já jsem přes to jeho ego ze začátku špatně viděl, jak je agentka Lisbonová slabá a případy průměrný. Teď už to vím, takže jsem seriál přestal sledovat a chodím s ním po natáčení na jedno. Ještě nepoznal, že u našeho stolu není ten nejchytřejší. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Na položených obrysech tuctové krimi se pohybuje zhuleně rozevlátý mentalista Patrick Jane, jehož největší výhodou je absence nadřízených a sklony dívat se na případy jinýma očima, než kriminalističtí dělníci postupující podle příruček. Patrick vnáší do vyšetřování příslib něčeho sympaticky neokoukaného, ale vše kolem něj je natolik standartizovaně fádní, že celkový dojem žádný zázrak nepředstavuje. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z počátku jednoznačně velmi zábavný seriál s pohlednější a šarmantnější verzí dr. House bez titulu z medicíny, ale se schopnostmi šarlatánů:) Bohužel rychle se vytratila nit hlavního příběhu, který jako by zapadl mezi poličky na policejní stanici a jednou za čas si na něj někdo vzpomněl. Tahle nedůslednost na příběh seriál hodně sráží, protože bez toho jsou seriály jen epizodické okamžiky v životě nějakých postav. Zpět na původní směr, prosím... ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je jeden z najobľúbenejších kriminálnych seriálov. Seriál som začal pozerať kvôli obľúbenej Robin Tunney, ktorá je známa predovšetkým zo seriálu Prison Break. Na seriáli sa mi páči, že i keď sa jedná o kriminalistiku, je poňatý humorne a to vďaka hlavnej postave. Patrick Jane je skvelá postava a snáď to najlepšie z celého seriálu. Dodáva seriálu niečo, čo v iných kriminálkach nenájdete. Spôsob vyšetrovania. Výborne zahraná postava Simonom Bakerom. Chválim aj ostatných, menej známych hercov. Seriál získal cenu najlepšieho nováčika medzi seriálmi a získal si mnoho fanúšikov. 1. séria: 98% 2. séria: 95% Najobľúbenejšie postavy: Patrick Jane & Teresa Lisbon. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale otravnejšieho detektíva v TV seriáloch asi len ťažko nájsť. Napriek tomu, že jednotlivé epizódy sú po scenáristickej a námetovej stránke vcelku fajn (hoci nič nadpriemerné v porovnaní s inými seriálmi tohto žánru), tak celý dojem z tohto detektívneho seriálu mi absolútne znepríjemňuje prehnane asertívna postava premúdrelého detektíva Patricka s kopou prihlúplych argumentov a až otravne suverénnym správaním. Takže díky, radšej Monk :D ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Simon Baker (Patrick Jane) je australské národnosti, a proto musel v seriálu napodobovat americký přízvuk. Občas mu však nějaké slovíčko ujede, a to zejména ve slovech typu "our" nebo "hour". V seriálu však není jediný, jelikož stejný problém má i Owain Yeoman (Wayne Rigsby), který je původem Welšan. V jedné epizodě dokonce jeho postava mluvila irským přízvukem, což je pro něj paradoxně přirozenější. (Scelleton)
  • Na začátku epizody je ostrov nazván San Felix. Takový ostrov se však u kalifornského pobřeží nikde nenachází. Ve skutečnosti se jedná o ostrov Santa Cruz Island, nacházející se cca 40 km od Malibu. (kubstvi)

Reklama

Reklama