Reklama

Reklama

Přichází Satan!

  • Velká Británie The Omen (více)
Trailer

Obsahy(1)

Narodil se v šest hodin, šestého dne šestého měsíce... Britsko-americký film Přichází Satan! režiséra Richarda Donnera patří ke komerčně nejúspěšnějším hororům s okultistickou tematikou, které prožívaly svůj rozmach ve Spojených státech 70. let. Působeni Satana je v Donnerově filmu dáno do souvislosti s politikou: americkému diplomatovi Robertu Thornovi je za podivných okolností podstrčen k adopci chlapec Damien, ve skutečnosti vtělení Antikrista. Po řadě záhadných nehod, jejichž oběťmi jsou lidé odhalující pravou tvář dítěte, vyhledá Thorn v zoufalství kněze, který mu vyjeví, co musí udělat. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Dvojirakri

Dvojirakri (hodnocení, recenze)

Nechápu jak se mohla stát chyba v překladu hned u první věty filmu a v tak zásadní věci jako je datum, takže je nám oznámeno že je právě 6.říjen, i když později v ději je řeč o 6.červnu. Stupidní kaňka! 

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

Esdeath

VIz Dabingforum:

Dalimil Klapka - Patrick Troughton (otec Brennan), Martin Benson (otec Spiletto), Roy Boyd (reportér), Alf Joint (detektiv), Burnell Tucker (agent z tajné služby), Robert MacLeod (Horton)

Miroslav Saic - Leo McKern (Carl Bugenhagen), Anthony Nicholls (Dr. Becker), Ronald Leigh-Hunt (pan na rugbystickém utkání), Guglielmo Spoletini (italský taxikář), Bruce Boa (Thornův první pobočník), Tommy Duggan (kněz na pohřbu), Patrick McAlinney (fotograf)

na příspěvěk reagoval L_O_U_S

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

pkno

Podle toho co se u tebe skrývá pod pojmem strašidelné, ale obecně vzato ano, je to strašidelné. Svým způsobem...

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

Asi třikrát jsem si musel přehrát scénu, kde prcek narazí do stoličky. To jeho rozmáchnutí rukama a následný pohled na letící *SPOILER* je přirozený jako prase. Buď to ďábelsky dobře zahrál nebo to na něj vážně narafičili a čekali na reakci. V zajímavostech je kopa podrobností ale k téhle scéně jen vyjádření o rybičkách, kdyby měl někdo další info...))

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

10doktor10

Asi proto, že měl třeba zastavit a nějak se nahlásit, nebo já neim, ale uznávám že i pro mě je to jeden z takových sporných momentů. V remaku to bylo podané lépe, tam to pronásledování bylo určitě líp opodstatněné...

10doktor10

10doktor10 (hodnocení, recenze)

Film perfektní, mrazivá a napínavá atmosféra, jediné co jsem nepochopil je, proč byl velvyslanec hned od svého domu stíhán policií?

na příspěvěk reagoval Jakkob

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Ygan

Ten konec byl zcela v duchu myšlenky, která se vine celým filmem. Myšlenka vychází z biblického proroctví, které je zde interpretováno tak, že Antikrist vzejde z politických kruhů. Damien se dostává z jedné politické rodiny (která ovšem díky smrti její hlavy už v tu chvíli samozřejmě neexistuje) do další, ještě vlivnější politické rodiny.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

woody

Já jsem měl to štěstí, že jsem Omen viděl poprvé v kině při jeho tuzemské premiéře někdy v roce 1991 nebo 1992. Šel jsem na to jako na horrorovou legendu, a film v mýh očích plně dostál své pověsti. Tehdy jsem to asi chápal zhruba tak jako ty, s tou hyenou. Nedávno jsem Omen viděl znovu po dlouhé době, a myslím, že ta kostra tam byla podstrčená. Přesné okolnosti, za jakých Damien přišel na svět, jsou ve filmu nevyjasněné - neví se, co se stalo se skutečnou matkou, do rakve místo ní dali kostru psa nebo nějaké psovitité šelmy.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Aneb i po toliká letech od mé poslední projekce je to stále skvělý a atmosférický filmový počin, při kterém mi nejednou běhal mráz po zádech. Zcela zaslouženě jeden z nejlepších "satanských" horrorů, hlavně díky výborné hudbě Jerryhho Goldsmitha. Mé dřívější hodnocení, totiž věru krásných 5* tudíž netřeba měnit...

Jinak je to sice už dýl, ale na jaře tohoto roku vyšla hra s celkem výstižným názvem Lucius, která zcela určitě nezapře silnou inspiraci právě v The Omen...

