Reklama

Reklama

Lisa Auclertová (Diane Krugerová) pracuje ako novinárka, jej manžel Julien (Vincent Lindon) je profesor literatúry. Spolu so svojím šesťročným synom Oscarom (Lancelot Roch) vedú pokojný a harmonický rodinný život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď im do bytu vtrhne polícia a Lisu zatkne. Novinárku obžalujú z vraždy jej nadriadenej a odsúdia na niekoľkoročný trest. Hoci Lisa neustále opakuje, že je nevinná, dôkazy svedčia proti nej – odtlačky prstov na vražednej zbrani, krv obete na jej kabáte a ostrá hádka s obeťou tesne pred jej smrťou. Julien je však skalopevne presvedčený o nevine svojej manželky a nemieni sa vzdať. Rozhodne sa, že podnikne mimoriadne riskantnú akciu, len aby Lisu očistil a oslobodil. (TV JOJ)

(více)

Recenze (208)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Když jsem v své době viděl Haggisovi "Tři dny ke svobodě" byl jsem překvapen, jak se z tak omílané zápletky jako vysvobodit svou milovanou z vězení dá natočit výborná a napínavá podívaná. Netušil jsem však, že byla inspirace čerpána z tohoto méně známého - a více komornějšího - francouzského snímku. Přesto mi však americká verze sedí více a i přes o půl hodiny delší stopáž mi přišel snímek daleko svižnější a poutavější. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dal bych pět, ale na to mi vadil výběr hlavní herečky, která mohla být méně atraktivní, aby se posílila uvěřitelnost celého jinak skvěle natočeného příběhu. --- Francouzské filmy zdá se se vracejí ke komorním příběhům, kde pouze z nutnosti ducha doby přidají sem tam nějakou akci. Podobně jako u nedávno recenzovaného filmu Špion(i) nehraje roli ani tak příběh samotný, jako jeho pomalé vyprávění s důrazem na detaily - detaily v obraze, vykreslení každodenního prostředí hrdinů, odkud plyne i určitá uvěřitelnost snímků. Žena je obviněna z vraždy, ale shodou okolností se nepodaří najít svědkyni a všechny důkazy jsou proti ní. Manžel věří, že jeho žena nic nespáchala, a když se nedomůže práva legální cestou, pustí se do přípravy manželčina únosu. Ten tvoří celou závěrečnou část filmu (skoro jeho třetinu), a právě vzhledem k oné dokonalé propracovanosti z úvodních dvou třetin funguje skvěle a napětí by se dalo krájet. Možná mi trochu vadil výběr herců, obviněná žena mohla být méně atraktivní, aby se dostálo oné důvěryhodnosti, ale jinak jde o filmařsky sice významem malé, ale zpracováním nadprůměrné dílko. Škoda jen mizerného DVD provedení - protipirát a tři trailery na úvod, tři jiné na jiné filmy v hlavním menu, a to je vše. Originální zvuk pouhé stereo. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Oproti podařenému remaku s Russellem Crowem se jedná o slabý čajíček bez chuti a zápachu, jehož účinek ještě snižuje minimální prostor pro hraní Diany Kruger. Údajně thriller ostrý jako břitva bohužel zaostává v silné konkurenci moderních strojků na holení. Francouzské pojetí spíš klade důraz na dramatičnost gest než na pořádnou akci, což taky není nejlepší cesta. Podstatné detaily obsažené v remaku bohužel chybí a naopak přebývá, co nejde úplně přesně definovat, ale souvisí tak trochu s rutinou, nudou a zklamáním. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 10.03.2012 - Nedokážem sa odosobniť od sci-fi námetu tohto filmu. :-) Na Slovensku by totiž zúfalému profesorovi stačila dobrá známosť na prokuratúre, prípadne by peniaze mohol investovať do služieb niektorého z našich "slovútnych" fiškáľov alebo už priamo sudcov, a Dianka by - trebárs kvôli nejakej tej procesnej chybe - do večera bola doma "co by dup". (12.3.2012) ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Za celou dobu sledování se mnou nic nepohnulo, karty se na stůl vyložily zbytečně příliš rychle a tím pádem se tvůrci ochudili o větší možnost pro vytvoření napětí, ale nevím jestli by to k něčemu bylo, protože stejně film nenabídl spád a ani nijak oslnivě se nepředvedl v plánování a provedení únosu nebo komplikacích...Naopak Vincent Lindon dodával svou zarputilou postavou potřebné oživení... Radši bych doporučil mladší remake Tři dny ke svobodě. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Vězeňské scény se natáčely na třech místech: Exteriéry představuje vězení Meaux, které je vzdálené 40 km východně od Paříže; vstupní chodba je součástí Národní francouzské knihovny v Paříži a ostatní interiéry (cela, návštěvní místnost) vznikly ve studiu. (HappySmile)
  • 150 dětí se zúčastnilo konkurzu na roli malého Oscara. Režisér Fred Cavayé chtěl původně pětiletého chlapce, ale zjistil, že tak bude nemožné film natočit, protože takto staré dítě by mohlo legálně pracovat jen 2 hodiny denně. A tak byl vybrán šestiletý stydlivý chlapec Lancelot Roch, a to díky své podobě s Diane Kruger. (HappySmile)
  • Skladatel Klaus Badelt se k projektu připojil až v pozdějším stádiu. Prohlédl si film spolu s režisérem, aby zjistili, kde je potřeba vložit hudbu. Badelt shledal, že film funguje dost dobře i bez hudby, Cavayé však usoudil, že Badeltova práce, která byla nahrána v londýnských studiích Abbey Road, zvyšuje intenzitu a emoce ve scénách a dává jim novou hloubku. (HappySmile)

Související novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (více)

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

01.08.2009

Proč? Protože je to zároveň jeho manželka. Samozřejmě je řeč o jeho nové roli. Crowe ještě ani neodložil luk, se kterým pobíhal po Sherwoodském hvozdu, ale už má jasno o svém dalším filmu. Bude jím… (více)

Reklama

Reklama