Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Bret Maverick a právě má být pověšen trojicí zlosynů. Vzpomíná na události minulého týdne, které jej přivedly až do oprátky. Chtěl se zúčastnit proslulého pokerového šampionátu Tří řek o obrovskou výhru půl milionu dolarů. Zápisné je však pětadvacet tisíc a do těch Maverickovi chybí ještě tři tisíce. Hodlal je získat v saloonu městečka Crystal River, kde se přidal ke hře mladého pistolníka Hardina, půvabné dobrodružky Annabelle a jejího společníka Angela. Ačkoli všichni podvádějí, jak nejlépe mohou, vyhraje Maverick, který zpočátku předstíral nezkušenost. I když je mu kde kdo dlužen, nedaří se Maverickovi získat potřebnou sumu. Připojí se tedy k Annabelle, která odjíždí dostavníkem ve společnosti elegantního šerifa Zanea Coopera. Maverick se rozhodne za tučnou provizi získat okradeným přistěhovalcům zpět jejich peníze a nakonec se nechá zajmout indiány jako rukojmí. Náčelník indiánů je jeho přítel a celé složité jednání bylo jen divadýlkem pro Annabelle, které se chce zalíbit. Po řadě dalších dobrodružství se nakonec všichni zúčastnění sejdou i s potřebnou částkou na palubě parníku Lauren Belle, kde se má konat velkolepé pokerové klání. Bitva o půl milionu dolarů začíná. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (537)

Satan 

všechny recenze uživatele

Skvělý pocit ze Smrtonosné zbrani tu je cítit a duo Donner - Gibson je vždy zárukou té nejlepší zábavy. Od začátku do konce je to vtipné, svižné, zábavné, ale i příběhově krásně zamotané (zvlášť posledních 15 minut jakoby se scénáristé předhánilo o to, kdo zamotá příběh ještě víc). Samozřejmě parádní výkon Gibsona a taky potěší momentka s Danny Gloverem. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když Mavericka vidím, líbí se mi víc a víc a to i přesto, že nemám ráda karetní filmy. Maverickovo věčné úsilí získat nějaké peníze, jeho věčné pošťuchování s mazanou Annabelle a hlavně úžasné scény s přítelem indiánem a vynikající závěr. Vždycky se výborně bavím. Mel Gibson je pro roli Mavericka stvořen a Jodie Foster je jako Annabelle okouzlující. Všichni ostatní podávají výborné herecké výkony, nemám tomuhle chytrému a zábavnému filmu co vytknout. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Aby byl film s takto řídkým dějem dívatelnější, musel by se hodně prostříhat. Situační humor je sice dobrá věc, ale patři do sitcomu. Než se film doklopýtá k závěrečné, velmi překvapivé pointě, která je tím nejzajímavějším, trvá to až neúnosně dlouho. Od spolupráce Gibson-Donner bych čekal víc, než nekonečně dlouhou historku z jakéhosi prestižního pokerového turnaje. 60% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zaplať kdokoli nejsem na Světě ještě nějak extra dlouhý čas. I tak má ale velkou váhu mé konstatování, že jsem za celou tu dobu neviděl lepší koktejl smíchaný ze zábavy a westernové akce. Mel Gibson a Jodie Foster tady jsou k sežrání, k dokonalosti naprosté chybí snad už jen účast Paula Newmana, který roli odřekl. Neodpustím si nezmínit jeden z humorných minidialogů, kterými je film prošpikován a které jsou jedním z největších lákadel ke shlédnutí. "Většinou, když se rozrušíte, zhluboka dýcháte." - "Ale jak to víte? Aha..." ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Sialena jazda z dielne RIcharda Donnera. Jedno blaznive dobrodruzstvo strieda druhe, cas leti a popritom mi ani nevadilo ze dej je riedky ako brigadnicka polievka. Na tento kusok proste nedam dopustit, pretoze sa pri nom desne bavim, uzivam si sialene dobrodruzstvo, herecke vykony a skvele prostredie. Naviac vo filme je najgenialnejsie cameo vsetkych cias - Danny GLover alias Murtaugh - to ma proste zrazilo do kolien :)). Ziadny iny film mi nepripomenie to, ako velmi mi na platnach chyba Mel Gibson. (10/10) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (26)

  • Camea zde mají také slavní country zpěváci: Carlene Carter (servírka na lodi), Hal Ketchum (bankovní lupič), Clint Black (hráč, kterého hodí za podvádění přes palubu), Waylon Jennings a Kathy Mattea (dvě ozbrojené osoby na lodi). (džanik)
  • Ve scéně, kdy Maverick (Mel Gibson) odjíždí ve skupině Indiánů nechat si uříznout ruce, je v pozadí vidět projíždějící auto. Přestože jde o malý objekt, podle rychlosti lze vozidlo identifikovat. (nOvYl)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

12.07.2009

Tohle si všechna média vychutnala. Stručně a jasně: Jodie Foster režíruje film Beaver, v němž si hlavní roli zahraje Mel Gibson. A protože v angličtině se slovo „bobr“ používá stejně dvojsmyslně jako… (více)

Reklama

Reklama