Reklama

Reklama

Kuky se vrací, film scénáristy a režiséra Jana Svěráka, je dobrodružný i poetický rodinný příběh, v němž ovšem hlavní role přebírají hrdinové ze světa dětské představivosti. Šestiletý Ondra trpí astmatem, a tak ze “zdravotních důvodů“ musí pryč i jeho oblíbená hračka - růžový medvídek Kuky. Když maminka vyhodí Kukyho do popelnice, začne pracovat Ondrova fantazie, v níž prožívá medvídkovy příběhy v neznámém přírodním světě. Je to ale opravdu jen sen malého kluka a nebo se Kuky skutečně vydal za největším dobrodružstvím svého plyšového života? Kuky se vrací představuje v kontextu současné domácí kinematografie skutečně jedinečný snímek, a to nejen pro své zaměření na rodinné publikum spojující dětského i dospělého diváka, ale i pro netradiční a moderní kombinaci hraného a animovaného příběhu, plného akčních scén a vtipných dialogů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (877)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi hezké, postavičky neuvěřitelně povedené, Kuky je tak okouzlující, jako méďa Mr. Beana a neherectví malého Svěráka mi vůbec nevadilo. Jediné, co mi trochu vadilo, byl ten motiv s bezdomovcem, přišel mi tak nějak umělý a neseděl tam. Jinak to mně osobně přišlo pro malé děti poněkud těžké, ale několik jich v kině sedělo (byli jsme na večerním představení) a ani nemukaly. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Všechno se mi líbilo, jen mi to nakonec přišlo trochu odfláknuté. Jak to říct, při té práci, co s tím všichni měli, a která se všem hodně povedla, si třeba mohli dát trochu víc záležet na pohybu Kukyho, který byl tak nějak pitomě toporný. To mě trochu zamrzelo, ale jinak jde o milý filmík, takové hravé rozptýlení ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konecne dokopal ke skouknuti a jelikoz se jedna o film od Sveraka, cekal jsem hodne. A ackoliv to zase takova pecka nebyla, jsem spokojenej. Celej pribeh se snazi bejt hodne hravej a je to jako vymysly malyho kluka a to se bohuzel moc nedari. Na druhou stranu to ale funguje jako skoro nepretrzita honicka, kde neni nouze o "akci", takze nuda rozhodne nehrozi. Navic je tu spousta naprosto uzasnejch postavicek, jedna vetsi zrudicka nez druha, tady si vytvarnik fakt vyhral. Animace neni uplne bezchybna, ale rozohodne obstojna. Ale je tu jedno zasadni minus a to jsou daberi. Slusnej je tak maximalne Ctvrtnicek, ty ostatni jak kdyby nevedeli, co dabujou a proste cetli text, sice se sesla spousta skvelejch hercu, ale vetsina proste zni jak kdybych hral Horky leto nebo Poldu a takle si fakt profi filmovej dabing nepredstavuju. Trochu to aspon vyvazuje fakt, ze jsou hlasy docela prijemny, takze, i kdyz jim dabovani moc nejde, da se to dobre poslouchat. Az teda na malyho Sveraka, to je docela otravny hovadko a premejslel jsem, jesli neni zaostalej. Ale i tak slusny 4*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Docela mě mrzí, že se většina lidí rozplývá nad Kukyho originalitou, hravostí a nádhernou dětskostí, a přitom nemají ani ponětí o Bartově o rok starším filmu Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny. Ten přitom má všechno, co má i Kuky, ale zdá se mi mnohem originálnější. No ale zpátky k růžov... Pardon... Červenému plyšákovi a jeho lesní štrapáci. Je to moc hezký film, ano. Originální, s půvabnými loutkami, pěknou kamerou, hudbou a dobře vybranými dabéry (jen Macháček s Liškou trochu rozčilovali). I tak jsem mu ovšem dal tři hvězdy, protože se mi zdál příliš dlouhý, v závěru - ačkoliv "akčním" - bez napětí, a skoro nudný. Celkově to tedy dobré bylo, ale nijak zvlášť nelituji, že jsem medvěda nezastihl v kině. Doma a na DVD mu to slušelo tak akorát. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mňa Kuky celkom potešil. Hlavne svojou originalitou a snahou, aby nezapadol medzi stovky rozprávok, ktoré sme videli. Prevažne bábkový a čiastočne hraný príbeh funguje veľmi dobre a najlepšie vyznejú scény z lesa, kde sa v niekoľkých scénach objavia i živé zvieratá. Kľudné a pomalé tempo rozprávania je na jednej strane chvíľu zaujímavé, ale hlavne detský divák, by to určite chcel počuť občas vygradovať, pretože pomalý a smutný tón v hlasoch znel často dlhšie než je potrebné. V dialógoch mi chýbalo viac humoru, ale bavil som sa i tak a občas by nezaškodilo zmeniť tón hlasu. Hlavne Svěrákov hlas je dosť monotónny. Naopak musím pochváliť veľmi originálne a nápadité "automobilové" naháňačky, ktorým nechýba adrenalín. Pre deti je určite v mnohom poučná a možno zistia, že nová rozprávka nemusí byť iba "počítačová". 80%. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (29)

  • Na grafickém vymazávání drátků od loutek pracovalo 100 lidí. (Milan25)
  • Film obsahuje třikrát více trikových záběrů než zatím nejnáročnější snímek Jana Svěráka Tmavomodrý svět (2001). Počítačové triky měly být původně použity výhradně k vymazání drátků, kterými byly loutky voděny. Filmaři je také využili na spojování záběrů, aby v jedné scéně mohlo hrát třeba i třicet loutek najednou. (POMO)
  • Slavný "Wilhelm scream" ve filmu zazní celkem třikrát. Poprvé, když z tachometru auta spadne brouk, podruhé, když se Hergotovo auto srazí s motorkou houbiček, a potřetí, když jeden z Anuškových "Pytlíků" sestřelí hořící šiškou motýla. (Ištván87)

Reklama

Reklama