Reklama

Reklama

Neporazitelný: Vykoupení

  • Česko Neporazitelný 3: Vykoupení (více)
všechny plakáty
Trailer

Koloběh nelegálních vězeňských zápasů se roztáčí na plné obrátky! Nejlepší bojovníci z celého světa se scházejí ke konečnému souboji, který rozhodne o tom, kdo z nich získá svobodu. Uri Boyka, král ruských zápasníků, vstupuje do boje, aby se pomstil svému nepříteli… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (546)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám béčková pocta 80. létům se vším všudy! Scott Adkins opět kope o sto šest a Issac Florentine ještě víc jak o stupeň převyšuje druhý díl, na kterém se oba zřejmě teprve rozcvičovali. Dvojka mělá výborné bitky a dravou režii, bohužel také ale příliš jedhoduchý příběh a nepříliš sympatického hlavního hrdinu. Tady už se ale moc záporů najít nedá.Hlavním hrdinou se pro jistotu stává můj favorit Scott Adkins, který tady opět potvrzuje, že je asi nejlepší bijec současnosti. Teda ne, že by mu ostatní bojovníci v ringu nestačili, spíše naopak. Všichni zde předvádějí výborné (nejen) bojové výkony. Čímž logicky vyplívá, že samotné fighty od minule ještě přitvrdily a jsou opravdu fenomenální. Člověk si hned u první říká, že už to snad lepší být ani nemůže. Florentine se ale s každou novou bitkou posouvá na čím dál větší úroveň a závěrečný zápas je bezchybný, stejně jako veškerá choreografie. Tentokrát nijak nezaostal ani příběh, který už není tak jednoduchý jako posledně. Ano, pořád je to béčko. Ovšem béčko se zajímavými postavami a příběhem, který se snaží co nejvíce vyhýbat klišé, což po dvojce skvělá zpráva. Florentine dokázal, že tyhle filmy mu prostě jdou a stvořil tak nejlepší arenovku za poslední roku, kterou si ještě několikrát pustím a třeba tak časem ještě zvýším hodnocení. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins jako živý speciální efekt. Stačí, aby film měl jeho, schopného choreografa a režiséra, který dokáže ctít a využít jejich práci, a nic víc už k úspěchu nepotřebuje. Překvapivě ale právě filmografie Scotta Adkinse dokazuje, že najít tuto kombinaci bývá někdy zatraceně těžké, ale také že mnohdy své sehraje také scénář i part, který má Adkins hrát. Třetí Undisputed nemá ani natolik bazální scénář jako předchozí dva díly série a vznikl i za viditelně nižší rozpočet, ale nic z toho nevadí, protože vše vyvažuje upřednostnění arénového vyprávění a plné využité hlavní atrakce. Adkins tentokrát dostává prostor ukázat i své charisma, ale vedle toho zůstává vše ostatní podřízeno jeho fyzickým přednostem v kontaktní choreografii s dalšími atlety před kamerou. Co produkce šetří na výpravě a statistech, to naštěstí investuje do choreografie a přípravy soubojů. Díky Adkinsovi a dalším atletům si může dovolit dlouhé záběry, které berou dech nápaditou kombinací úderů a akrobacie, na které se nehrabe žádný ze současných blockbusterů. O to víc pak vynikne také Florentinův formální styl, který je oproti jiným DTV machrům překvapivě neokázalý a funkční. Zatímco Roel Reiné si vymyslí jeden dva gimmickové záběry, kde okázale blbne s kamerou, a Jesse V. Johnson si nikdy neodpustí ty bitky v protisvětle, Florentineho přednost spočívá v tom, že kamera v bitkách v jeho filmech je nenápadně pohyblivá. Jeho cílem není upozorňovat na to, že je všechno v dlouhých záběrech, ale aby v rámci nich kamera suplovala střihovou dynamiku svým pohybem. Kamera tak sleduje údery a kontakt, kopíruje pohyby a neustále se přesouvá do ideálních velikostí a úhlů záběrů, které dají maximálně vyniknout choreografii. A právě v "Undisputed III", kde scénář neodvádí zbytečně pozornost (jako v sérii "Ninja") dosáhlo kombo Adkins-Florentine absolutního vrcholu. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Veľmi jednoduché, ale účinné... opäť pokračovanie, predsa "neporaziteľný", človek by si bol povedal, že to už nemôže stáť za to, ale opak je pravdou. Otrepaný príbeh, ktorý našiel obmenu snáď v tom, že bol vysvetlený aj pre tých najmenších (do najmenších detailov)... frázy typu: "ťahali sme za nitky, aby sme sa tu dostali, koľko sme museli investovať"... omg + samozrejme krásny ruský prízvuk a "Gruzínska" príroda, ktorá ma značnú podobu naších lisnatých lesov... ALE tie súboje, hmm... dobré postavenie celkovej "choreografie", taktiež hlavní hrdinovia, síce nanajvýš trápni, ale funguje to... aj na mňa. 7/10 no a ten záver, neuveriteľné... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Perfektne natočený akčňák z prostredia nelegálnych zápasov. Jednotlivé krvavé zápasy sú realizované fantasticky. Ale to nie je jediné, čo na tomto filme zaujme. Príbehovo to tiež nie je zlé, žiadna nuda. Dej je možno trocha klišoidný ako vystrihnutý z 80. rokov, ale to nie je na škodu. Aspoň u mňa, videl som to už štyrikrát a stále ma film bavil. Niet nad to, keď sa starej klasike podarí ušiť dôstojný nový oblek. 85/100 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mluvení není moje silná stránka." Boyka je borec. Dokonce i já bych měl problém zmlátit ho. Viděl bych to spíš na remízu ... teda kdyby neměl ruce, nohy, hlavu a já bych se nepouštěl do žádnejch větších akcí. Stejně bych prohrál, protože Boyka je fakt borec. Přesto je naprosto nepochopitelný, jak jsem se u toho bavil. Příběh totiž napsal někdo, kdo těch ran do palice inkasoval fakt honě, ale ty souboje jsou natočený naprosto perfektně. A o to asi šlo víc, než ukázat chyby v gruzínským vězeňským systému. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Celkově se na plátně mihne 73 ženských postav, ale ani na jednu není záběr a ani jedna neřekne jediné slovo do kamery. (Kuny27)
  • Bojovú choreografiu mal na starosti Larnell Stovall. Zároveň bol aj režisérom druhého štábu. (m.a.t.o.)
  • Scott Adkins je v rámci série Neporaziteľný prvým hercom, ktorý si zopakoval svoju úlohu z predchádzajúcej časti. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama