Reklama

Reklama

Běžný den v kanceláři se promění v děsivý boj o přežití poté, co 80 zaměstnanců kolumbijské společnosti Belko v Bogotě zjistí, že jsou pěšáky ve smrtící hře. Zatímco jsou uvězněni v budově, hlas z interkomu vyděšeným pracovníkům oznámí, že musí být během třiceti minut dva z nich zavražděni. Poté následuje další ultimátum. Z přátel se stávají nepřátelé a vznikají nová spojenectví, neboť na konci zůstanou naživu jen ti nejsilnější. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (239)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Mám pro tenhle typ extrémně vykonstruovaných námětů slabost. Problém je, že je to jen americkokolumbijská variace na Battle Royale. Štvalo mě, že organizátoři vůbec nehráli fér (jak k té smrti přišli ti první čtyři? Proč říkali, že se může všechno, krom dvou věcí, aby si pak vymysleli, že se nesmí něco dalšího?) a neuvěřitelně mě vytáčel charakter Leandry, jednak proto, že je to iracionální pizda a také proto, že je to bohužel vlastně docela realistický charakter. Problém je, když mě tvůrci tlačí k tomu, že bych ji snad měl fandit. Postavy jsou v podstatě jednorozměrné, psychologická rovina jde jen hodně po povrchu a celé je to moc uspěchané. Možná by to bylo lepší jako seriál. Divák dostane přesně to, co se dozví z námětu a vlastně to ani není potřeba vidět a ví vše. Ale jako King of the Hill deathmatch s permanentní smrtí dobrý. Líbil se mi šéf. Přišel mi logický fakt, že aby se někdo dostal na pozici ředitele v podobném korporátu, musí jít přes "mrtvoly" i v tom reálném životě, takže to teoreticky člověk má v sobě, stačí jen přehodit výhybku. Předzávěr s kuličkami mě moc potěšil, samotný závěr s obrazovkami už moc ne. V tomto typu filmů je něco takového už stejně otravné jako happyendy Stevena Spielberga. Každopádně souhlas s Mr. Apache. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nic originálního nás nečeká. Belko experiment je solidní jednohubka, která kdyby zapracovala na větším smyslu vraždění, mohl z toho být zajímavý snímek. Na kdyby se bohužel nehraje. Hlavně udržet tajemno delší dobu, tohle bylo dost průhledné. I tak je snímek dobře natočen, takže doporučuji vypnout mozek a užít si nekonečné bouchání hlav .. 6/10 = 66% ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Pohodová vyvražďovačka, která se drží známých kolejí rádoby Battle Royale. Uzavřená skupina lidí, kteří nemají na výběr a musí se navzájem povraždit, jak jim káže tajemný hlas. Hlavní hrdina, kterému nikdo nevěří, že jde zřejmě o vládní experiment, nebo skupina záporáků, kteří své psychopatické podstaty plně rozvinuli až tehdy, kdy vůle přežít převládla nad všemi emocemi. Škoda, že se kasty dělily vyloženě na ty hodné a zlé a na jakékoliv další konflikty se už moc nedostávalo. Na druhou stranu jsem si ani jednou nemusel klást otázku, proč nezkusili to a nebo tamto, aby se jim případně podařilo uniknout - zkusili v dotyčné situaci prakticky vše, co dovolovalo vybavení a možnosti. A to se taky dostávám k tomu, že tím opravdu inovativním prvkem je kancelářské prostředí a mnohdy velká improvizace, koho a hlavně čím lze zabít. I tady mohla být větší tvořivost, ale to už by z toho byla komedie. No, a tou rozhodně snímek není - je krvavý, stísněný a neskutečně depresivní. Na film jsem se dlouho zdráhal podívat, ale jakmile jsem sám dostal pomyslnou kudlu do zad, konečně mě to příhodně naladilo a rozhodně nelituju. Film měl mnoho rezerv a mohl stejně tak mnoho udělat lépe a zajímavěji, ale v rámci subžánru zvlášť nezklamal a do poslední (a velice zdařilé) minuty zkrátka bavil. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Velice zábavná korporátní vyvražďovačka z pera Jamese Gunna (Guardians of the Galaxy, dříve Troma). Je fakt, že i přes krátkou stopáž pod 90 minut chvílemi trochu nudí, hlavní hrdina je neuvěřitelně nesympatický (oproti tomu vedlejší postavy jsou výborné - především maniakální Dr. Cox ze Scrubs) a vyvrcholení odfláknuté, ale na zabití jednoho večera ideální záležitost. Nutno vyzdvihnout parádní hudební podkres. Jelikož se film odehrává v Kolumbii, soundtrack tvoří známé hitovky přezpívané do španělštiny (např. California Dreamin'). A především je zde dosti nečekaně i árie z Rusalky! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ide zrejme o metaforu na kapitalistický kariérizmus, zjavný predovšetkým vo veľkých korporáciách, ale aj v spoločnosti všeobecne. Predsa nás ale viac zaujíma, ako sú tieto krvavé hody nakrútené a ako to odsýpa. No a tu sme sa nedočkali viac ako solídneho priemeru, číže asi málokto sa bude k filmu opakovane vracať. Pointa mohla všetko vytiahnuť do vyšších čísiel a vytvoriť ďalší z menších kultov, ale nepriniesla nič špeciálne, čo by sme ešte nevideli, respektíve čo by sme neočakávali. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba v čase 52:00, je děj doprovázen hudbou Antonína Dvořáka z „Rusalky“ – „Měsíčku na nebi hlubokém“. (kalysta)
  • Spolu s filmem vyšla i hra ve virtuální realitě „Belko VR: An Escape Room Experiment“. (Osiris_o.O)
  • Na začátku filmu, kdy lidé už pomalu přichází ráno do práce a Wendell (John C. McGinley) si dopisuje s Lendrou (Adria Arjona) po chatu, je na monitoru čas 05:10 p.m., tedy pět hodin odpoledne. To ale není doba, která se děje ve filmu. A ještě k tomu Lendra nemá počítač připojený k síti. (Leopard105)

Reklama

Reklama