Reklama

Reklama

Jeskyně smrti

Trailer 2

Muž se probouzí hluboko v nitru jeskyně. Trpí amnézií. Nedokáže si vzpomenout na to, jak se sem dostal a ani na to, co se stalo s mužem, jehož tělo leží vedle něj. S tajemným stvořením v patách se musí vydat do tohoto podivného a fantastického světa. Chce-li se Tolbiac dostat na povrch, nemá jinou možnost, než použít REZO ZERO, tajná pozorovací stanoviště v tomto opuštěném, hřbitovu podobném dole. Vydává se na cestu veden kořeny rostliny. Příběh muže, který se někdy dozvídá pravdu z archivů opuštěných laboratoří, jež se skrývají v této podzemní síti, jindy pomocí vlastního, podivně zesíleného instinktu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (122)

LukeSharp 

všechny recenze uživatele

Přátelé,připravte se na neředěné peklo. Tohle byla neskutečná ztráta času,které budu dlouho litovat. Prvních 20 minut je těžká nuda,kdy nějáký chlápek od bahna někam leze a vůbec nic skoro není vidět,protože je všechno tmavé. Pak se děj přesune do ''akční'' části,kdy jde z jednoho místa na druhé a celé to absolutně postrádá logiku. Pak potká nějakou ženskou a jdou dva. Pořád tam litají nějácí uřvaní dementi a celé se to točí kolem nějákého debilního stromu. Pak přijde konec a vy zjistíte,že to je vlastně úplná sračka. Nicméně jsem rád,že jsem si to pustil,protože jsem během filmu stihnul udělat asi deset dalších věcí,které jsem už delší dobu odkládal. Takže doporučuju si pustit jako takový motivační film,protože při jeho sledování se i ta nejnudnější činnost stává zábavou.10% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

LE DERNIER COMBAT+RESIDENT EVIL Aj keď sa to nezdá, idé o naozaj zaujímavý sci-fi počin. Začiatok je síce možno moc dlhý, ale postupné dávkovani informácií dobre korešponduje s atmosférou neznámeho sveta. Pripomenie to počítačovú hru - čím vo vyšom ste leveli, tým viac sa dozvedáte. Je trochu škoda, že sa tvári ako horor, lebo takto film unikne pozornosti tým náročnejším - tento film totiž je náročný. Stiesňujúcou atmosférou pripomenie KOCKU, ale SF pozadie mu dáva originálne vyznenie. Rozhodne odporúčam aj napriek tomu, že je to "len" produkt úspešnej francúzskej hororvlny... Viac v recenzii... ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vcelku dobré hororové sci-fi připomínající na jedné straně vynikající Pandorum - vizuálem, mutanty, temnou atmosférou plnou slizu, špíny a smrti v rozdapajícím se postindustriálním prostředí klaustrofobických chodeb, a na druhé straně připomínající počítačové hry - zejména stylem narace kdy se divák, stejně jako zmatený hlavní hrdina bez paměti, probouzí v neznámém prostředí a postupně se po úrovních propracovává z hlubin nevědomosti k povrchu... a překvapivé pravdě. Pro běžně "normálního" diváka zřejmě ne příliš stravitelné, ale milovník divných sci-fi béček (Pandorum, Kostka) či japanoindustriálních psychofilmů (Tetsuo, Gusha no bindume) bude ve svém živlu. 7/10 ()

frmoll 

všechny recenze uživatele

Tento film si mne prostě dostal. Jak různými scénami (schizofrénní blikání na začátku, Tolbiac s děvčetem ve výtahu, v biologické laboratoři), tak odrazem dnešní společnosti i uměleckým zpracováním filmu. Dokonce podprůměrné efekty jsem schopen odpustit. Jediné co jsem vnímal rozporuplně byla role spasitele, který se pro dobro ostatních obětuje. Ne, že bych proti šlechetnosti něco měl, ale film si tím zbytečně zadělává na nelogičnosti, které vysvětluje pouze nějakou "vyšší mocí, kterou divák prostě nemá pochopit". Ve francouzské sci-fi je tento motiv také použit v Dante 01, tak doufám, že to jednoho dne zjistím, že to mám vnímat spíše jako klad než zápor, jelikož nad tímto dilematem dosud přemýšlím. 80% ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení absolutně nechápu. Na film jsem byl patřičně vyzbrojen - zatemněno, prostorový zvuk, očekávajíc nudu, kafe. Dostalo se mi zážitku vrchovaté spokojenosti a jsem nadšen, že jsem konečně zase viděl povedený atmosférický film plný stísňujícího prostředí, hudby, pomalu odkrývajícího rozuzlení a občas nějaké té kreatúry! Nedivil bych se kdyby film vznikl podle nějaké hry či naopak, jelikož mnoho "doomovek" je ve stylu tohoto prostředí a atmosféry. Né vždy se však povede podobné náměty zfilmovat tak zručně jako Eden Log. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Celý film yl natočen ruční kamerou v různých podzemních lokalitách. (Terva)

Reklama

Reklama