Reklama

Reklama

Flashpoint

(seriál)
  • Kanada Flashpoint (více)
Kanada / USA, (2008–2012), 53 h 4 min (Minutáž: 41–44 min)

Hrají:

Hugh Dillon, Amy Jo Johnson, David Paetkau, Enrico Colantoni, Sergio Di Zio, Michael Cram, Mark Taylor, Oluniké Adeliyi, Clé Bennett, Tattiawna Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(75)

Členovia torontskej špeciálnej taktickej jednotky zachraňujú rukojemníkov, zatvárajú gangstrov, zneškodňujú bomby...  Strategická zásahová jednotka - tak znie oficiálne označenie taktickej policajnej špeciálnej jednotky v kanadskom veľkomeste Toronto, ktorej poslaním a hlavnou úlohou je riešiť extrémne situácie, na ktoré „obyčajné“ policajné zložky nemajú dostatočný výcvik alebo výzbroj. Ide teda najmä o rukojemnícke drámy, bombové útoky čo zásahy proti po zuby ozbrojeným kriminálnikom! Koniec koncov, výbušniny, tasery, automatické pištole, nepriestrelné vesty, pancierové ochranné odevy, zbrane a zameriavače pre ostreľovačov, ako aj zvuková a obrazová technika slúžiaca na stráženie i sledovanie podozrivých sú takpovediac „základnou výbavou“ tejto jednotky. No nielen tie skvelé hračky, ale samozrejme aj – a to predovšetkým – intuícia, správny úsudok a schopnosť vyjednávať patria k dôležitým spôsobom riešenia tej-ktorej napätej situácie. Pretože na rozdiel od realite na míle vzdialených hollywoodskych trhákov si všetci členovia tímu bolestne uvedomujú, že páchateľmi nebývajú „obvyklí podozriví“, ale často úplne obyčajní, na prvý i druhý pohľad ničím zvláštnym výnimoční ľudia, ktorých k ich agresívnemu konaniu vyburcovala nejaká extrémna situácia, ktorej boli vystavení... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

markuc 

všechny recenze uživatele

Serial to neni spatny, idea je dobra, jen zparcovani trosku pokulhava. Herecke vykony i jednotlive "pribehy" jsou docela slabe na moznosti, ktere tento serial ma. Ale moje hodnoceni se tyka pouze prvnich sesti episod, treba jeste dojde k zlepseni. Po skonceni (?) prvni serie (9 dilu) souhlasim se svym predeslym hodnocenim, v podstate mne u serialu nic nedrzi dele - podivam se na par dalsich epizod nove serie a potom uvidim, zda to vubec stoji za to sledovat dale. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušný a zábavný seriál, který doplácí na nevyronanost jednotlivých dílů a občasné bezostyšné citové vydírání. Díly, kde jdou proti padouchům jsou výborné, ale díly, kde je za padoucha obyčejný člověk v tíživé životní situaci (kristova noho a pane na nebi - osobní poznámka ) začnou hrát na city a mě začíná být zle. V některých dílech to ještě jde, ale někdy už je to za hranou. Každopádně je to škoda, protože postavy jsou charizmatické, herci výborní a technická stránka věci bravurní. 70% ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Slušně natočený a atraktivní seriál nás zavedl mezi policejní ostřelovače a vyjednavače, což je mnohem zajímavější, než další kriminální seriál o tom jak se dá dopadnout zločince. Enrico Colantoni z Veronicy Mars je opět velmi sympatický, jinak jsou tu převážně nové tváře. Zásahy a psychika postav je poměrně fajn rozvinuta, ale přeci jen by to chtělo více akce (v tom seriál ztrácí nad detektivní prací, kde se hledají stopy i dny, zatímco zde jde jen o jednu akci která se odehrává někdy i jen minuty), protože to je to jediné co mne zajímá, ale každý díl má přes čtyřicet minut, se kterými si zas tak dobře poradit nedokáže. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nechápem, čo ľudia na tomto vidia, ja už ani nemám silu tieto veci komentovať, lebo od NCIS, cez všetky CSI a veci ako Kosti, či vrátane tohto je to celé na jedno kopyto. Keď hodnotím seriály, narozdiel od filmov nemám potrebu ich vidieť celé. U tohto by som to asi ani nezvládol bez ujmy. Tomuto dávam 40%. ()

Lenii 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to je první seriál o nějaké policejné zásahové jednotce, kde je krásně popsaná a ukázaná práce celého týmu, ale i každého jednotlivce zvlášť. Vše je důkladně zaznamenáváno, děláno, zdůvodňováno, vyhodnocováno a probíráno. Velice se mi líbí popis činnosti týmu, ale také popis vztahů jednotlivých kolegů a jejich osobní životy, které nejsou nijak přislazené a nezabírají větší část dílů. Moc se mi líbí psychologie v seriálu, vyjednávací techniky, ale i policejní práce. Seriál mě velice zaujal a moc se mi líbí. 90% ()

Galerie (138)

Zajímavosti (4)

  • Původně se měl role Sama Braddocka chopit Gabriel Hogan, nakonec však postavu ztvárnil David Paetkau. (Mugli)
  • Do repertoáru této speciální skupiny patří řešení extrémně nebezpečných situací, se kterými si pravidelná policie neví rady. Mimo jiné to jsou případy, ve kterých figurují rukojmí, bombové hrozby, těžce ozbrojení zločinci a podobně. Na řešení takových situací jsou také patřičně vybaveni. Disponují smrtícím arzenálem a špičkovým vybavením (granáty, omračující zbraně, sniperské pušky, speciálně upravené brokovnice apod.). Členové SRU musí používat svou intuici a dobrý úsudek, aby svěřený úkol vždy splnili a zamezili ztrátám na životech. (artuš)

Reklama

Reklama