Reklama

Reklama

Lisa Auclertová (Diane Krugerová) pracuje ako novinárka, jej manžel Julien (Vincent Lindon) je profesor literatúry. Spolu so svojím šesťročným synom Oscarom (Lancelot Roch) vedú pokojný a harmonický rodinný život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď im do bytu vtrhne polícia a Lisu zatkne. Novinárku obžalujú z vraždy jej nadriadenej a odsúdia na niekoľkoročný trest. Hoci Lisa neustále opakuje, že je nevinná, dôkazy svedčia proti nej – odtlačky prstov na vražednej zbrani, krv obete na jej kabáte a ostrá hádka s obeťou tesne pred jej smrťou. Julien je však skalopevne presvedčený o nevine svojej manželky a nemieni sa vzdať. Rozhodne sa, že podnikne mimoriadne riskantnú akciu, len aby Lisu očistil a oslobodil. (TV JOJ)

(více)

Recenze (208)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní krimidrama, které příběh pojalo z trošku jiného soudku, než bych vlastně očekával. Na druhou stranu mi to ale vůbec nevadilo, protože občas není na škodu vidět klasické téma z trošku jiného úhlu pohledu. Zároveň film, jelikož vůbec nic nevysvětluje, vytváří celou řadu otázek a díky tomu je tak více kladen důraz na herce, kteří tu v souhře Dianky a Vincenta vytváří solidní kolotoče. Zajímavé, trošku komorní, ale o to napínavější. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €7,930,000Tržby Celosvetovo $6,548,779║ Nápadito zostavení thriller s dobrou gradáciou, ale s dosť nešťastne vybratím hlavným predstaviteľom ktorý je maximálne nesympatický... ale skutočný potenciál tohto príbehu využíva až remake Tri dni k slobode. /60%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Olivier Marchal tu sice pouze hraje, ale přesto věřím, že nejeden divák bude přesvědčen, že stál i za kamerou. Sychravá atmosféra, zaryté pohledy na místo planých keců, zuřivé psisko a napětí, to vše jako kdyby z právě z jeho počinů vypadlo. Navíc mu na jedničku s hvězdičkou vyšla sázka na duo Lindon - Krugerová. Cavayé se tak zařazuje do stále početnější řady francouzských tvůrců, kteří v posledních letech s úspěchem oživují zdánlivě mrtvého ducha temné francouzské krimi/thiller vlny šedesátých a sedmdesátých let. Škoda jen, že je hned zpočátku vyjeveno, jak to s Lisou ve skutečnosti bylo. Julienovo odhodlání by nezměnila ani opačná skutečnost a pro diváka by nejistota (pokud by po celý film zůstala nevysvětlena) byla mnohem zajímavější. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ONA je v base. ON pečuje o syna. ONA je na dně. ON se nevzdává. A přestože MY víme, že je nevinná, důkazů proti ní je hodně..... Když vám zavřou manželku a vy víte, že víte, máte několik možností. Ale jen jedna je natolik zajímavá, že se o ní dá natočit film. Julien není žádný Michael Scofield. Spíš než na precizní propočty sází na ,,kurevskou“ kliku. Příběh postupně nabírá na obrátkách, rozehraná hra nabývá na zajímavosti a sled událostí spolu s jejich provedením zrychlují nejen tepovou frekvenci účastníků, ale i moji. A přitom bych řekl, že to nemuselo stát ani moc peněz. Ono taky jedno zhlédnutí stačí, ale těch závěrečných cca 23 minut za to rozhodně stojí! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originální verze Skvělého filmu 3 Dny Ke Svobodě. Je to vlastně úplně to samé, podobné dialogy, scénař, příběh,vychytávky nic není přidáno, pouze odlišní herci,takže mě to nemělo čím překvapit a spíš jsem to dokoukal jen z principu.. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Další špičková francouzká akčně-thrillerová jízda!!! Výborný neokoukaný námět, perfektní zpracování, akce od začátku do konce, ale ta spočívá zejména v podání, zahrání jednotlivých rolí, přípravě tatíka na útěk své nevinně odsouzené ženy z věznice ... Preciznost, vychytanost, načasování a neuvěřitelné odhodlání jsou hlavními devízami filmu, které naprosto obyčejného občana, učitele francouzštiny, vedou jako buldoka za svým cílem, chlapíka, který se nedívá napravo ani nalevo a jedinným cílem pro něj je vysvobození jeho ženy z věznice a útěk s rodinou mimo hranice Evropy ... Tenhle film, podobně jako jsem nedávno napsal ve svém komenáři na naprosto jiný korejský film, ukazuje, že "Láska je kurva ...", ale že dokáže motivovat člověka ke stokrát náročnějším činům, než si o sobě kdy myslel ... Pro mne naprostá pecka, vřele doporučuju!!!!