Reklama

Reklama

Snímek Cvokař představuje pestrou mozaiku hollywoodských postaviček: všechny tápou, všechny v tom velkém a zkaženém Městě andělů zkouší najít pravdu. Neurotický agent trpící obsedantně-kompulzivní poruchou, puberťačka neschopná vyrovnat se s matčinou smrtí a posedlá sledováním filmů, obstarožní herečka se svým nešťastným manželstvím i snaživý, ale Hollywoodem opomíjený mladý spisovatel... všichni mají jedno společné: psychiatra Henryho Cartera. Ironií osudu je, že Carter, na kterého se všichni s důvěrou obracejí, je z nich asi nejbezradnější. Tento prominentní cvokař s hvězdnou klientelou se ve skutečnosti není schopen vzpamatovat z nedávné osobní ztráty. Dny tráví pokuřováním trávy a přestává dbát na svůj zevnějšek. A co hůř - ztrácí veškerou dřívější víru ve svou schopnost pomoci pacientům. Střídavě tragický a škodolibě komický film Cvokař podává svědectví o síle mezilidských pout a připomíná, že nikdo z nás nemůže být sám. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

vorenus 

všechny recenze uživatele

Za tu hodinu a půl co trval film jsem měl pocit, že asi zajdu nudou.Něco tak otřesně vleklýho jsem dlouho neviděl.To co tu předvádí K.S. jsme měli možnost shlédnou v Americké kráse a v daleko lepším provedení.Tady se omezil jen na kouření jointa, ale když to trvá většinu filmu, tak to fakt není prdel.Kde jsou ty časy, kdy jeho jméno bylo zárukou skvělé podívané.Vítej v kategorii BÉ Kevine! ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Film o lidech, kteří řeší nejhorší situaci svého života. A to je ztráta nejbližší osoby. Vřele doporučuji všem, kteří se v této situaci nachází. Já jsem si tím také prošla, v poslední době dvakrát. Všichni se snaží v tomto nejistém světě najít něco, co jim pomůže se s tímto problémem vyrovnat. Bohužel většina z nich se utápí v alkoholu, drogách a nebo sebeničení. Každý se snaží jak umí. Je to o hledání nového smyslu života. ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Vynikající Kevin Spacey, který dělá z jinak dost průměrného příběhu příjemnou podívanou. Jonas Pate vsadil na přitažlivé prostředí drogami prošpikovaného Hollywoodu, atraktivní povolání psychiatra a hlavně se rozhodl vytěžit co nejvíc z všemožných lidských utrpení - doslova je vyždímat. I když je to všechno samo o sobě hrozně laciné a podbízivé, jako celek to na mě celkem zafungovalo. Slza stékající po Spaceyho tváři (a kruzích pod očima) mě prostě chladnou nenechala. Dávám 4 s tím, že tohle musím po nějakém čase zkouknout určitě ještě jednou. ____Po druhém zhlédnutí jdu o hvězdu dolů. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Po shédnutí Cvokaře mám dost rozporuplný dojem. Zpočátku jsem si říkal, že film mě moc bavit nebude, ale pak se to střídavě měnilo z dobrého do špatného dojmu a podobně. Kevin Spacey byl dobrý a už od začátku jako ztroskotanec, avšak byly tu i horší existence. Zapůsobila na mě postava Marka Webbera, jehož herecký výkon se dal srovnávat s Spaceyiho. Co říci o filmu více? Máme tu zkrachovalé životy lidí, kteří tak něják žijí svůj bláznivý svět, někteří jsou poučutelní někteří ne. Ve finále se tu střetávají protipóly i podobné lidské osudy. Film je určen pro trošku náročnějšího diváka a věřím, že spoustu lidí by ho hned zavrhlo, přes to má své kouzlo - ostatně jako Americká krása, ovšem ta měla daleko filosofičtějšího ducha pro chápajícího diváka. Ke konci se Spacey přece jenom napraví ze svého věčně zhuleného stavu a prolínání situací jednotlivých postav se vyjasní. Překvapilo mě i obsazení Robina Williamse, který mohl dostat více prostoru. ŠKODA! Nutno závěrem podotknout, že film má právě ono již několikrát zmiňované táhnoucí se a pomalé tempo, tudíž 100 minut jako by trvalo 3 hodiny. Hodnocením je to pro náročnějšího diváka za čtyři hvězdičky. Zkrátka přeberte si to každý po svém. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film, pěkně prokreslené zajímavé postavy i prostředí. Plejáda závislostí a osobnostních poruch, realistické, přirozené, ze života, lidské. Natočeno s nadhledem. 4,5 ráda zaokrouhluji. Výborný Kevin Spacey a celkově milé obsazení poměrně neokoukaných herců. Celek moc pěkně funguje. Často to tak bývá: ten, který pomáhá, na tom může být mnohdy hůře než ten, komu je pomáháno..... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2009. (Terva)

Reklama

Reklama