Reklama

Reklama

James Brennan (Jesse Eisenberg), který právě absolvoval vysokou školu, se těší se na vytoužené prázdniny. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou, a tak Jamesovi nezbývá než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku. Stokrát omleté disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi - nic horšího snad už Jamese potkat nemohlo. I tady však návštěvníci prožívají skryté příběhy, díky nimž je tohle zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewartová), může se i z pekla stát nebe na zemi. Vtipná americká komedie od tvůrců filmu Superbad, v čele s režisérem Gregem Mottolou, je plná sympatických postav a hudby osmdesátých let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (384)

POMO 

všechny recenze uživatele

Teen zážitky z jedného leta na americkom vidieku: noví kamoši a prvá láska. Príjemná vzťahovka, ktorá neponúka smiech ani slzy, ale sa aspoň snaží byť maximálne prirodzená, civilná a „zo života“. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Stanu se menším a ještě menším a ... pak někoho svou laskavou nenápadností a citem pro akcenty, které si prožil jeden každý z nás, pohladím. Zábavný park je o větších dětech, co se ke starostem dovedou už docela dospěle postavit a na programu dne neni jen, že holky a kluci to chtěj taky .... Stejně neagresivní jako příběh je i obsazení, Kristen hraje pořád stejnou holku, ale je v tom jak ryba ve vodě, to se musí nechat. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Líbil se mě ten hlavní kluk. Chudák nějaká samička to s ním vždykcy rozehrávala a když šla situace do finále, tak si necrvnk, protože samička cukla. Tím si musel projít asi každej kluk. Někdy mě to přijde jako kdyby holky pořádali olympijské hry v odmítání kluků, protože jinak si neumím vysvětlit, kde vůbec holky vezmou tu drzost mě nechtít ! Pak ať se holky nediví, že se o nich tvrdí že mají divný myšlení, když si dovolí mě odmítnout. Vůbec celej film na mě působil, že věděl o čem je život.. Civilní, zábavný a citově upřimný příběh. Opravdu velmi příjemné překvapení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Doprdele práce, ten Jesse Eisenberg je tak nepříjemnej herec až to není hezký. Z relativně dobré komedie udělá neskutečně nudný divadlo bez všeho, co by správná komedie měla obsahovat. A vy mu to tady ještě žerete, tyjo. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $16,044,025Tržby Celosvetovo $17,164,377Tržby za predaj DVD v USA $9,066,192 //počet predaných kusov 481,910 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Greg Mottola .. Upřímná nuda. Zatímco Superbad stálo na realistickém základu - pubertálního dobrodružství několika mladistvých loserů - zde jsem příběhu a postavě, kterou táhne Jesse Eisenberg, vůbec nevěřil. Mottola ho ustavičně staví do situací a nutí vést rozhovory, kterým vůbec nevěřím. Navíc, osekal prakticky veškerý humor a vysadil jakékoliv svižnější tempo režie a celé je to hrozně ohrané. Jako ty písničky - přesto body bere především za použité 80's hity, které mají na starost nostalgickou atmosféru. ___ Kdyby momentálně hvězdička Kristen Stewart tak nestoupala na oblibě, měl by snímek samotný místních hvězdiček o mnoho méně, honiči. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Exactly my cup of tea. Without any doubts. "Get out of my doorway, motherfucker! Give me a reason! Just give me a fucking reason! You don't know what I'm capable of!" Jedna hlaska za druhou, uzasna hudba, uzasna atmosfera, charizmaticki herci a krasny pribeh takmer lasky :) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čím dřív vám dojde, že Mottola netočí další Superbad, tím líp. Jesse Eisenberg tu vážně není proto, že neměl Michael Cera čas, a Kristen Stewart nemá zaskakovat jako tmavovlasá sexbomba od vedle. Adventureland se nesnaží být uvolněnou letní řachandou, ale jde spíš o příběh jednoho sympaťáka, který třikrát měří a jednou řeže, a nehodlá se chovat jako ostatní jen proto, aby zapadl. Trvalo mi asi půl filmu na tuhle hru přistoupit, ale jakmile mi tahle zásadní věc došla, musel jsem Mottolu obdivovat za to, jak skvěle si s touhle kapku netypickou romancí poradil. 7/10 P.S. Bill Hader je tu zase geniální. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