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Každej zámek má svůj klíč a nakonec ho vždycky najdete." Nikdy nikoho nebudu osvobozovat z vězení, protože jsem pevně přesvědčen o spravedlivé slepotě české justice, nemám na to kvalifikaci v podobě profese profesora literatury a hlavně by to s mou manuální zručností skončilo někde u zatlučení prvního připínáčku do zdi. Julienovi však tři roky slaměného vdovectví stačily, vydal se osvobodit manželku a já mu přitom fandil jak na fotbale. Ona totiž znalost remaku nikdy neznamená, že to v originále automaticky dopadne stejně. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Sice nejsem zrovna fanynkou francouzských filmů, ale Nevinná se opravdu povedla! Před tím než na světlo pustili Tři dny ke svobodě jsem ji dokonce brala jako plnohodnotný film, který si zaslouží minimálně 4 hvězdy. Teď, když už jsem Tři dny ke svobodě viděla, musí říct, že Nevinná si zaslouží "jen" ty 4 hvězdy. Skvělá práce! Přesně můj žánr...láska, charizma, adrenalin, akce, drama.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Francouzská kriminálka, která je tentokrát točená z jinýho pohledu než je zvykem, ale filmu a ani atmosféře to ani omylem neubírá, ba naopak to je opravdu skvělý a stále se lze spolehnout na takovou syrovou atmosféru a pocit realističnosti z toho, co se tam děje. Navíc Vincent LIden je skvělej a Olivier Marchal umí nejenom za kamerou, ale i před ní ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Žijete si svůj běžný poklidný měšťácký život a cítíte se v bezpečí, chránění rodinným zázemím, zajištěnou prací a zaštítění státními institucemi s jeho policejním aparátem. Stát může být nepřítel maximálně tak pro anarchisty a nekalé živly. Jednou se ale partnerka ocitne ve špatnou dobu na špatném místě a vy ucítíte, jak rychle se vaše ochranné bariéry můžou zřítit a nic z toho, co platilo včera, už nemá význam. Zbyde jen zármutek a vzrůstající odhodlání postavit se systému třeba i se zbraní v ruce. A tak seriózní učitel začne plánovat dobrodružný útěk své manželky z vězení a neváhá se postavit zločinecké galerce ani početné a sehrané policejní mašinérii. Nevinná je film o tuctovém chlápkovi v zatraceně vyhrocené situaci, film o veliké lásce, která je schopná velkých obětí a nepředstavitelného rizika. Tam, kde by většina chlapů dala přednost pragmatickému vztahu s rozvedenou paničkou ze sousedství, tam filmový hrdina prokáže neuvěřitelnou dávku obětavosti. Nevinná se vymyká obvyklé rutině dnešních kriminálek a navíc je vesměs překonává svou emocionální angažovaností, uvěřitelností a energií. Viděl jsem už dřív americký remake, který jsem ale nedokoukal, protože originalitu nahrazuje obvyklou hollywoodskou rutinou. Celkový dojem: 80 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, remake Tři dny ke svobodě jsem viděl jako první a tak nějak jsem si byl jist, že Russell, ač bez gladiátorského mečíku, nakonec všechno zvládne levou zadní. A teď, navzdory znalosti průběhu a pravděpodobného konce, jsem té trojici fandil jako o život, protože Cavayé přišel s třemi triviálními věcmi, které jsem u Haggise postrádal - přímočarost, živelnost a opravdovost. Vincent Lindon je francouzský Michael Caine. Takový Le Petit.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Víte, utéct je jedna věc. Ale těžší je pak zůstat na svobodě.“ Julien vyčkával dlouho. Možná až příliš. Jeho žena je zavřená za údajnou vraždu, syn k ní ztrácí pouto, on se snaží obnovit vyšetřování, ovšem neúspěšně. A tak se rozhodne obejít systém…Americký remake neznám (a po zhlédnutí originálu ani nemám potřebu ho vidět), nicméně Cavayé mě už stačil nepříliš ohromit snímkem Mea Culpa, a naopak velmi nadchnout Limitem. Nevinná je tak někde napůl cesty mezi zmíněnými filmy. Lindon je sice na vše sám (Kruger odklizená bokem, rodinní příslušníci nevýrazní, syn vyloženě nesympatický), ale má charisma na rozdávání, takže to bez větších problémů utáhne. A ačkoliv je to dlouho spíš pomalejší podívaná, díky záchraně se slušně rozjede, přibude solidní akce a dostaví se i nějaké to napětí. Policie je sice až přespříliš důvtipná, ale o to víc uprchlíkům fandíte. A bez pořádné dávky štěstí se to neobejde (s tím jsem problém neměl). S koncem jsem byl také docela spokojený, takže režisérův celovečerní debut hodnotím slušnými 4*. