Reklama

Reklama

Lisa Auclertová (Diane Krugerová) pracuje ako novinárka, jej manžel Julien (Vincent Lindon) je profesor literatúry. Spolu so svojím šesťročným synom Oscarom (Lancelot Roch) vedú pokojný a harmonický rodinný život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď im do bytu vtrhne polícia a Lisu zatkne. Novinárku obžalujú z vraždy jej nadriadenej a odsúdia na niekoľkoročný trest. Hoci Lisa neustále opakuje, že je nevinná, dôkazy svedčia proti nej – odtlačky prstov na vražednej zbrani, krv obete na jej kabáte a ostrá hádka s obeťou tesne pred jej smrťou. Julien je však skalopevne presvedčený o nevine svojej manželky a nemieni sa vzdať. Rozhodne sa, že podnikne mimoriadne riskantnú akciu, len aby Lisu očistil a oslobodil. (TV JOJ)

(více)

Recenze (208)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Žijete si svůj běžný poklidný měšťácký život a cítíte se v bezpečí, chránění rodinným zázemím, zajištěnou prací a zaštítění státními institucemi s jeho policejním aparátem. Stát může být nepřítel maximálně tak pro anarchisty a nekalé živly. Jednou se ale partnerka ocitne ve špatnou dobu na špatném místě a vy ucítíte, jak rychle se vaše ochranné bariéry můžou zřítit a nic z toho, co platilo včera, už nemá význam. Zbyde jen zármutek a vzrůstající odhodlání postavit se systému třeba i se zbraní v ruce. A tak seriózní učitel začne plánovat dobrodružný útěk své manželky z vězení a neváhá se postavit zločinecké galerce ani početné a sehrané policejní mašinérii. Nevinná je film o tuctovém chlápkovi v zatraceně vyhrocené situaci, film o veliké lásce, která je schopná velkých obětí a nepředstavitelného rizika. Tam, kde by většina chlapů dala přednost pragmatickému vztahu s rozvedenou paničkou ze sousedství, tam filmový hrdina prokáže neuvěřitelnou dávku obětavosti. Nevinná se vymyká obvyklé rutině dnešních kriminálek a navíc je vesměs překonává svou emocionální angažovaností, uvěřitelností a energií. Viděl jsem už dřív americký remake, který jsem ale nedokoukal, protože originalitu nahrazuje obvyklou hollywoodskou rutinou. Celkový dojem: 80 %. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Francouzská kriminálka, která je tentokrát točená z jinýho pohledu než je zvykem, ale filmu a ani atmosféře to ani omylem neubírá, ba naopak to je opravdu skvělý a stále se lze spolehnout na takovou syrovou atmosféru a pocit realističnosti z toho, co se tam děje. Navíc Vincent LIden je skvělej a Olivier Marchal umí nejenom za kamerou, ale i před ní ()

Reklama

CzechGod 

všechny recenze uživatele

Pro poradek - videl jsem prvni americkou verzi (the next three days) a az pak original (nevinna), takze clovek uz vi presne co a jak bude, tak to trochu ubere na atmosfere. Americka verze tam vklada vice detailu (nekdy je to naskodu, protoze jsou to nesmysly) a ke konci je vic akcnejsi. Francouzska verze je oproti tomu dejove jednodussi (coz jsem nedokazal posoudit jestli je vlastne dobre nebo spatne), syrovejsi a realnejsi. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

k mému nízkému hodnocení hodnocení hodně přispěl fakt,že sem od "Pour Elle" ,po všech těch nadšených komentářích a doporučeních,očekával trošku jiný film.Svižný,odsýpající thriller ve stylu už zmiňovaného Prison Breaku.Ve finále je ovšem snímek spíše líně se převalující a očekávaná "akce" se dostaví až v poslední 20ti minutovce.Když k tomu připočtu fakt,že tvůrci dobrou polovičku atmosféry zazdili brzkým prozrazením "jak to bylo doopravdy",je to pro mě velké zklamání...40% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Výtečná nejen kriminálka klasického francouzského střihu, ale také drama o spravedlnosti, křivdě, právu na sebeobranu, a to třeba i proti státní moci. To všechno na podkladu intenzívní ne příliš romanticky podávané lásky a skvěle vykresleného vztahu otce a syna. Vincent Lindon je stejně uvěřitelný, jako dějové zvraty, které jsou vedeny přes bizarní náhody, ale ani na chvíli nepůsobí nepravděpdobně. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Cavayé vysvetlil zápletku a motiváciu na natáčanie filmu: "Chceli sme nakrútiť skutočný ľudský príbeh o obyčajnom človeku, ktorý robí mimoriadnu vec, pretože čelí justičnému omylu. Film hovorí aj o odvahe – hovorí, ako prejavujete odvahu v závislosti od situácie. Napríklad vo Francúzsku boli aj dobrí ľudia, ktorí nešli do odboja proti Nemcom.“ (Arsenal83)
  • Vězeňské scény se natáčely na třech místech: Exteriéry představuje vězení Meaux, které je vzdálené 40 km východně od Paříže; vstupní chodba je součástí Národní francouzské knihovny v Paříži a ostatní interiéry (cela, návštěvní místnost) vznikly ve studiu. (HappySmile)

Související novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (více)

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

01.08.2009

Proč? Protože je to zároveň jeho manželka. Samozřejmě je řeč o jeho nové roli. Crowe ještě ani neodložil luk, se kterým pobíhal po Sherwoodském hvozdu, ale už má jasno o svém dalším filmu. Bude jím… (více)

Reklama

Reklama