Reklama

Reklama

Jeskyně smrti

Trailer 2

Muž se probouzí hluboko v nitru jeskyně. Trpí amnézií. Nedokáže si vzpomenout na to, jak se sem dostal a ani na to, co se stalo s mužem, jehož tělo leží vedle něj. S tajemným stvořením v patách se musí vydat do tohoto podivného a fantastického světa. Chce-li se Tolbiac dostat na povrch, nemá jinou možnost, než použít REZO ZERO, tajná pozorovací stanoviště v tomto opuštěném, hřbitovu podobném dole. Vydává se na cestu veden kořeny rostliny. Příběh muže, který se někdy dozvídá pravdu z archivů opuštěných laboratoří, jež se skrývají v této podzemní síti, jindy pomocí vlastního, podivně zesíleného instinktu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já tak nějak nevím, co si mám o Eden Logu myslet. Vůbec si totiž nejsem jistý, jestli je ten snímek hloupý, anebo naopak docela chytrý. Nejprve k formální stránce. Film má velice moderní look, dobře se na něj dívá, převládají odstíny bílé, šedé a černé, občas trochu do modra, přirovnal bych jej k taktéž francouzským Frontieres. Problém nastane, když má dojít k nějaké akčnější sekvenci. To totiž vždycky začne kameraman trpět Parkinsonem a střihač hyperaktivitou, ale na to už jsme u dnešních hororů zvyklí. Herecké výkony jsou stěží průměrné, nebál bych se říct až televizní, režie docela obstojná. A teď k tomu komplikovanějšímu, tedy k dějové lince. Mé rozporuplné pocity pramení z toho, že jsem po celou dobu sledování naprosto netušil, co a proč se vlastně děje, a byl jsem přesvědčen, že příběh ani k nějakému smysluplnému rozuzlení nespěje. Čímž jsem si film poměrně znepříjemnil a když se nakonec přecijenom něco vysvětlilo, byl jsem tím tak překvapen, že jsem se nestačil ujistit, jestli je ono vysvětlení opravdu logické. A myslím, že je zde reálné nebezpečí, že se tak stane více divákům - on totiž po více než hodině pozorování chlápka, který se z neznámých příčin pohybuje po podzemním komplexu a je konfrontován s různými kreatůrami, lidmi a stroji, jejichž důvod výskytu je také neznámý, člověk otupí. Eden Log se evidentně inspiroval mnoha jinými hororovými filmy, nelze nevzpomenout například na Cube, Descent anebo Resident Evil. Přesto nakonec působí celek docela originálně a v průběhu nepředvídatelně (jak taky předvídat, co se stane za deset minut, když nevíte, co se děje teď), zpětně mi to přijde jako stylová adaptace nějaké videohry. A nyní zásadní otázka: Líbilo se mi to? Ale jo. 60% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost divný film a je problém ho ohodnotit, nebo ho vůbec nějak okomentovat. Dost mě ale zaráží, proč zrovna tyhle sci-fi šílenosti vznikají právě ve Francii? To je tam píše nějaký geniální psychopatický filmový maniak či co? Stačilo mi nedávno Dante 01, kde z chlapa vytriskla Země s velkým Z, tady zase pro změnu z Cornillaca vytryskne strom. Má to nějaký smysl? Možná nějaký jo, a i když to atmosféru má, končí to právě u ní a dál to nikam nevede. Je to prostě moc velký psycho. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, temná, pochmurná atmosféra, mutanti, cucající rostlina, skvělý konec, ale hlavně "perfektní hudba"! No a mé titulky :-) Perfektní oficiální stránka filmu + trailer : http://www.bacfilms.com/site/edenlog/ Doporučuji sledovat film večer a po tmě, jen takto si vychutnáte atmosféru :-) BLIŽŠÍ OBSAH FILMU : Muž se probudí v louži bláta, v podzemní jeskyni, kde v intervalech bliká světlo. On vůbec nemá představu o tom, "kdo je", kde on je a jak se tam dostal! Během prozkoumávání jeskyně nalézá podivná monstra a lidi v biologických oblecích. Následně v laboratoři na monitorech počítačů uvidí záznamy, hovořící o společnosti EDEN LOG. Postupuje dále systémem jeskynních chodeb k povrchu a narazí na ženu, která mu pomůže najít identitu a pravdu o EDEN LOG. ()

