Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva rozvedené kamarády Mathiase a Antoinea zavál osud z Francie do Londýna. Bydlí se svými dvěma dětmi ve společném bytě, ale striktní pravidla soužití nejdou dohromady s novou láskou...  Dva rozvedené osamělé otce a kamarády Mathiase a Antoinea zavál osud z Francie do Londýna, aby se mohli starat o své dvě děti - Mathiasovu dcerku Emilii a Antoinova syna Louise. Sestěhují se do společného bytu v South Kensingtonu a stanoví pravidla společného soužití, která zpočátku všem zcela vyhovují: do domu nesmějí chůvy ani přítelkyně a vycházky jsou maximálně do půlnoci. Jenže pak se Mathias zamiluje do Audrey a kamarádův striktní postoj k dodržování určených pravidel mu notně komplikuje život s novou láskou.
Francouzskou romantickou komedii podle románu Marca Levyho natočila jeho sestra Lorraine Levyová, v hlavních rolích hrají Vincent Lindon, Pascal Elbé a Virginie Ledoyenová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

quixote 

všechny recenze uživatele

Sympatičtí herci - toť vše. Story a pokusy o vtipné dialogy jsou zoufale neoriginální a dříve mnohokrát a lépe zpracované v jiných filmech. Soundtrack asi měl být zábavný volbou písní (?) - ani to moc nevyšlo. Nápad se sdílením společného bytu zůstal trestuhodně a nepochopitelně nevyužit. Naprosto zbytečný film, ztráta času! ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Film mnohem méně vtipný, než být mohl, a mnohem více romantický, než být měl, navíc s docela nesympatickými postavami (Mathiasovy ženy -exmanželka a přítelkyně- jsou na zabití obě). Příběh se sice odehrává v Anglii, ale britského na téhle komedii není zhola nic. Tu jednu londýnskou ulici si filmaři mohli klidně vytvořit doma ve Francii a ušetřit si tak zbytečnou cestu přes Kanál. Nikdo by to nepoznal. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ubohé. Slibný námět rozplizlý v neobjevném zpracování, ale pohřbený patrně i špatně napsanou předlohou. To, že se dva heterosexuální muži k sobě nastěhují a zákonitě po čase začnou fungovat jako jakýsi pár, by mohlo přinést dost vtipných situací, v tomto snímku se jich divák ale nedočká. Zobrazení párového (ne) soužití asi v zájmu o větší komičnost (marná snaha) přerostlo v nesmyslný vztah, kdy je jeden z mužů zcela normální, zatímco druhý se jednoznačně chová jako žárlivá a buzerující buzna. Takže není uvěřitelné jeho závěrečné sblížení se ženou. Charaktery jsou napsány mizerně, konflikty mezi sebou řeší na úrovni dětí z mateřské školy, motivy se zanořují a vynořují jako ledovec před Titanickem, takže spousta vedlejších motivů je nedokončených a naprosto zbytečných. Jednoznačně: ztráta času. /23. 3. 2011/ ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Život je obtížný a je vždy důležité jak se s ním dokážete vyrovnat a třeba i poprat. K tomu, aby jste byli šťastní potřebujete mít dobré přátele, mít pro koho a pro co žít. Pokud máte alespoň jeden z těchto atributů k dispozici, nemusíte se obávat budoucnosti. Jsem rád, že jsem na tento film narazil, protože ten hektický a silně komerční způsob života, který na člověka útočí z velké většiny filmů americké provenience je pro moji osobu dosti deprimující, až ubíjející. Takže - z důvodu poklidně plynoucího děje, přátelské atmosféry a vůbec kvůli všemu ... 4 * . ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tyhlety rodinné filmy :-( Jak něco dělají příbuzní, a nejsou to zrovna Coenové, nedopadá to nejlíp. Ona už knižní předloha není nic moc, i když je minimálně ve Francii strašně populární. Ale děj pořádný nemá, je to slepenec historek bez ladu a skladu, který se jen těžko propracovává k čemusi jako finále, které žádným pořádným finále ani není. Podobně je natočený i film. Tam, kde by se dalo využít té navenek směšné situace, kdy dva heterosexuální pánové musejí žít pospolu pod jednou střechou se svými dětmi, neb je opustily partnerky, chybí jakýkoliv vtip, jakýkoliv náznak gagu. Příběh se sice odehrává v Londýně, ale z něho vidíme strašně málo, a Britové tu skoro vůbec nejsou. Navíc z toho hrozně čiší, jak tvůrci opisovali z filmu Notting Hill - nejen knihkupectvím, ale i ztřeštěnou postavou prodavače knih. Jenže Hugh Grant byl mnohokrát lepší. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Paříži a Londýně. (M.B)
  • Literární předlohou pro tento film se stala kniha Marca Levyho, jenž je bratrem režisérky Lorraine Levy, která jej natočila. (claudel)

Reklama

Reklama