Reklama

Reklama

Kuky se vrací, film scénáristy a režiséra Jana Svěráka, je dobrodružný i poetický rodinný příběh, v němž ovšem hlavní role přebírají hrdinové ze světa dětské představivosti. Šestiletý Ondra trpí astmatem, a tak ze “zdravotních důvodů“ musí pryč i jeho oblíbená hračka - růžový medvídek Kuky. Když maminka vyhodí Kukyho do popelnice, začne pracovat Ondrova fantazie, v níž prožívá medvídkovy příběhy v neznámém přírodním světě. Je to ale opravdu jen sen malého kluka a nebo se Kuky skutečně vydal za největším dobrodružstvím svého plyšového života? Kuky se vrací představuje v kontextu současné domácí kinematografie skutečně jedinečný snímek, a to nejen pro své zaměření na rodinné publikum spojující dětského i dospělého diváka, ale i pro netradiční a moderní kombinaci hraného a animovaného příběhu, plného akčních scén a vtipných dialogů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (876)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka, která mě překvapila a zarmoutila "principem vyprávěním malým Ondrou", ale jinak v ní nenajdu nic špatného. Kukyho roadmovie v podobě procházky současným lesem je opravdu úžasný nápad a jeho ztvárnění je bezchybné včetně decentně humorných scén (list, vážky, sníh). Musím však podotknout, že talent Jakuba Dvorského (šéf Amanita Design, tvůrci her např. Samorost a Machinarium) je na filmu hodně cítit a já osobně se na jeho práci dokážu dívat hodiny a hodiny. Podmanivá a pohádkovou atmosféru dotvářející hudba Michala Novinskiho také stojí za zmínění, v Česku se rodí zajímavé osobnosti. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tento film mě bavil svou fantazií a nekomerčním zpracováním. Líbila se mi hudba a děj celkově. Akorát si myslím, že je to film pro větší děti, pro ty menší to bude trochu složitější a taky ten konec kdy umře Kaiser v roli bezdomovce není pro dětské očičko. Nakonec se pan Svěrák nechal stejně slyšet, že film pro děti původně natočen vůbec nebyl. Určitě doporučuji, protože filmy z dílny obou Svěráků stojí vždy za shlédnutí. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Představte si, že jste malí… a máte s filmem vyhráno. Líbí se mi, že Jan Svěrák zdědil po otci podobný tón humoru, který elegantně dobarvuje vlastními nápady. Třeba takové vtipné vyjádření pohledu malého dítěte na sex se málokdy vidí. Pozornější a odrostlejší zase ocení nevtíravé poznámky na téma totality, geniální automobilovou honičku a kopec hlášek. K tomu všemu výtečná technická stránka a geniální hlasové obsazení (Jirka Macháček kraluje!) s jedním velkým ALE. Zdeněk Svěrák svůj text čte, prostě odříkává. Jeho hlas nezmění tóninu ani jednou a… strašlivě to vadí. Natolik, že nejsem ochoten pátou hvězdičku přihodit, i když za vše ostatní by si ji film bezesporu zasloužil. I za tu roztomilost, neboť přesně takový být má. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Překrásné oživení loutek v nádherném lesním prostředí. Jan Svěrák vdechl Kapitánovi opravdu život, dialogy mají výchovný charakter, nechybí však ani spousta vtipných hlášek ("když vidíme dva tvory stejného druhu, nemluvíme na ně..."). Další výhodou je, že Kuky zasáhne všechny generace. Jsem moc ráda, že jsem šla do kina a přispěla zase torchu na český film. Tohle má totiž opravdu úroveň. Akorát stále nevím, zda mám žádat autorská práva na předlohu Kukyho...můj slon (medvídek placička) Bimbo jako by mu z oka vypadl. I s tou barvou. I když on je trochu fialovější :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je docela dost těžký napsat ke Kukymu něco kritického, protože si připadám jak při zabíjení neviňátka, ale bohužel musí to bejt a radši si to odbudu hned na začátku. Tak tedy co nmě vadilo ? Ty dětský sny - fantazie, kdy Kuky dobrodružněl v lese, to tam podle mě vůbec nemělo bejt, posouvalo to ten film úplně jinam, do jiný atmosféry a k jiným pocitům. Uf a mám to za sebou, teď už jen chvála. Veškerý Kukyho lesní dobrodružství bylo nádherný, tak uvolněný, zábavný, zkrátka šla z toho velká pozitivní energie. Scénaristicky je to vymazlenost nejvyšší. Nevěřil jsem, že by se mě něco takovýho mohlo líbit, ale opak je pravdou film jsem dokončoval za absolutní vnitřní pohody, kterou jsem během Kuykoho postupně nabíral. Možná tenhle made in Svěrák film není úplně dokonalej, ale kdybych tomu dal jen tři hvězdy, tak by se mnou moje srdce asi hodně dlouho nemluvilo. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (29)

  • Záběry loutek byly natáčeny pro 50 snímku za vteřinu, tedy dvakrát vyšší rychlost než standardní záběry. (hippyman)
  • Režisér zpočátku počítal pouze s úzkým šestičlenným štábem věrných spolupracovníků, ve finále se na natáčení podílel tým šedesáti lidí. (POMO)
  • Režisérova matka Božena Svěráková mu opravovala pravopisné chyby ve scénáři. (hippyman)

Reklama

Reklama