Reklama

Reklama

Lisa Auclertová (Diane Krugerová) pracuje ako novinárka, jej manžel Julien (Vincent Lindon) je profesor literatúry. Spolu so svojím šesťročným synom Oscarom (Lancelot Roch) vedú pokojný a harmonický rodinný život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď im do bytu vtrhne polícia a Lisu zatkne. Novinárku obžalujú z vraždy jej nadriadenej a odsúdia na niekoľkoročný trest. Hoci Lisa neustále opakuje, že je nevinná, dôkazy svedčia proti nej – odtlačky prstov na vražednej zbrani, krv obete na jej kabáte a ostrá hádka s obeťou tesne pred jej smrťou. Julien je však skalopevne presvedčený o nevine svojej manželky a nemieni sa vzdať. Rozhodne sa, že podnikne mimoriadne riskantnú akciu, len aby Lisu očistil a oslobodil. (TV JOJ)

(více)

Recenze (208)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Každej zámek má svůj klíč a nakonec ho vždycky najdete." Nikdy nikoho nebudu osvobozovat z vězení, protože jsem pevně přesvědčen o spravedlivé slepotě české justice, nemám na to kvalifikaci v podobě profese profesora literatury a hlavně by to s mou manuální zručností skončilo někde u zatlučení prvního připínáčku do zdi. Julienovi však tři roky slaměného vdovectví stačily, vydal se osvobodit manželku a já mu přitom fandil jak na fotbale. Ona totiž znalost remaku nikdy neznamená, že to v originále automaticky dopadne stejně. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Viem, ze toto Pour Elle bol original, a ze Tri dbny ke svobode je len rymejk. Sympaticky bola stlacena na minimum snaha zmykat ludske emocie, namiesto toho nastupila sychrava atmosfera, kratke, usecne dialogy, suprova akcia a nechybalôo ani napatie. Diane kruger bola perfektna, a ze sa tocilo v Spanielsku je pre mna tiez velke plus . 74 % ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Francouzi zase dokázali natočit zcela jinou detektivku, Lindon byl jako vždy naprosto dokonalý. Věřit muži s jeho vizáží, že ho miluje Diana Kruger, se dá jen, když je špičkový herec. A já mu věřila nejen to, prožívala jsem s ním celou hektickou přípravu akce a do poslední chvíle jsem doufala v její zdárný konec. Takhle jsem asi nefandila ani našim hokejistům hrajícím v Naganu. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 10.03.2012 - Nedokážem sa odosobniť od sci-fi námetu tohto filmu. :-) Na Slovensku by totiž zúfalému profesorovi stačila dobrá známosť na prokuratúre, prípadne by peniaze mohol investovať do služieb niektorého z našich "slovútnych" fiškáľov alebo už priamo sudcov, a Dianka by - trebárs kvôli nejakej tej procesnej chybe - do večera bola doma "co by dup". (12.3.2012) ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Nevinné, intimnější a přímočařejší, než rozmáchlejší americký bratříček. Haggis, ale narozdíl od Cavayého, dávkuje napětí a emocionální pasáže s větší intenzitou a dotahuje řadu motivů, které francouzský originál pouze načrtává. Nicméně velice milé setkání a sonda do duše člověka, který neváhá obětovat všechno, co vybudoval, PRO NÍ!!! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Skladatel Klaus Badelt se k projektu připojil až v pozdějším stádiu. Prohlédl si film spolu s režisérem, aby zjistili, kde je potřeba vložit hudbu. Badelt shledal, že film funguje dost dobře i bez hudby, Cavayé však usoudil, že Badeltova práce, která byla nahrána v londýnských studiích Abbey Road, zvyšuje intenzitu a emoce ve scénách a dává jim novou hloubku. (HappySmile)
  • Vězeňské scény se natáčely na třech místech: Exteriéry představuje vězení Meaux, které je vzdálené 40 km východně od Paříže; vstupní chodba je součástí Národní francouzské knihovny v Paříži a ostatní interiéry (cela, návštěvní místnost) vznikly ve studiu. (HappySmile)
  • Všechny scény se natáčely chronologicky, protože režisér cítil, že je to důležiré pro herce a pro vývoj jejich postav. (HappySmile)

Související novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (více)

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

01.08.2009

Proč? Protože je to zároveň jeho manželka. Samozřejmě je řeč o jeho nové roli. Crowe ještě ani neodložil luk, se kterým pobíhal po Sherwoodském hvozdu, ale už má jasno o svém dalším filmu. Bude jím… (více)

Reklama

Reklama