The Velvet Underground ...Amadeus, Amadeus... The Cure ...Amadeus, Amadeus... The Rolling Stones ...Amadeus, Amadeus... Lou Reed ...Amadeus, Amadeus... Judas Priest ...Amadeus, Amadeus... Whitesnake ...Amadeus, Amadeus... Amadeus, Amadeus... Amadeus, Amadeus... Aneb kterak si vypěstovat solidní averzi na Falca. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Yo La Tengo: 1. "Satellite of Love" - Lou Reed ,2. "Modern Love" - David Bowie ,3. "I'm in Love with a Girl" - Big Star ,4. "Just Like Heaven" - The Cure ,5. "Rock Me Amadeus" - Falco ,6. "Don't Change" - INXS ,7. "Your Love" - The Outfield ,8. "Don't Dream It's Over" - Crowded House ,9. "Looking for a Kiss" - New York Dolls ,10. "Don't Want to Know if You Are Lonely" - Hüsker Dü ,11. "Unsatisfied" - The Replacements ,12. "Pale Blue Eyes" - The Velvet Underground ,13. "Farewell Adventureland" - Yo La Tengo ,14. "Adventureland Theme Song" - Brian Kenney , ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mottola nijak netlaci na pilu a film nechava jen tak volne plynout, kdyz se povede nejakej forek budiz, kdyz nejaka fajn romanticka scenka, taky dobre, cely to ale jen tak pohodove odsejpa a neni to zadna super sprosta dobytkarska pubertacka komedie. Obcas se sice neudrzi a dojde na zvratky, fuckovani a podobne, ale jen vyjimecne. Navic se dej odehrava v zabavnim parku, takze o zajimavy situace neni nouze. No a ke vsemu tu jsou az na par vyjimek prakticky neznamy, ale prirozeny a sympaticky herci v cele s Eisenbergem. Bohuzel tahle pohodova, slusne odsejpajici a vtipna podivana se nekdy pul hodiny pred koncem totalne zasekne a posledni pulhodinu uz to je jen predvidatelnej, nudnej opruz, takze to pak zkazi vyslednej dojem z celyho filmu, ale nastesti ne tak zasadne, abych nedal 4*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně sympatický a relativně decentní (od režiséra SUPERBAD) skok do osmdesátek, který docela pasoval na projekci ke konci léta. Je fakt, že se to táhne, 102 min mi přišlo cca. jak 150, ale nijak extra to nevadilo. Oblíbil jsem si většinu postav, bavil mě perfektní soundtrack a 90% všech triček z ADVENTURELAND chci mít v šatníku. Dal by se z togo udělat celkem dobrý seriál. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Člověk se nemůže vyhýbat všem lidem, kteří něco podělalii" To je asi největší životní moudro, kterého se mi dostalo ve snímku o intelektuálech brigádničících přes léto u kolotočů, protože kupodivu vůbec nic praktického neumí. Děj mě neměl čím překvapit, letní lásky jsou pro mne spíše matnou vzpomínkou, zívání jsem nedokázal taktně potlačit a Falca si, přes veškeré scénáristovo snažení, znechutit nenechám. Jedině Em mě dokázala donutit dokoukat to do konce, ale to prostě sympatické holky zvládají bez problémů. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že jsem naletěla názvu: Zábavný...park. No příliš zábavné mi to nepřišlo, na druhou stranu to ale bylo koukatelné a jako obraz ze života vydělávajících si studentů prožívajících první lásky vydařené, civilní. Ale nijak zvlášť. // Opravdu se Kristen Stewart už neumí jinak zatvářit? ()

Reklama

Reklama