Palisander

Palisander (hodnocení, recenze)

Pre mňa priemerné. Všetci zomreli, tak ako bol predurčené, takže žiadne prekvapenie.
Scéna na cintoríne: Desať psov nedokáže roztrhať dvoch neozbrojených chlapov? Psi sa vedia dostať na cintorín, ale nevedia sa dostať k autu?
Finále: Thorn prichádza domov, ale ani si nezasvieti. OK,  možno chcel zostať nepozorovaný, ale zmysel to malo, len kým začal štekať pes. Opatrovateľka útočí na Thorna zo zálohy, od chrbta, zastihne ho nepripraveného, ale vrhne sa naňho holými rukami? A potom znova v kuchyni to isté. A zomrie po zásahu vidličkou do kľúčnej kosti :-).
Najlepšia postava: fotograf.

woody

woody (hodnocení, recenze)

Ygan: Zvířecí kostra je Damienova matka - porodila ho hyena nebo už nevím jak je to v Bibli... No a ta kostra vedle patřila jeho skutečnému synovi, kterého po narození zabili, nezemřelo tedy přirozeně jak mu tvrdili a podstrčili mu Damiena... A jestli chceš vědět jak to bylo s Damienem dál, tak se podívej na zbylé díly Damien: omen II a Poslední střetnutí...

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Ygan

Ygan (hodnocení, recenze)

SPOILERY: Teď jsem to dokoukal, režijně mi to přišlo docela průměrné a scénáristicky jen lehce nadprůměrné, takže mě to moc nechytlo a tím pádem jsem možná něco nepochytil. Byla tam nějak vysvětlena ta zvířecí kostra v hrobu a zavraždění jeho biologického dítěte? A ten konec byl nějaký šokující nebo prostě jen kluk přešel do další rodiny a dál bude konat zlo? Díky

Elgard

Elgard (hodnocení, recenze)

Pro mě nejlepší horor všech dob, těžko překonat tuhle nádherně mrazivou atmosféru...

spivo

spivo (hodnocení, recenze)

Jako horor mi to vůbec nepřišlo a děj je taky o ničem. Tento film mě velice zklamal. Před 30lety by byl možná dobrej,ale tedˇ je to podprůměr!!!

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Injo: Nemlž :)) To první je pravda, ale neujímá se ho prezident, ale bratr postavy, kterou hrál Gregory Peck, zámožný podnikatel.

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

Senfi: Peck je na konci zastřelen policií při pokusu o zabití Damiena. Toho se pak ujímá prezident USA...

Senfi

Senfi (hodnocení, recenze)

Mohl by jste mi někdo prosím napsat jak film dopadl? Poslední půl hodinu jsem neviděla, usnula jsem jako špalek. Předem moc děkuju

Flego

Flego (hodnocení, recenze)

Niekedy ma dokážu naštvať distribučné názvy. Keď vidím napísaný tento distribučný skvost, je mi zle. Tuším je to ešte pozostatok porevolučnej eufórie, keď spoločnosti potrebovali vymýšľať atraktívne názvy filmov pre menej filmovo zdatnú časť obyvateľstva, aby ich nahnali do kín.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)


jakkal: není zač.
je to možná i důvod, proč tento díl Prima chytře přeskočila...

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)


jakkal: protože název Omen III je až druhotný. Hledej pod názvem Final Conflict - teď si nevzpomínám, jak přesně to je v češtině...

jakkal

jakkal (hodnocení, recenze)

nevie mi niekto poradiť prečo nemôžem nikde na CSFD nájsť Omen III ???

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

mm: Já remake neviděl, jen jsem se o tak dozvěděl dost o téhle verzi :)

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Dudek, spravna volba... Len smola, ze remake ti nutne pokazi dojem, ktory by si z filmu mohol mat, keby si ho videl ako prvy... Ja som posledny kto by bol za akekolvek zakazy, ale v kinematografii by sa nejaka ta cenzura uz skutocne zisla!!!

 (hodnocení, recenze)

tak abych rek tak tenhle film mne moc nezaujal

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Já o něm tak nějak věděl, ale po remake jsem po něm přímo zatoužil.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Maftík: U mě existence remaku sehnání urychlila, tenhle snímek jsem chtěl vidět už ale minimálně 2 roky...

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Včera jsem si to zapnul, ale moc dlouho jsem to nevydržel, už při předávání Damiena bylo po všem. Docela jsem se bál, že mě bude chtít Satan zabít stejně jako několik tvůrců :)

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Tenhle film si obzvláště díky Jerrymu seženu co nejdřívě. Jen jsem chtěl upozornit, že rozhodně mě mrzí radyův blábol o brakovosti žánru horor, ovšem, i když tento výrok absolutně nechápu, spor tu ovšemže není na místě :/

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Von Trier vyvolává Ďábla

Von Trier vyvolává Ďábla

19.04.2008

Lars von Trier a horor? Kdo viděl jeho seriál Království, ten ví, že na tom vztahu není nic nového ani neobvyklého. Tentokrát do toho ale dánský svéráz praští v celovečerní formě. Už letos v létě se… (více)

Reklama

Reklama