Chupacabre odpad!

všechny recenze uživatele

Ruce od tohoto filmu ... pryč !!! Hrůza a Děs !!! Budete to chtít pochopit, ale nepochopíte. Lákavě popsaný obsah - pro horor jako stvořený: něco bude hrdinu sledovat v temných a děsivých šachtách (ho ... ho to zní skvěle, ale je to absolutní blbost a pravdivá tak na 1%).Všechny tyto temné prostory by se daly natočit v jedné místnosti o rozměrech pár metrů. Tento snímek bych promítal v psychiatrických léčebnách, tam by byl nejsledovanějším " filmem č. 1 ". ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Muž se probudí v louži v jeskyni do zlého snu. Neví kdo je a proč tu je. Začne prolézat temnými a špinavými prostory s podzemními laboratořemi, kde žijí zmutované stvůry. Když najde přeživší ženu, odhalí s její pomocí skutečnou pravdu... Nevim, jestli jsem tenhle zvláštní psycho sci-fi thriller správně pochopil, tudíž ohodnotit ho je pro mne docela oříšek. Každopádně se jedná o dost pochmurnou a depresivní podívanou. Bohužel dost zbytečně natahovanou, takže první hodina je docela nuda. Pravda, konec mi trochu napravil pachuť z celkově rozpačitého dojmu, ale Francouzi mě v tomto případě zklamali. Jo a hudba byla fajn. 4/10 ()

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržala som asi 30 minút. Za tú chvíľu som sa stihla hneď na začiatku nahnevať za to sprosté blikanie, unudiť nasledujúcim postupom hrdinu v reálnom čase, scharakterizovať počin ako ani-mačka-ani-pes a nakoniec sa na to vykašľať ako na stratu času. ()

petero odpad!

všechny recenze uživatele

Rozhodne neskutočne nudný film, pri ktorom som zaspával i keď som bol práve čerstvo vyspaný. Nekonečné sledovanie nesympatického človeka blúdiaceho špinavými chodbami predsa musí byť niečím ozvláštnené aby to diváka zaujalo, nie len čakaním na koniec ktorý bude možno dobrý. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Stroboskopická fantasmagorie začíná dostávat smysl až v poslední čtvrtině filmu. Během toho vás napadnou odkazy na spousty všech možných snímků (Matrix, Vetřelec, Krychle, Divoká planeta, Adéla ještě nevečeřela, Dante 01, Horizont událostí, O-bi, O-ba:Zánik civilizace a další a další), které jsou však o poznání lepší. Industriální hudba (A. a W.Cortésovi mj. Martyrs) se chvílemi proměňuje v příjemnou esoteriku a patří k tomu lepšímu. Počáteční potácení se hlavní postavy ve tmě a záblescích jistě mnohé znechutí a odradí. Hlavním zjištěním nakonec je, kde že orwellovská společnost bere všechnu energii a co je onen vysněný Ráj. Experimentující Francouzi občas zapomenou, že 60.léta 20.století jsou nenávratně pryč. ()