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Nevinné, intimnější a přímočařejší, než rozmáchlejší americký bratříček. Haggis, ale narozdíl od Cavayého, dávkuje napětí a emocionální pasáže s větší intenzitou a dotahuje řadu motivů, které francouzský originál pouze načrtává. Nicméně velice milé setkání a sonda do duše člověka, který neváhá obětovat všechno, co vybudoval, PRO NÍ!!! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nebojte sa! Váš stredostavovský pokojný a mierne rutinou plynúcich rokov aj nudný život nemusí takým byť na veky vekov. Stačí, ak si Vás zoberie z akéhokoľvek dôvodu policajná, prokurátorská a sudcovská mašinéria a razom môžete byť ako nevinný za mrežami. A to nie je sci-fi, ako píše anderson. Skôr emočná dobrodružná limonáda. A k tomu, prečo nejde o fantáziu: Len nedávno bol (september 2014) z basy prepustený muž, ktorý si odsedel 16 mesiacov namiesto skutočného páchateľa. Spisovateľ Dominik Dán (umelecký pseudonym skutočného vyšetrovateľa) opísal v knihe Cela číslo 17 prípad nevinne odsúdeného za vraždu, ktorú nespáchal, a roky si odsedel v ťažkom väzení. Sci-fi bola vo filme skôr realizácia únikového plánu. Napriek tomu som celej rodine v boji proti mašinérii trestajúcej a policajnej moci držal päste. Príjemná adrenalínová jednohubka o boji proti silovým zložkám štátu. Nie, tu nejde boj z presvedčenia, ale z povahy štátnej moci, ktorá sa zvykne občas fatálne seknúť a nevzdáva sa svojej interpretácie faktov. Vtedy bojovať jednoducho treba. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vyzrálé francouzské drama není tak emočně vypjaté a komplikované jako americký remake (který jsem na(ne)štěstí viděl dřív), přesto má řadu superlativ v podobě kamery nebo atmosféry. Jasně vystavěný příběh navíc těží zejména z hereckého umění obou hlavních představitelů Vincenta Lindona a Diane Kruger – a právě Kruger výrazně zastiňuje Elizabeth Banks v americké verzi. Jinak je ale francouzský předobraz zbytečně rychle odvyprávěný (mrzí to zejména při přípravě celého zoufalého plánu), tím pádem několikrát hupsne přes hranici uvěřitelného. Zaoceánská verze byla sice typicky americká, ale zato nápaditější, hravější, vzrušivější, přístupnější a až na pár mrknutí na diváka i uvěřitelnější. Navíc se celým filmem linul i onen nejistý opar, jak to vlastně s onou vraždou bylo (Francouzi to naopak vyplácli hned na začátku, což mi přijde jako velká škoda).. přes všechny výtky za 4*.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je možné, že remake "The Next Three Days" vnímam kvalitatívne vyššie, nakoľko som ho videl ako prvý, pričom tento originál mi neprišiel tak záživne podaný. Ono, pri týchto dvoch filmoch je to čisto o atmosfére, respektíve sympatiách hercov. Ktorí Vás zaujmú viac, to spracovanie aj viac doceníte. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Francúzky film na základe ktorého vznikol americký remake s R. Crowom sa nemá za čo hanbiť, pretože P. Haggis urobil takmer identickú kópiu a pozmenil iba detaily. „Francúzka“ herecká dvojka s D. Kruger bola dokonca o niečo presvedčivejšia, hlavne V. Lindonovi som toho učiteľa veril viac. Predsa len Crowe, vzhľadom na jeho predchádzajúce filmy, v sebe stále nesie kúsok tvrdého chlapa, i keď ho maskoval dobre. Film má dobré tempo, je napínavý, Klaus Badelt zložil kvalitný hudobný doprovod, ale pár minút navyše by bodlo. Originál i remake – približne rovnaká kvalita. 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Francouzi zase trošku začali kouzlit! Hlavnímu hrdinovi nechybí motivace, plán, odvaha, peníze. Vše si důkladně promyslí a když nazraje čas začně nemilosrdně jednat. Film působí chvílemi dosti obyčejně, ale to je jen zdání. Ve skutečnosti je to opět velice vkusně provedená francouzská kriminálka, tak jak ji máme rádi. Diane Kruger dost v pozadí, hlavní leader pro mě naprosto neznámý Vincent Lindon. ()

Související novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (více)

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

01.08.2009

Proč? Protože je to zároveň jeho manželka. Samozřejmě je řeč o jeho nové roli. Crowe ještě ani neodložil luk, se kterým pobíhal po Sherwoodském hvozdu, ale už má jasno o svém dalším filmu. Bude jím… (více)

Reklama

Reklama