Reklama

Reklama

Oběti


Znásilnění (E02)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Příběh o jednom nepotrestaném činu, který však končí krutou dohrou osudu... Po pohřbu dojde před krematoriem ke rvačce. Otec zemřelého (J. Hálek) napadne před očima své vnučky snachu Angeliku Královou (K. Brožová) a obviní ji, že může za smrt jeho syna Petra (T. Hanák). Potlučená Angelika najde večer v mobilu po manželovi vzkaz od psychologa Eduarda Vrány (F. Němec), který pomáhá obětem zločinu a zavolá mu. Informuje ho o smrti manžela, jenž spáchal sebevraždu a sama mu pak vypráví svůj příběh. Všechno začalo na podnikovém večírku. Půvabnou Angeliku na něm znásilnil její přiopilý kolega Martin Lukeš (M. Etzler). Angelika to ale neohlásila a raději dala výpověď. Znásilnění však mělo následky… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (44)

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá Slavíkova „oběť“, tentokrát na téma sexuální zločin potažmo uděl ženy ve světě ovládaného muži. Na světě existuje víc sněžných mužů, než věcí v kterých mi nevadí Kateřina Brožová a tohle je zrovna jedna z nich, což bohužel zrážel Miroslav Etzler, který mi lezl na nervy jako vždy. Každopádně musím hodnotit Znásilnění kladněji než první příběh z cyklu Oběti Přepadení. ()

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CITÁT - Mami, táta už opravdu nikdy nepřijde....... Opět je tu doktor Vrána (František Němec) jako psycholog od kterého se odvíjí základní děj. Morální dilema znásilněné ženy a události, které vedou ke krachu dvou rodin. Má své znásilnění oznámit policii, nebo si vše nechat pro sebe? CITÁT - Nechtěla jsi být někdy chlapem?........ Jenže, kdo ví, co se stane, když se rozhodneme. A co když je to špatně a naše rozhodnutí nebylo nejšťastnější. Co by se stalo, kdyby? Rodina se od vás odvrátí, každý vás obviňuje a nikdo nepomůže. Zůstane jen neštěstí. CITÁT - Na vlastní matku, by jste neměla křičet...... Není to tak povedené, jako první příběh, ale má to napětí, beznaděj a smutek. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kateřinu Brožovou v roli seriálových paniček nemusím, ale podle mě oběť v tomto filmu zahrála přesvědčivě. A to i díky skvělému scénáři - zpověď "hluché" matce, nebo rozhovory s dcerou, která nechápe počínání prarodičů, to jsou parádní scény. V celé sérii působí přesvědčivě František Němec (není uveden v hereckém obsazení) a jeho poslední pohled na klientku a závěrečná slova, to mozaice scénáře dodává zvláštní punc. Na samostatný příběh by vydal i náznak s otcovstvím u dcery. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znásilnění není jen o tomto činu, ale též o charakterech lidí v rozhodujících chvílích. Jenže mě překvapilo, jak moc byli všichni na druhé straně zatímco hrdinka něco v sobě řešila. Matka, tchán s tchyní, dokonce vlastní manžel a kamarádka posílající anonymní dopis. Vlastně bych čekal jako protiváhu někoho, kdo bude přeci jen na straně oběti. Manžel se ukázal až moc labilní. Vždyť jeho manželka, znásilněná oběť hrozného trestného činu, vydržela víc než on. V závěru jsem pak vůbec nepochopil psychologa, který mezi dveřmi řekne Angelice, že je krásná. A upřímně řečeno, K. Brožová je sice krásná, ale pro mě nikdy nebyla skutečnou herečkou. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděno kdysi náhodou v televizi a samotného mě překvapilo, že mě tenhle televizní film zaujal a dodíval jsem se na něj až do konce. Samotný námět byl dobrý, znásilnění z pohledu krásné ženy, které nikdo nepomůže a spíše jsou všichni zcela nepochopitelně proti ní. Jsem rád, že se společnost alespoň lehce v tomhle změnila a už to není takové tabu. Stále to je ale málo. Nicméně podobné projekty mohou pomoci samy o sobě. Jinak je to televizní nadprůměr a za podobné projekty se Česká televize rozhodně stydět nemusí. No a Kateřina Brožová možná není excelentní herečka, ale tohle byla role, která jí sedla a ona to zahrála velmi dobře. Lepší tři hvězdy, a když narazím na něco dalšího ze série Oběti, rád se podívám. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Praze v lokalitách Žižkov a Vinohrady. (Terva)

Reklama

Reklama