Arkos odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s několika hodnoceními, která jsem tu četl. Pro mně osobně je to totální magořina, kterou jsem vydržel asi 20 minut. Po této ztrátě času jsem disk vyrval z rekordéru a nejraději bych ho nacpal tvůrcům filmu do prd... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Chceš vědět jak vyrobit zaručeně nejedlý hororový eintopf? Smíchej Kostku s Legendou, strč tam něco z Resident Evil 1 a pro jistotu tomu dej look Vetřelce 3, jako "originalní bonus přihoď mudrujícého architekta toho celého bludiště a dej to pak k promíchání masochistickému frantíkovi. A tradáááá je tu Eden Log. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je přesně film pro mě. Vlastně až před koncem můžete doopravdy začít tušit, o co přesně v tom filmu jde, do té doby můžete jen přemýšlet, spojovat okolnosti, hledat pravdu a přitom sledovat dokonalé vizuální a atmosférické orgie. Log mi ztvárnil jeden z mých archetypů temné a dusivé atmosféry, a to způsobem, který jinde rozhodně nepamatuji - v tom dusnu, strachu a nejistotě by se dalo přímo plavat. Na druhou stranu musím připustit, že někdy to přecejen není tak úplně ono, některou tu scénu bych pojal jinak, něco bych vypustil, něco přidal, ale není to můj film; a tak můžu k něčemu podotknout, ve výsledku se utopit a autorovi se poklonit. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vcelku dobré hororové sci-fi připomínající na jedné straně vynikající Pandorum - vizuálem, mutanty, temnou atmosférou plnou slizu, špíny a smrti v rozdapajícím se postindustriálním prostředí klaustrofobických chodeb, a na druhé straně připomínající počítačové hry - zejména stylem narace kdy se divák, stejně jako zmatený hlavní hrdina bez paměti, probouzí v neznámém prostředí a postupně se po úrovních propracovává z hlubin nevědomosti k povrchu... a překvapivé pravdě. Pro běžně "normálního" diváka zřejmě ne příliš stravitelné, ale milovník divných sci-fi béček (Pandorum, Kostka) či japanoindustriálních psychofilmů (Tetsuo, Gusha no bindume) bude ve svém živlu. 7/10 ()

pornogrind

všechny recenze uživatele

Obdivuju všechny ty, který to dokoukali až dokonce. Běželo to od půlnoci na Horor Filmu tak jsem to zkusil, ale v půlce jsem to vzdal, protože mě to absolutně nebralo. Radši dám přednost kvalitnímu spánku než chaotickýmu a nudnýmu hororu a tak jsem zahájil protestní spánek. Možná tomu dám ještě někdy šanci abych Eden Log nekřivdil, ale prozatím zůstává jenom komentář bez hodnocení. Není mým stylem hodnotit něco co jsem nedokoukal. Na to jsou tady jiní experti ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem se asi zapomněl soustředit (při tom, jak se film vleče jako sliz, není ani divu) ale unikal mi smysl toho plazení. „Nahoře nic není, já to ukončil, otevřel jsem oči všem, odsud není cesty ven... prosím odejdi." Ale já vůl neodešel a dokoukal to v naději, že prozřu. Nestalo se. Hvězda za 100% ponurou atmosféru a za zneklidňující bizarní scény, kterými se tvůrcům podařilo zaplácat mi na zatraceně dlouhou dobu mysl... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

LE DERNIER COMBAT+RESIDENT EVIL Aj keď sa to nezdá, idé o naozaj zaujímavý sci-fi počin. Začiatok je síce možno moc dlhý, ale postupné dávkovani informácií dobre korešponduje s atmosférou neznámeho sveta. Pripomenie to počítačovú hru - čím vo vyšom ste leveli, tým viac sa dozvedáte. Je trochu škoda, že sa tvári ako horor, lebo takto film unikne pozornosti tým náročnejším - tento film totiž je náročný. Stiesňujúcou atmosférou pripomenie KOCKU, ale SF pozadie mu dáva originálne vyznenie. Rozhodne odporúčam aj napriek tomu, že je to "len" produkt úspešnej francúzskej hororvlny... Viac v recenzii... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nějak nám ty horory, resp. sci-fi horory v poslední době upadají. I když se snaží o atraktivní moderní vzhled a klipovost. Nebo právě proto. Vzhled Eden Log má být skutečně futuristicko chladný, modré nasvícení, blikavé světlo, drsné pohledy hlavní postavy... Ale co je to platné, když celý příběh stojí za starou belu. Co divák uvidí? Nějakou postavu (až časem zjistíme, že asi chlapa), která se probere někde, časem zjistíme, že v jeskyni. Světlo bliká skutečně vražedně a je to hodně nemilé na oči a trvá to docela dlouho. Když toto utrpení skončí, jde muž chodbami, potká nějakého chlápka, kterého požírají kořeny a vykřikuje nějaké mýtické nesmysly. Pak náš chlápek, co neví, kdo je a kde je, potkává nějaké podivné týpky, směřuje přesně k východu z levelu minus 4 do levelu minus 3, týpci mají cosi jako skafandr. Pak tu zběsile pobíhají jiní týpci, co jim svítěj' oči, ale vše je klipovité, rozumějte, nevíte, kdo je kdo a co je co, jsou tu jen stěny jeskyní a nějaké hadice a divné kostky... A už nás čeká level minus dva... Potká nějakou holku, kterou drsně ojede a popovídá si s ní až na levelu minus jedna. Ale ani tak netušíme, o čem mluvili. Holka odchází... A pak přijde nečekaný konec. POZOR, MOŽNÝ SPOILER!!! Zkrátka chlápek zjistí, že je asi nějaký bývalý šéf bezpečnosti či co (celé je to pořád hrozně nejasné), že měl nějaké čtyři úkoly, které splnil (fakt netuším, jak), a že je tu nějaká kytka, která nejdřív zásobovala energií blízké město, pak asi energii dělali lidi z lidí a kytka chřadla či co, a teď tedy jde šéf bezpečnosti, nechá se kytkou napíchnout, kytka ožije a energie městu dojde - asi. Celé je to totiž tak zmatené, že to připomíná maximálně videohru, a to dokonce ani RPG hru, protože chlápek s nikým nebojuje, jen furt leze výš a výš. A objevíme odkazy na Kostku, Vetřelce, Pád do hlubin a jiné známější horory. Celkovému zmatku nijak nepřispívají ani české titulky na DVD, které někdy samy překládají zmateně - viz úvodní překlad z Bible, kterému se člověk, který tu knížku otevře na uvedené stránce, musí jenom smát. Škoda, že tak neučinil sám autor DVD titulků. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejdříve to vypadá, že si ze seznamu můžete odškrtnout třistašedesátoupátou vykrádačku sawcube. Jenže ouha, pak se ukáže, že je tomu jinak. Že počítačové hry dostoupili nového levelu a to takového, že na jejich děj a průběh hráč/ka již nemá žádný vliv a jen sleduje co se odehrává. Eden Log je prostě tou z pocitového hlediska nejpovedenější filmovou adaptací počítačové hry. A to i v případě, že žádná předloha počítačové hry pro tento film neexistuje. Celou dobu jsem si připadal, jako bych přes rameno někoho kdo hraje hru sledoval monitor počítače jak hraje a jak mu to jde a nebo právě jako že hraji hru, jen na ni nemám žádný vliv. Prostředí, děj, scény, úhly kamery, barvy, postupy – to je prostě počítačová hra. A jelikož mě hry již nějaký ten rok nijak neberou, nebrala mě ani tato jejich filmová verze. Je to nuda k uzívání. O čemž svědčí i to, že jsem celý tento komentář napsal již v 36 minutě filmu a ani v 55 minutě (a bylo to hodně dlouhých a protrpěných 55 minut), kdy jsem film znechuceně vypnul, na tom nehodlám nic měnit. Ta necelá hodina co jsem to sledoval mi připadala jako věčnost. Nudné, nezajímavé, nijaké. Na tohle je můj intelekt asi moc nízký. Odhodlal-li bych se dát nějaké jiné hodnocení než odpad, bylo by to asi tak 0,00000000000000001* za tu samičku v dost nepovedené „erotické“ scéně, těsně před mým vypnutím. ()

Reklama

Reklama